Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17/9, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , τα εγκαίνια της έκθεσης ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ, ΒΙΤΡΩ κ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ των αντίστοιχων τμημάτων της Κ.Ε.Π.Α. Την έκθεση  επιμελήθηκαν οι  δασκάλες : κοσμήματος ,  Τάσσα Γκανίδου -  βιτρώ ,  Τάνια Τζήμα και …ευφάνταστων κατασκευών , Μαίρη Κουρουζίδου. Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό, επισκέψιμη καθημερινά από τις 6μ.μ έως τις 10.00μ.μ και θα διαρκέσει ως τις 30/9. Αξίζει να την επισκεφθείτε!


Λίγες πληροφορίες για τα τμήματα

Υπάρχουν δύο τμήματα για τη δημιουργία Χειροποίητων Κοσμημάτων.  Στο τμήμα της Αργυροχοϊας μπορείτε να μάθετε να κατασκευάζετε κοσμήματα με μέταλλα χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη ασήμι και χαλκό.  

 Και τμήμα Faux Bijoux (Φο Μπιζού) για τη δημιουργία κοσμημάτων με κορδέλες, κορδόνια υφασμάτινα και δερμάτινα χρωματιστές πέτρες και χάντρες.  Το τμήμα απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.   


Στο τμήμα ενηλίκων του Βιτρώ ή υαλογραφίας, διδάσκεται η τεχνική, κατά την οποία, συναρμολογώντας μικρά ή μεγάλα κομμάτια γυαλιού, συνήθως χρωματιστά, δημιουργούνται επίπεδες ή τρισδιάστατες κατασκευές – χρηστικά αντικείμενα (λάμπες, τραπέζια, καθρέφτες) ή και διακοσμητικά.  Το πρόγραμμα είναι τριετές.  Στο πρώτο έτος διδάσκονται επιφάνειες, στο δεύτερο τρισδιάστατες επιφάνειες, και στο τρίτο έτος διδάσκεται το ψηφιδωτό.  Στο ψηφιδωτό οι ψηφίδες γυαλιού είναι μικρές σε διάσταση και με εκλεπτυσμένη τεχνική οι μαθητές μπορούν να αποδώσουν τη διαβάθμιση των χρωμάτων, τη φωτοσκίαση και την πιστή αναπαράσταση εικόνων.      

Στο τμήμα Κατασκευών διακοσμητικών & χρηστικών αντικειμένων, χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση, πηλό, μέταλλα, γυψόγαζα, παλιά αντικείμενα και μαθαίνοντας πολλές τεχνικές, θα δημιουργήσουμε διακοσμητικά (εικόνες, μάσκες, στεφάνια) αλλά και χρηστικά αντικείμενα (καθρέπτες, κηροπήγια, κορνίζες, καλαθάκια κ.ά.).  Θα λειτουργήσουν τμήματα για παιδιά από 10 ετών αλλά και τμήμα για εφήβους και ενηλίκους.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.veriaculture.gr και στο τηλ 2331078100

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ