Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011


Οι μέρες πλησιάζουν για την διεξαγωγή του 4ου γύρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, ο οποίος θα διεξαχθεί αυτήν την φορά στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών με διοργανωτή την Λ.Α.Β. (Λέσχη Αυτοκινήτου Βεροίας). Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και το Κύπελλο Ταχύτητας Μοτοσικλέτας εξασφαλίζοντας πλούσιο θέαμα τόσο για τους φίλους των 4τροχών αγωνιστικών τόσο των 2τροχων.  
Οι προετοιμασίες, από την πλευρά της λέσχης,  «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς και οι εκπλήξεις που ετοιμάζονται είναι τέτοιες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, από το Σάββατο το πρωί 20 Αυγούστου έως και την Κυριακή μετά την λήξη του αγώνα στις 21 Αυγούστου.
Συμπυκνωμένη δράση από το Σάββατο στις 10.15 με  τα ελεύθερα και στις 12.20 με τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Όσο για το βράδυ του Σαββάτου η γιορτή που ετοιμάζεται θα συζητιέται για καιρό και σίγουρα θα αφήσει εποχή.
Την Κυριακή στις 9.00 ξεκινά η διαδικασία warm up και στις 9.45 θα δοθεί η εκκίνηση του 1ου αγώνα.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σύμφωνα, με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2011, στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οριστικά αποτελέσματα για το Μόνιμο Πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Με αφορμή πολλές καταγγελίες καταναλωτών προς την Ένωσή μας σχετικά με υπερβολική τιμή του εμφιαλωμένου νερού που πωλείται σε παραλίες τουριστικών προορισμών, ενημερώνουμε ότι διατίμηση στην τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού ισχύει για τα κυλικεία: ΑΕΙ – ΤΕΙ – Σχολείων, πλοίων, αρχαιολογικών χώρων, σιδηροδρομικών σταθμών, λιμανιών, σταθμών ΚΤΕΛ, αεροδρομίων και αθλητικών κέντρων.

Στους υπόλοιπους χώρους, όπως είναι οι παραλίες η τιμή διαμορφώνεται ελεύθερα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι παραθεριστές, τουρίστες και λουόμενοι θα πρέπει να λένε το νερό…νεράκι, λόγω της αλμυρής τιμής που πωλείται από κάποιους που αισχροκερδούν.

 γράφει η κ Ιωάννα Λιάτσιου

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου


Οι πιπεριές με επιστημονική ονομασία Capsicum annum είναι  η μέλη της οικογένειας των στρύχνων (solanaceae) στην οποία ανήκουν και η πατάτα , η τομάτα, και η μελιτζάνα.

 Οι πιπεριές αποτελούν πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης B6 . Είναι  καλή  πηγή διαιτητικών ινών , χαλκού, βιταμίνης Κ,  βιταμινών του συμπλέγματος Β και μαγγανίου.Περιέχουν επίσης β- καροτένιο και άλλα καροτενοειδή . Η σύστασή τους διαφοροποιείται ανάλογα με το χρώμα πιπεριάς.

  100 γρ . ωμής πράσινης πιπεριάς καλύπτουν το 89% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, 17% σε βιταμίνη Κ , μαγγάνιο και θειαμίνη , ενώ το 2-3% στις υπόλοιπες βιταμίνες του συμπλέγματος B,C , Β2, Β3 , φυλλικό οξύ, την βιταμίνη Α, την Ε και το κάλιο.

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου 2011 θα διεξαχθεί, από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης, το Sprint Ξάνθης 2. Η V Racing Team, με πλήρωμα τους Βαϊτσίδη Κώστα και Καπάρα Σωτήρη, μέλη της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας, θα συμμετέχει στον αγώνα με το Peugeot 106 rallye στην κατηγορία έως 1400cc. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης (Γοργόνα-Σιρόκο).

Είναι o δεύτερος αγώνας για το πλήρωμα του 106 με στόχο τον τερματισμό και μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011


            Ένα  διαφορετικό καλοκαίρι προσφέρει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας  στους κατοίκους του Δήμου Βέροιας,  σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους πολιτιστικούς συλλόγους, με μια παράσταση αλλιώτικη από τις άλλες, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
            Οι παραστάσεις  του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών και Αφήγησης  αρχίζουν στις 15 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. με πρώτο σταθμό την Εβραϊκή Συνοικία (Μπαρμπούτα-ΧΑΒΡΑ, Βέροια).
                 
λίγα λόγια για τη γοητεία της αφήγησης
Η γοητεία της αφήγησης πολλά χρόνια τώρα μένει άφθαρτη. Δεινοί χειριστές του λόγου οι παραμυθάδες, αναλάμβαναν την ευθύνη να μπουν στο κέντρο και να ψυχαγωγήσουν, να διασκεδάσουν, να παρηγορήσουν το κοινό τους. Τις σκοτεινές νύχτες που τις έφεγγαν μ ένα κερί ή ένα λαδοφάναρο ο προικισμένος παραμυθάς έδινε μια ολόκληρη παράσταση με χειρονομίες γκριμάτσες, αλλάζοντας τόνο στη φωνή, επιστρατεύοντας μια ολόκληρη μιμική προκειμένου να πείσει για όλα τα μαγικά που συνέβαιναν μέσα στο παραμύθι. 

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό ,ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.

Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο. Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα. Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελούσια από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρώ και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα. Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ. Δίπλα τους ο θειος μου, δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.

Και από κοντά τα δυο αδέλφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρηγόρης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών.

Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακολουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε εξάσκηση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, αγκαλιά με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια. Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφαλίστους αλλοδαπούς και -3 έλληνες..

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

 το blog  μας σου εύχεται αγαπητέ ΠΡΟΕΔΡΕ της ΓΕΣΑΣΕ ...σιδεροκέφαλος και καλές θητείες !!!!!!!

Σύντομο Βιογραφικό :
 
Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος του Χρήστου

Γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου του 1961 στην Αγ.Μαρίνα  Ημαθίας από γονείς αγρότες τον Χρήστο και την Δομνίκη Παπακων/νου .
Παντρεμένος με την Δήμητρα Ζιάκου και πατέρας τριών παιδιών .
Απόφοιτος:
του  2ου  Λύκειου Βέροιας
του universita Italiana  per stranieri di Perugia
της Συνεταιριστικής Σχολής της ΠΑΣΕΓΕΣ  (Θεσσαλονίκης)
του Προγράμματος «Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις –Ανθρώπινες σχέσεις »
 (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
  • 5:33 μ.μ.
  • Unknown

Η ελεύθερη και απρόσκοπτη  λειτουργία της Ιστορικής Μονής στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος τον Δεκαπενταύγουστο του 2011, επιβεβαιώθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως σε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Φανάρι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Η “άλλη” Ελλάδα συνεπήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ευρωβουλευτές, ευρωπαίοι Επίτροποι, εργαζόμενοι και επισκέπτες του Κοινοβουλίου χόρεψαν με τους ήχους της τσαμπούνας, του τουμπιού, του βιολιού, του λαούτου και του σαντουριού, γεύτηκαν παραδοσιακούς μεζέδες του Αιγαίου και απόλαυσαν ένα φωτογραφικό ταξίδι στα “λημέρια” των πανηγυριών.
Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, προκειμένου να τιμήσει τους συντελεστές της αναβίωσης των παραδοσιακών μουσικών οργάνων στο Αιγαίο. Φιλοξένησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ομάδα 20 εφήβων μουσικών, οι οποίοι μαζί με άλλους 100 συνομήλικούς τους εδώ και 10 χρονιά άρχισαν να μοιράζονται τη γνώση των μουσικών οργάνων με τους λίγους εναπομείναντες μουσικούς του Αιγαίου. 
Με την λήξη των προθεσμιών για την κατάθεση των δικαιολογητικών για την τακτοποίηση της κατανομής των δικαιωμάτων στον κάθε δικαιούχο νέο αγρότη,η Ένωση Νέων Αγροτών Ν.Ημαθίας επισημαίνει τα παρακάτω:


Την ενοχή των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ Ημαθίας, που κατηγορούνται ότι τον Απρίλιο του 2003 επέτρεψαν την κυκλοφορία του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν οι 21 άτυχοι μαθητές του δυστυχήματος των Τεμπών, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011


Ας μου εξηγήσει κάποιος

     Πόσο αντιφατικό είναι να λέμε ότι το βακτήριο Ε.coli δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στις εξαγωγές Ελληνικών ροδακίνων στην Ρωσία αφ ενός και αφ ετέρου να λέμε ότι  η Ρώσικη αγορά έχει κατακλυσθεί απο ροδάκινα Ισπανίας ;
(Μην ξεχνάμε ότι το καμπανάκι του βακτηρίου χτυπούσε για τα αγγούρια της Ισπανίας και όχι για τα φρούτα της Ελλάδας)
    Αν και ποιός μπορεί να αντισταθεί στην ισοπεδωτική δύναμη των ελάχιστων αλλά πανίσχυρων Ομάδων Παραγωγών της Ιταλίας και της Ισπανίας όταν αυτές αποφασίζουν να διαθέσουν  τόνους  ροδάκινα σε μια αγορά;
 Αντ΄αυτού δεκάδες ομάδες Παραγωγών και ιδιώτες στην Ελλάδα αποφασίζουν ο καθένας μόνος για την δική του προσωπική   εξαγωγική πολιτική .  Ως πού θα φτάσει η οικοιοθελής ανοργανωσιά μας  για ένα τόσο σημαντικό προϊόν , «το ροδάκινο» . Αναρωτιέμαι !!!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Τα πολλά ροδάκινα στη αγορά της Ρωσίας ρίχνουν τις τιμές, όπως παλιότερα στην αγορά του Μονάχου
rodaina

Tο επιτραπέζιο ροδάκινο, δυστυχώς, δεν παρουσιάζει φέτος ανάλογη πορεία με το συμπύρηνο και έχει τελματωθεί στην αγορά της Ρωσίας, αναφέρει Σαββατιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερήσια".

Εκεί συγκεντρώθηκαν ροδάκινα από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία, με αποτέλεσμα οι τιμές να σημειώσουν θεαματική πτώση, τουλάχιστον για τις πρώιμες ποικιλίες.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ