Πέμπτη 28 Απριλίου 2011


 Σε «κατάληψη» του σιδηροδρομικού σταθμού Πλατέος προχώρησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της κεντρικής σιδηροδρομικής διάβασης του ΟΣΕ στο Πλατύ.
Το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Πλατέος και ο τοπικός αντιδήμαρχος Σάββας Ανδρονίδης απηύθυναν κάλεσμα στους δημότες να συγκεντρωθούν και πάλι, σήμερα το απόγευμα στις 6:30, στο σιδηροδρομικό σταθμό Πλατέος για να εκδηλώσουν πιο μαζικά την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της διάβασης. 

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αύριο Τετάρτη του Πάσχα, γίνεται, εκτός απροόπτου, η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»,
ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και ο καθορισμός συμβούλου για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Η συνέλευση αυτή η οποία θα πραγματοποιηθεί με δυο συγκεντρώσεις κτηνοτρόφων έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας στα Ιωάννινα, δεν αναμένεται να κρίνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.


Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Την Μ.Παρασκευή όπως και κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο καθιερομένος αγώνας ποδοσφαίρου  μεταξύ,τους παλαίμαχους του Παοκ κουλούρας και την κανονική ομάδα του ΠΑΟΚ Κουλούρας,και πλήθος θεατών όπου απόλαυσαν τους παλιούς για το κουράγιο τους, και καμάρωσαν τους νέους παίχτες για την ζωντάνια τους σε ενα παιχνίδι με έντονα συναισθήματα

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός του Πάσχα συνοδεύεται από μία σειρά ατυχημάτων, που οφείλονται, κυρίως, στη μεγάλη έξοδο που παρατηρείται από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την Περιφέρεια καθώς και στη χρήση πυροτεχνημάτων κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι την περίοδο του Πάσχα 30.000 άτομα τραυματίζονται σε τροχαία και λαμβάνει χώρα το 69% της ετήσιας επίπτωσης των τραυματισμών από βεγγαλικά.


ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ:
1. Tα τροχαία ατυχήματα την περίοδο του Πάσχα αποτελούν το 5% του συνόλου των τροχαίων που καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα θανατηφόρα οχήματα.
2. Το 60% των θυμάτων είναι οδηγοί, το 22% επιβάτες και τέλος το 18% πεζοί. Μελέτες έχουν δείξει ότι 500 θάνατοι ετησίως (περίπου το 20%) θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν όλοι οι χρήστες τροχοφόρων χρησιμοποιούσαν κράνος ή ζώνη ασφαλείας.
3. Το 33% των θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων οφείλεται στην υπερβολική και ακατάλληλη ταχύτητα.
4. Το 70% των ατυχημάτων από πυροτεχνήματα αφορούν παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, εκ των οποίων στο 90% των περιπτώσεων δεν υπάρχει επίβλεψη από ενήλικα.
5. Το 80% των τραυματισμών οφείλονται σε έκρηξη κροτίδας, ενώ το 70% σημειώνονται σε δημόσιους χώρους.
ΓΙ΄ΑΥΤΟ:
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ
·         Ενημερώνουμε τα παιδιά για τον κίνδυνο τραυματισμού και την αναγκαιότητα αποφυγή χρήσης βεγγαλικών.
·         Στην Ανάσταση, οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά μακριά από τον πυρήνα των βεγγαλικών, αποφεύγουν τα σημεία με συνωστισμό και να δεν σηκώνουν ψηλά τα παιδιά.
·         Προσοχή στις λαμπάδες. Χρησιμοποιούμε προστατευτικά φανάρια.
·         Αυστηροί έλεγχοι απαιτούνται στα καταστήματα που πωλούν παράνομα βεγγαλικά.
·         Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά. 

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η χώρα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις...: Μολις 20% το ποσοστό ανάκτησης στερεών απορριμμάτων - 80% η υγιεινομική ταφή

Ο Επίτροπος για το Περιβάλλον Γιάνεζ Ποτότσνικ, απαντώντας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με τις επιδόσεις της Ελλάδος στην ανακύκλωση απορριμμάτων που άσκησε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος, τονίζει ότι "η χώρα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις". Επίσης υπογραμμίζει ότι η βελτίωση των επιδόσεων των κρατών μελών προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας: "Αντί τα απόβλητα να αντιμετωπίζονται μόνο ως πρόβλημα, να θεωρούνται δυνητικά πολύτιμος πόρος".
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, οι μέσοι όροι στην ΕΕ των 27 κρατών μελών το έτος 2008 ήταν: 5,5% αποτέφρωση, 46% ανάκτηση (εξαιρουμένης της ανάκτησης ενέργειας) και 48,5% διάθεση. Στην έκθεση προόδου σχετικά με τη θεματική στρατηγική για την πρόληψη και την ανακύκλωση των αποβλήτων (Ιανουάριος 2011) προκύπτει ότι υπάρχουν σημαντικές ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κύριε Υπουργέ επιτέλους γίνεται αυτή η συνάντηση που περιμέναμε όλοι εδώ και χρόνια, όμως έχω να πώ πως αργήσατε, αφήσατε και εσείς στην τύχη του το θεσμό για μεγάλο διάστημα.
    Το Φεβ 08  διοργανώσαμε στη Βέροια μια παρόμοια συνάντηση των προέδρων όλων των ΔΗΠΕΘΕ, σε κόντρα με το ΥΠΠΟ που δεν το επιθυμούσε.   
    Την υποβάθμιση της συνάντησης από το ΥΠΠΟ ακολούθησαν ο προσωπική ρήξη με τον κ. Λιάπη και οι απειλές από τον πρόεδρο του ΕΚΕΘΕΧ για κλείσιμο του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.
    Έτσι για μας είναι πολύ θετικό το ότι η συνάντηση γίνεται μετά την κατάργηση του σκανδάλου ΕΚΕΘΕΧ μιας παραϋπηρεσίας με κόστος όσο τα μισά ΔΗΠΕΘΕ.
    Μετά από 10 χρόνια στο χώρο (5 εργαζόμενος, 5 προεδρος) δεν ήρθα εδώ όπως και όλοι σας για να πούμε τον πόνο μας ούτε να κλάψουμε τη μοίρα μας.
    Πιστεύουμε στο θεσμό και θέλουμε να συνεχίσει αναβαθμισμένος παρέχοντας στην περιφέρεια όλες τις απαραίτητες υποδομές για την «διάχυση» της θεατρικής παιδείας.
    Πείτε με ρομαντικό αλλά τουλάχιστον μου δώσατε κάποιες ελπίδες για τις προθέσεις σας, που έστω θυμηθήκατε να αναφέρετε το όνομα της Μελίνας.
Σήμερα πρέπει με το χέρι στην καρδιά να πούμε αλήθειες και τα πράγματα με το όνομα τους. Ευθύνες υπάρχουν από όλους. Η αυτοκριτική είναι απαραίτητη εάν πράγματι θέλουμε να πάμε μπροστά.


Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ολοκληρώθηκαν  οι συμμετοχές για το 17ο Rally Φίλιππος , και έφτασαν στον αξιόλογο αριθμό των 43.

Προέρχονται  από όλη την Ελλάδα και χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα «ποιοτικές» στο αγωνιστικό επίπεδο,
αφού συμμετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου

Στον αγώνα της Κυριακής θα συμμετάσχουν και 5 πληρώματα της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας

Στόχος τους η νίκη  στις κατηγορίες τους και στα κύπελλα χωρίς να σημαίνει
ότι δεν θα διεκδικήσουν  και την πρωτιά στον αγώνα, όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν ο «Χριστόφορος» 



Κυριακή 10 Απριλίου 2011


ΑΝΤΕ να τον ξεχωρήσεις .....http://www.parismarathon.com/
 
 
 
 
04:12:00  χρόνος του  ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΑΡΑ 
στο Μαραθώνιο του Παρισιού σήμερα το πρωί !!!!!

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Το Μπαλκόνι της Βέροιας θα μπορούσε να παραμείνει στο Δήμο 
Τα παλιότερα χρόνια αλλά και σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να λειτουργήσει σαν μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ επιχείρηση με όλες τις προεκτάσεις του χαρακτήρα.

Κάποιοι λένε ότι :
"Η ΕΛΗΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ!!!!"
Προφανός και είναι έτσι..
Το θέμα είναι , μπορεί η σημερινή Δημοτική Αρχή να έχει και την ευθύνη της λειτουργίας της ???

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011


Απάντηση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Γιάνεζ Ποτότσνικ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη
Μέτρα χρηματοδότησης για τις περιοχές Natura στα πλαίσια της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προωθούν από κοινού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Γεωργίας, όπως δήλωσε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ποτότσνικ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μετά το τέλος της συζήτησης στην ολομέλεια ο Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
" Προνόμιο γίνεται πλέον και από οικονομικής άποψης η ύπαρξη μιας περιοχής Natura  σε έναν τόπο. 

Τρίτη 5 Απριλίου 2011


Η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Β. Ελλάδος τίμησε προχθές το βράδυ προσωπικότητες που – όπως η Ένωση αναφέρει: «επί σειρά ετών πρόσφεραν σημαντικό έργο στο χώρο της Επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Στην εκδήλωση που έγινε στο «Μακεδονία Palace», υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παρουσία των τοπικών αρχών, περιφερειαρχών, βουλευτών κ.λπ.) τιμήθηκαν: το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι παλαίμαχοι διαφημιστές της Θεσ/νίκης «σκαπανεις της διαφήμισης, οι δύο καλύτερες δημιουργίες της χρονιάς, ο Παντελής Σαββίδης της ΕΤ3 κι’ άλλοι τρεις συνάδελφοί του, από τον Περιφερειακό Τύπο ο εκδότης των εφημερίδων «Θάρρος» Δυτ. Μακεδονίας και Ολύμπιο Βήμα Πιερίας.

Παίρνοντας αφορμή από αυτές τις βραβεύσεις αξίζει νομίζουμε να πούμε δύο λόγια για τον Επαρχιακό (όπως επί δεκαετίες πολλές ονομαζόταν) ή Περιφερειακό (όπως τελευταία συνηθίζεται) Τύπο και τη σημασία του. 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το ΙΚΤΕΟ HELLAS στα Πολυκλαδικά Λύκεια Βέροιας ανακοινώνει:

Από 2 Μαίου όλα τα Δίκυκλα άνω των 50κ.ε θα υπόκεινται υποχρεωτικά σε ΚΤΕΟ.
Το πρόγραμμα που ακολουθούν τα δίκυκλα για αρχικό και περιοδικό έλεγχο είναι ίδιο με τα αυτοκίνητα.

Δηλαδή, τα καινούρια δίκυκλα θα περνούν ΚΤΕΟ 4 χρόνια μετά από την έκδοσης της πρώτης αδείας τους, ενώ ο περιοδικός έλεγχος θα είναι κάθε 2 χρόνια. 
Για το πρόγραμμα πρόσκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΙΚΤΕΟ στο τηλ κέντρο 23310 - 60 0 66.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Καρδίτσα, 3 Απριλίου 2011
ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΙΣ ΕΞΙ (6) ΚΛΟΠΩΝ ΜΕ ΔΡΑΣΤΕΣ ΡΟΜ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ.  

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Από το  Τμήμα Ασφαλείας  Καρδίτσας εξιχνιάσθησαν έξι (6) υποθέσεις κλοπών  σε βάρος αντίστοιχων συμπολιτών μας.
Στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας   Καρδίτσας και κατόπιν της ευρύτατης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας την 15-3-2011 στους οικισμούς ΡΟΜ των Σοφάδων (Παλαιό και Νέο Οικισμό), ανευρέθη και κατασχέθηκε τεράστιος όγκος προϊόντων κλοπής, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στους συμπολίτες μας Καρδιτσιώτες, αλλά και στους κατοίκους ομόρων νομών (Λάρισα, Τρίκαλα, Μαγνησία), με εκδοθέντα Δελτία Τύπου  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας των Νομών, που είχε ως αποτέλεσμα πλήθος παθόντων συμπολιτών μας να  προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας προς αναγνώριση των κλαπέντων προϊόντων τους. 


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ