Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η λαίλαπα των τραπεζοκαθισμάτων έχει πλήξει σχεδόν όλη την χώρα. Όπου υπήρχαν δημοτικές αρχές χωρίς πυγμή και θέληση να σπάσουν αυγά και να εφαρμόσουν το νόμο η κατάσταση ξέφυγε.
Μεγάλωσα μέσα στην αγορά γνωρίζω τα προβλήματα και της αγωνίες των ελευθέρων επαγγελματιών. Αλλά για μένα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος, η ασφάλεια του και το δικαίωμα του να περπατάει ελεύθερος.
Οι απόψεις μου γνωστές, δεν διεκδικώ την αποκλειστικότητα της ευαισθησίας, αλλά είμαι ο μόνος που κατήγγειλα επανηλλειμένως αυτές τις συμπεριφορές και την απαράδεκτη κατάσταση με τις καταλήψεις των πεζοδρομίων. Έλεγα στους συναδέλφους αιρετούς να μην νομιμοποιούν με την παρουσία τους αυτές τις καταστάσεις.

Δεν κάναμε τίποτα γιατί δεν υπήρχε βούληση. Εμένα δεν μου λέει τίποτα το ότι πήραν μια αναστολή από το πρωτοδικείο μια φορά! Και μετά τι έγινε ελέγχθηκαν πάρθηκαν ξανά τα μέτρα;
Η Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο μου έδωσε την εντύπωση ότι ίσως είχε την βούληση να μπει μια τάξη και να τηρηθεί η νομιμότητα.


Ξαφνικά ζοριστήκαμε και αυτό γιατί αποφάσισε η δικαιοσύνη επιτέλους να ασχοληθεί.
Δεν μου άρεσε που η επιτροπή, που σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνη, πέταξε το μπαλάκι στο Δ.Σ. έδειξε ατολμία, και σχολιάστηκε αρνητικά, όμως από την άλλη ίσως ήταν σωστό για να δείξουν όλοι τι πρεσβεύουν και αν είναι υπέρ της νομιμότητας και του πολίτη ή της αναρχίας και της παρανομίας.
Το θέμα είναι απλό, όταν υπάρχουν οι διαπιστωμένες επαναλαμβανόμενες παραβάσεις από την αστυνομία, και δεν κάνουμε ότι προβλέπεται από το νόμο διαπράττουμε παράβαση καθήκοντος.
Η νομιμότητα όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση να τηρείται από όλους, εξαίρεση σε κανέναν για να μην κατηγορηθούμε για άνιση μεταχείριση.
Η διάθεση των καταστηματαρχών φαίνεται από το τι έχουν κάνει ενώ επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα τους είτε στην επιτροπή είτε στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν κάνανε τίποτα . Απλωμένοι όπως πάντα σε όλο το πεζοδρόμιο.
Δηλαδή πρέπει εμείς να έχουμε το ηθικό δίλημμα και τον προβληματισμό, για το αν θα κλείσουν κάποια από αυτά τα καταστήματα; Όταν χρόνια κάποιοι μας φτύνουν κατάμουτρα και δεν σέβονται κανέναν;
Εάν πάθει κάποιος κάτι πείτε ποιος θα έχει τι ευθύνη και με τη συνείδηση θα κοιμούνται οι συνάδελφοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, που ψήφισαν να μην συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ.
Έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της πόλης. Δεν θέλω πλέον να περνάω από κάποιους δρόμους.
Το φρούτο με τις συμφωνίες «κυρίων» το φάγαμε και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα.
Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης» ε και ; Πολιτισμός είναι να ζεις με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Δεν μπορεί τα φραπεδάκια να έχουν μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή.
Υπάρχουν και κάποιοι σωστοί επιχειρηματίες που ίσως και να πρέπει να επιβραβευθούν, δεν είναι κορόιδα αυτοί που εφαρμόζουν το νόμο. Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται δικαιοσύνη και ισονομία χωρίς αθέμιτο ανταγωνισμό. Καμία εξαίρεση σε κανέναν.
Αν θέλουμε να έχουμε μια ανθρώπινη πόλη ήταν η ευκαιρία μας. Όλοι έπρεπε να δείξουμε ότι σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε να ασελγεί στην πόλη αυτή και τους κατοίκους της. Όμως κάποιοι φοβήθηκαν το προσωπικό πολιτικό κόστος και τις γνωριμίες τους.
Πολιτικό κόστος δεν υπάρχει, υπάρχει η νομιμότητα, αλλά αν θέλετε κυρίως ο σεβασμός στον συμπολίτη μας.
Κλείνοντας να πω ότι αισθάνθηκα οργή και ντροπή για το δημοτικό συμβούλιο όπου μετέχω.
Το ΔΗΠΕΘΕ πήρε απόφαση να έχει παραγωγή Καραγκιόζη, αλλά μας πρόλαβε το δημοτικό συμβούλιο, ανέβασε πρώτο στις 22/06/11 με μεγάλη επιτυχία στην συνεδρίαση του την παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗ ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ», το καραγκιοζιλίκι αυτής της παράστασης(συνεδρίασης) θα αφήσει εποχή στην ιστορία της λειτουργίας αυτού του Δ.Σ. της Βέροιας. Και τι σύμπτωση είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε 41 παραστάσεις, όσοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Λυπάμαι που συνάδελφοι μου (αυτοί που καταψήφισαν τη συζήτηση) λειτούργησαν με αυτόν τον τρόπο προσβάλλοντας κατά την γνώμη μου κάθε δημότη αυτής της πόλης. Κάνοντας μπαλάκι σημαντικές θέματα και αποφάσεις για τον τόπο. Όλα αυτά απαξίωσαν την πολιτική και αηδίασαν τον κόσμο.
Ας τρέξετε κύριοι συνάδελφοι να πείσετε πως δεν είστε μέρος μια μεθοδευμένης προσπάθειας διατήρησης του χάους και της παρανομίας στην πόλη μας.
Οι μάσκες έπεσαν και πλέον ο κάθε δημότης μπορεί και γνωρίζει τι ρόλο παίζει ο καθένας από μας. Ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη από τους δημότες μου που δεν κατάφερα από πλευράς μου να προσφέρω τίποτα στο να γίνει η πόλη μου πιο όμορφη και ανθρώπινη.
Συγχαρητήρια συνάδελφοι δικαιώσατε τους παράνομους. Εύγε !!!


Γιώργος Κάκαρης
Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ