Κυριακή 29 Μαΐου 2011


H ΑΒ, με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Εθελοντισμού (2011) θα διοργανώσει σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται δεκάδες δράσεις εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα οι οποίες θα λάβουν δράση την Κυριακή 29 Μαίου 2011. 
Στόχος των δράσεων αυτών είναι να δημιουργήσουμε δεσμούς με τις τοπικές κοινότητες, να αυξήσουμε το ομαδικό μας πνεύμα και να ενισχύσουμε την εταιρική μας κουλτούρα. 

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011


**** ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

 Το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ» θα είναι ανοικτό το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου καθώς και το Σάββατο 4 Ιουνίου,  εν όψει των αγώνων ποδηλασίας που θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη διαδρομή του αγώνα και τις άλλες διαδρομές στο Χ.Κ. με τη χρήση του εναέριου αναβατήρα που  θα λειτουργήσει από τις 9: 00 μέχρι  τις 16:00

  1. 2η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
  2. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Η 2η Ανθοκομική Έκθεση, δραστηριότητες για το περιβάλλον, μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις, ο καθιερωμένος εθελοντικός καθαρισμός της πόλης και διάλεξη με θέμα την ελληνική και παγκόσμια σεισμικότητα, περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» που διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας και η Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν. σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»




Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 12 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.680 παραγωγών.
 Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές σε πατατοκαλλιέργειες και λοιπά κηπευτικά από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ.) τη χρονική περίοδο Ιούλιος 2010-Δεκέμβριος 2010, στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, ’ρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Κορινθίας, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr .
rodakinaxorafi2
 Στο μικροσκόπιο του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται απο χθές η ΕΑΣ Βέροιας μετά τις καταγγελίες αγροτών οτι υπάρχουν χρεώσεις οι οποίες συνδέονται με τις...... δηλώσεις ΟΣΔΕ 


Στα γραφεία της ένωσης έφτασε ο Περιφερειακός Διευθυντής του Οργανισμού μετά απο κάλεσμα του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Τόλκα ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων απο τους αγρότες της περιοχής και απευθύνθηκε στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. 





Ο Δήμος Βέροιας σας ενημερώνει ότι η Γενική Απογραφή Πληθυσμού, ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 27 Μαΐου.
 
Όσοι κάτοικοι του Δήμου Βέροιας δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα στον τόπο κατοικίας τους, έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν στα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στη Βέροια, τα οποία βρίσκονται στην οδό Παστέρ 3. 


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο τηλέφωνο
2331063859.








 


Σάββατο 21 Μαΐου 2011


ο κ Άγγελος Τόλκας  από την Ημαθία, εκλέχθηκε γραμματέας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Υπουργού, (με Πρόεδρο τον Μάρκο Μπόλαρη)  σχετικά με την 15.2.2000 σύμβαση κατασκευής και παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό υποβρυχίων τύπου 214. 

Προηγήθηκε η συμμετοχή του και στην Επιτροπή  για την υπόθεση της SIMENS μετά τον ανασχηματισμό και την μετακίνηση  του κ Νικητιάδη στο Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού

Ως γνωστόν , ο κ Τόλκας είναι  ο Γραμματέας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ,


Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

 Θεοδωρίδης Θεόδωρος,

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δήμου Βέροιας

 
 Η διαχείριση των σκουπιδιών, είναι σε Πανελλήνιο επίπεδο, ένα κορυφαίο πρόβλημα. Είμαστε υποχρεωμένοι από τον Ιούνιο να τα διαχειριστούμε σύμφωνα με τους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς κανόνες. Δυστυχώς, ο χρόνος που είχαμε για τις όποιες πρωτοβουλίες, τελείωσε.  Τόσο στο Νομό μας όσο και στο Δήμο μας, αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει τώρα. Με την αναδιάταξη του συστήματος αποκομιδής και διαχείρισης καθώς και με την προμήθεια νέου εξοπλισμού, ο Δήμος θα είναι μπροστά στην προσπάθεια και τις ευθύνες.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Δείτε το μέγεθος σύγκριση με το φορτηγό !!!
Η κατασκευή των 7 ανεμογεννητριών στην περιοχή, της Καστανιάς που ειναι πλέον ορατές από τον κάμπο,  είναι για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Ο Δήμος Βέροιας έχει νοικιάσει μια έκταση διακοσίων στρεμμάτων στην εταιρεία για την πραγματοποίηση του έργου, το οποίο θα στοιχήσει πενήντα περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν και ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος.  

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εκδήλωση του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών για την παραλαβή νέων μετασκευασμένων πυροσβεστικών οχημάτων από την Εμπορική Τράπεζα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Επιχειρησιακής Διοίκησης του ΕΣΕΠΑ στα Ριζώματα Ημαθίας, για την επίσημη παραλαβή νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων – προσφορά της  Εμπορικής Τράπεζας, καθώς για και την παράδοση της Σχολής Δασοπυρόσβεσης στη νέα της Διοίκηση.
Ειδικότερα, το ΕΣΕΠΑ παρέλαβε 13 νέα μετασκευασμένα πυροσβεστικά οχήματα, εκ των οποίων τα 12 προορίζονται για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και ένα για λειτουργία ως πρότυπο κέντρο επιχειρήσεων δασοπυρόσβεσης. Τη δαπάνη μετασκευής των οχημάτων προσέφερε στο ΕΣΕΠΑ η Εμπορική Τράπεζα και ο μητρικός της όμιλος Credit Agricole, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος που υλοποιούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ολες οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ των αγροτών , για τον ΝΕΟ τρόπο ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ . 
Μια εκκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι  Ημαθίας με ομιλητή τον  Χρήστο Χατζηαντωνίου (Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ), και με την ΓΕΣΑΣΕ και τον Θοδωρή Παπακωνσταντίου (Αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ) αλλά και την Κίνηση Αγροτών Ημαθίας  να είναι οικοδεσπότες.
Παρόντες  αρκετοί πρόεδροι απο συνεταιρισμούς , αγρότες , ο υπεύθυνος του γραφείου του ΕΛΓΑ στην Περιοχή και ο βουλευτής Ημαθίας  κ Αγγελος Τόλκας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011


Ενημερωτική εκδήλωση για θέματα του ΕΛΓΑ,
θα διοργανώσει το Σάββατο 14 Μαΐου στο Μακροχώρι η «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών» σε συνεργασία με την ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Χρήστος Χατζηαντωνίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην δημαρχείο και θα ξεκινήσει στις 7μμ.

Υπεγράφη την Παρασκευή (06/05/2011) από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη, τροποποιητική απόφαση της υπ αριθμ. 309891/21-12-2010 Κ.Υ.Α. που αφορά την διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής και τον καθορισμό της ασφαλιζόμενης αξίας και της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.
Με την τροποποιητική αυτή απόφαση επέρχονται ορισμένες ευνοϊκές αλλαγές για τους παραγωγούς, οι σημαντικότερες των οποίων είναι οι ακόλουθες:
·        Απαλλάσσονται από την καταβολή ασφαλιστικής εισφοράς οι μικροπαραγωγοί εφόσον η συνολική ασφαλιστική εισφορά που τους αναλογεί δεν υπερβαίνει τα 20 ευρώ. 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε, η Ελληνική Στατιστική Αρχή διεξάγει, κάθε δέκα χρόνια, τη γενική απογραφή πληθυσμού.

Φέτος, στο διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου, θα απογραφούμε για να καταγραφεί ο συνολικός πληθυσμός τόσο της χώρας, όσο και κάθε δήμου.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011


Υπεγράφη την Παρασκευή (06/05/2011) από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη, τροποποιητική απόφαση της υπ αριθμ. 309891/21-12-2010 Κ.Υ.Α. που αφορά την διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής και τον καθορισμό της ασφαλιζόμενης αξίας και της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.
Με την τροποποιητική αυτή απόφαση επέρχονται ορισμένες ευνοϊκές αλλαγές για τους παραγωγούς, οι σημαντικότερες των οποίων είναι οι ακόλουθες:
·        Απαλλάσσονται από την καταβολή ασφαλιστικής εισφοράς οι μικροπαραγωγοί εφόσον η συνολική ασφαλιστική εισφορά που τους αναλογεί δεν υπερβαίνει τα 20 ευρώ. 

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011


Η Εύξεινος λέσχη Βέροιας μαζί με την προσφορά της στα παραδοσιακά δρώμενα του τόπου μας αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας δεν θα μπορούσε να μην είναι ενεργή σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Μία από τις ποιο σημαντικές δραστηριότητες στο χώρο αυτό είναι η τράπεζα αίματος που δημιουργήθηκε και διατηρείτε εδώ και 14 χρόνια με τη συμμετοχή πολλών μελών και φίλων προσπαθώντας όλοι μαζί να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Έπειτα από πρόταση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Βέροιας, από το 2007 έχει ορισθεί ημέρα κεντρικής αιμοδοσίας η 19 Μαΐου κάθε έτους,ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011


Το Επιμελητήριο Ημαθίας, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής δράσης Agro-polis, θα φιλοξενήσει επιχειρηματική συνάντηση με τα Επιμελητήρια Σκοπίων, Μπίτολα και Πρίλεπ και με επιχειρήσεις – μέλη τους από κλάδους που είναι συναφείς με την αγροτική οικονομία.

Σκοπός της επιχειρηματικής αποστολής, όπως και προηγούμενων δράσεων του Επιμελητηρίου, είναι  η αξιοποίηση του δικτύου που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Agro-polis για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των επιχειρηματικών σχέσεων με τις χώρες της Βαλκανικής. 

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4.35 τα ξημερώματα 17 χλμ νότια της Καστοριάς, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011


            Από το σύλλογο μας και με αφορμή παρεμβάσεις που παρατηρήθηκαν από τοπικούς βουλευτές σε κατά τόπους Δ.Ο.Υ,  αλλά κυρίως την επίρριψη ευθυνών σε συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ ή συναδέλφους σχετικά με  την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ αγροτών, απαντάμε τα εξής .
"Καπηλεία τέλος κύριοι βουλευτές.
            Κάθε χρόνο, κάθε Πάσχα η ίδια ιστορία. Άλλα ψηφίζετε στη βουλή, στην Αθήνα και άλλα εφαρμόζετε στην επαρχία, στην έδρα σας.
            Αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για τους αγρότες, όμως αυτό δεν μπορεί να αποβαίνει σε βάρος και συκοφαντώντας έναν άλλο κλάδο εργαζομένων.
            Δεν μπορεί, όταν οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αποτελεσματικές και γρήγορες, αυτό να οφείλεται στη '' συνεργασία '' των βουλευτών και όταν υπάρχει πρόβλημα αυτό να το αποδίδετε στην ''απροθυμία'' των υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

  • 1:40 μ.μ.
  • Unknown
 ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ" ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ!!!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΗΜΑΘΙΑ 97,3 FM
ΤΡΙΤΗ 9.00-11.00μ.μ.

"ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ" ΜΕ ΤΟ Dj Saki Pastor...


  • 1:08 μ.μ.
  • Unknown
Φωτογραφική ομάδα Βέροιας <αντίθεσις>

Στις 6 Μαΐου 2011 ημέρα παρασκευή και στις 19,30 το απόγευμα
στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Βεροίας Ημαθίας
Αντωνιάδη 19, Βέροια,
Καλεσμένος της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας <αντίθεσις>
ο Κοζανίτης Βραβευμένος Φωτογράφος

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ