Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008


Σύσκεψη με θέμα την προληπτική πολιτική στη γρίπη των πτηνών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε στο χαιρετισμό του ότι παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει έξαρση του φαινομένου (σε αντίθεση με άλλες χώρες) επιβάλλεται η συνεχής ενημέρωση των υπηρεσιών και των φορέων επί του θέματος, με στόχο την πρόληψη που είναι πάντα προτιμότερη και οικονομικότερη από τη θεραπεία. Τόνισε επίσης ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένη να καλύψει κάθε δαπάνη προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη ενημέρωση αλλά και την καλύτερη πολιτική πρόληψης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Στην εισήγησή του ο Διευθυντής Κτηνιατρικής κ. Τόπκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι στη διάρκεια του 2008 εμφανίστηκαν πολλές εστίες γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη (Τουρκία, Αγγλία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Ελβετία, FYROM, Ρωσία, Γεωργία, Ουκρανία), με τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου να παραμένει και ως εκ τούτου την ανάγκη λήψης των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων. Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έχει λάβει και λαμβάνει η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και είναι τα ενδεδειγμένα (δημιουργία Τοπικών Κέντρων Ελέγχου της νόσου, συνεχής επιτήρηση και επιζωοτικές έρευνες, ενημέρωση πτηνοτρόφων και κατόχων οικόσιτων πουλερικών), με στόχο την πλήρη προστασία της δημόσιας υγείας και της πτηνοτροφίας του Νομού.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση υπό την προεδρία του Αντινομάρχη Πρόδρομου Ισαακίδη. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Υγείας, Περιβάλλοντος και Γεωργίας, εκπρόσωποι Δήμων, η Πολιτική Προστασία, το Δασαρχείο, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Αγροφυλακής, πτηνοτρόφοι, εθελοντές κ.α.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008


Κυριακή 8 Ιουνίου 2008



Magnitude - mb 6.2
Region SOUTHERN GREECE


Date time
2008-06-08 at 12:25:28.0 UTC
Location 37.97 N ; 21.49 E
Depth 5 km
Distances
37 km SW Pátrai (pop 163,360 ; local time 15:25 2008-06-08)
23 km NE Amaliás (pop 19,579 ; local time 15:25 2008-06-08)
12 km SE Várda (pop 3,307 ; local time 15:25 2008-06-08)

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008



2.500 χιλιόμετρα ΘΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ Ιούνιο


Το X Factor, ο δημοφιλέστερος μουσικός διαγωνισμός που έρχεται στον ΑΝΤ1 την επόμενη σεζόν, παίρνει την πρωτοβουλία να ταξιδέψει κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, για να ανακαλύψει νέα ταλέντα!

Εκτός των μεγάλων audition που θα γίνουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, καθώς και σε πόλεις του εξωτερικού, το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο του Χ FACTOR θα ταξιδέψει για 20 ημέρες σε όλη την Ελλάδα. Το X Factor Van θα σταθμεύει σε πλατείες μεγάλων πόλεων, από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, ανοίγοντας τις πόρτες του σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συμμετάσχει.

Στο βαν θα επιβαίνουν 4 άτομα της εταιρείας παραγωγής Ena Productions, που θα υποδέχονται και θα ενημερώνουν τους ενδιαφερομένους. Εκείνοι θα συμπληρώνουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής και θα… λένε κι ένα τραγούδι!

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του X Factor Van είναι το εξής:

6 Ιουνίου - ΤΡΙΠΟΛΗ – Πλατεία Άρεως
7 Ιουνίου - ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου
8 Ιουνίου - ΣΠΑΡΤΗ – Πλατεία Γεωργίου Α’
9 Ιουνίου - ΛΑΜΙΑ – Πλατεία Πάρκου
10 Ιουνίου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ – Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα
11 Ιουνίου - ΤΡΙΚΑΛΑ – Πλατεία Στρατηγού Σαράφη
12 Ιουνίου - ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό Πάρκο
13 Ιουνίου - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Πλατεία Φάρου
14 Ιουνίου - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - Πλατεία Ειρήνης
15 Ιουνίου - ΞΑΝΘΗ – Πλατεία Δημοκρατίας ( Κεντρική πλατεία )
16 Ιουνίου – ΚΑΒΑΛΑ – Πλατεία Ελευθερίας
20 Ιουνίου – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – Πλατεία Ελευθερίας
21 Ιουνίου - ΧΑΝΙΑ - Πλατεία Δημοτικής αγοράς


Το X FACTOR VAN διανύει 2.500 χιλιόμετρα, για να αναδείξει τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας. Σύντομα θα βρίσκεται κοντά σας…


Ευχαριστούμε πολύ
Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ