Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

 Ανοικτή επιστολή στα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου Ημαθίας στέλνουν οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου "Δυναμική Αλλαγή", που ηγείται ο κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής.

Στην επιστολή του παραθέτουν μια σειρά από καινοτόμες  δράσεις , που σίγουρα είναι ελπιδοφόρες και στρέφονται στην προοπτική ανάπτυξης της αντιπεριφέρειάς μας.

Δείτε τις, όπως δείτε και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, στο οποίο συμμετέχουν αξιόλογοι και καταξιωμένοι επιχειρηματίες από την Ημαθία.


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι καθοριστική.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της πατρίδας μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας, βιώνει 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011


Η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Ν.Δ κ.Παπαστάμκου από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2011.
  Η Ε.Ν.Α. Ημαθίας που τα τελευταία χρόνια  κινητοποιείται έντονα με συνεχείς ενημερώσεις και συζητήσεις σε αγροτικά θέματα, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και συμμετείχε στην επίσκεψη μαζί με την νεοσύστατη Ε.Ν.Α. Πιερίας.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε αναλυτικά:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011


Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2011, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια συνελήφθησαν συνολικά 20.991 άτομα, έναντι 15.900 τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα:





Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011


Τελικά η Ιουλιέττα και ο Ρωμαίος αυτοκτόνησαν;
Την απάντηση σας τη δίνει μια μαθήτρια του Δημοτικού που έγραψε μια ανατρεπτική κωμωδία με θέμα:«Ιουλιέτα και Ρωμαίος»  η οποία θα παρουσιαστεί στην σκηνή του ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ  του Δήμου Βέροιας, το Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2011 στις 6:00μ.μ. με είσοδο ελεύθερη, από την παιδική Ομάδα του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011


Από το μέλος του συμβουλίου της Π.Κ.Μ., κ. Θεοδωρόπουλο Γιώργο, έλαβα το εισηγητικό υπόμνημα (το επισυνάπτω), που αφορά στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μετά από σχετική απόφαση του ΕΣΔΑ που λήφθηκε στις 21-10-2011και αφορά στην έκκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ΟΤΑ Νομού Ημαθίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Διεύθυνση Δημοσίων Έργων) για την εξασφάλιση Διαχειριστικής Επάρκειας υλοποίησης του Έργου, ώστε να υποβληθεί πρόταση για πιθανή χρηματοδότηση του, από όπου προκύπτουν οι παρακάτω επιμέρους δράσεις και προϋπολογισμοί:
  


Απειλητικό τηλεφώνημα σε τράπεζα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Σήμερα (09-11-2011) περί ώρα 08:50, το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας Ημαθίας ενημερώθηκε για την ύπαρξη – τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τράπεζα της Αλεξάνδρειας και θα εκραγεί, χωρίς να δώσει χρονικό όριο.

Από τις αστυνομικές αρχές ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα και εξερευνήθηκαν όλοι οι χώροι του κτιρίου, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.


 Τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου του Bansko της Βουλγαρίας επισκέφτηκαν το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα 6-7/11 μέλη της Επιτροπής Διοίκησης και εργαζόμενοι του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου.
     Το Bansko είναι το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό θέρετρο της Βουλγαρίας. Έχει τη μεγαλύτερη περίοδο χιονιού (Δεκέμβριος-Aπρίλιος), το πιο μοντέρνο και τέλεια οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο με την κορυφή του στα 2560 μέτρα. Με 13 αναβατήρες, μια 8θέσια “γόνδολα” (η οποία συνδέει σε 25 λεπτά το χωριό με το κέντρο) και με 65 χιλιόμετρα εξαιρετικές πίστες σκι για όλα τα επίπεδα. 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011


Το βράδυ της  31/10/2011 συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ    και αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την στήριξη της προσπάθειας για ακύρωση των εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών  Όρων, που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ  από κοινού με άλλα συναρμόδια Υπουργεία και αφορούν στη μεταλλευτική δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού στη Β. Χαλκιδική συνολικής έκτασης 317.000 στρεμμάτων, ενώπιον του ΣτΕ  ή άλλης αρμόδιας αρχής.
       Το μέλος της «Α» του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ουρσουζίδης Γεώργιος κατέθεσε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο διατύπωνε την θέση του στο ζήτημα από τον Απρίλιο του 2011:

     «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΧΡΥΣΟΣ»……….ΣΕ  ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ

Για τη φετινή χειμερινή περίοδο η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας ετοίμασε για την Μαθητική - Παιδική Σκηνή την παράσταση «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» της  Μάγιας Δεληβοριά, έργο  το οποίο έχει διακριθεί με το Α’ βραβείο θεατρικού έργου του ΥΠΠΟ για παιδιά το 2002. Το έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, είναι  σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γ. Γωνιάδη, σκηνογραφία-ενδυματολόγία Ιωάννας Στεφανοπούλου, μουσική Παγκράτη & Γιώργου Παυλίδη, χορογραφία Μελίνας Παπαδοπούλου, φωτισμούς Γιώργου Βέγγου και βοηθό σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Γιωτόπουλο.


συναυλία έντεχνου- λαϊκού – παραδοσιακού τραγουδιού

Και φέτος η Αρετή Κετιμέ  κάνει βόλτα στην Ελλάδα με μια  παρέα   καταξιωμένων μουσικών και μας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή συναυλία, γεμάτη από τα ηχοχρώματα της αστείρευτης μουσικής μας παράδοσης.

Σκοπός της  μουσικής αυτής  παράστασης είναι τα τραγούδια και τα ορχηστρικά θέματα που θα ακουστούν από τον ευρύτερο ελληνικό αλλά και το  βαλκανικό και το μεσογειακό χώρο, να  πετύχουν την  απελευθέρωση  τόσο των μουσικών όσο και των ακροατών από μουσικές διαχωριστικές γραμμές και στεγανά παραδοσιακά ή αντιπαραδοσιακά, επιδιώκοντας πάντα την συμμετοχή , τη συγκίνηση και την απόλυτη  γοητεία της Μουσικής.





Όπως μας κατήγγειλαν συμπολίτες μας,  κυκλοφορούν στη πόλη μας θρασύτατοι απατεώνες οι οποίοι προσποιούμενοι υπαλλήλους - εισπράκτορες της ΔΕΥΑΒ εξαπατούν ανήμπορους ηλικιωμένους εισπράττοντας διάφορα ποσά για «τα νερά»  εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή τους.
Το φαινόμενο εξαπάτησης ηλικιωμένων έχει πάρει πλέον άκρως ανησυχητικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας και απ ότι φαίνεται άρχισε να εμφανίζεται και στη πόλη μας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ