Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


Προσθήκη λεζάντας


Αιφνιδιαστικούς ελέγχους μέσα στο κατακαλόκαιρο, ακόμα και στα σπίτια όσων έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου να «στοκάρουν» από τώρα θέρμανσης για το χειμώνα, ετοιμάζεται να εξαπολύσει το ΣΔΟΕ. Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μπαίνουν κυρίως εκείνοι που δήλωσαν πως εφοδιάστηκαν τον Απρίλιο ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, με σκοπό να επωφεληθούν από τις συγκριτικά χαμηλότερες τιμές πριν τις αυξήσεις έως και 40 λεπτά το λίτρο που προβλέπεται από το Μνημόνιο να επιβληθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Η προοπτική αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, θα σημάνει  με τα σημερινά δεδομένα την εκτίναξη της τιμής στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Αγοράζοντάς το στα 1,046 ευρώ που ήταν η τελευταία μέση τιμή στα τέλη Απριλίου (όσο ίσχυε δηλαδή και η μειωμένη τιμή διάθεσής του κατά την χειμερινή περίοδο), χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις «φούλαραν» τις δεξαμενές πετρελαίου προκειμένου να γλιτώσουν περίπου 400 ευρώ μετά από λίγους μήνες. Με βάση τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία της αγοράς, φαίνεται ότι οι καταναλωτές έσπευσαν να «στοκάρουν» μεγάλες ποσότητες, εκτινάσσοντας στα ύψη τις πωλήσεις πετρελαίου που για το μήνα Απρίλιο καταγράφουν αύξηση της τάξης του 10% ως 15% σε σύγκριση με πέρυσι –και παρά τις υψηλές σε σχέση με πέρυσι τιμές διάθεσης των καυσίμων.
Ύποπτοι για λαθρεμπόριο
Πίσω από την αθώα και «αμυντική» αυτή κίνηση των καταναλωτών όμως, προκειμένου να διαφυλάξουν το λιγοστό διαθέσιμο εισόδημά τους, στο ΣΔΟΕ έχουν ενδείξεις ότι υποκρύπτονται και προσπάθειες κερδοσκόπων να αποθεματοποιήσουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, προκειμένου να το ρίξουν στην αγορά το φθινόπωρο σε υψηλότερες τιμές ή και σαν πετρέλαιο κίνησης, όπως κατά κόρον συμβαίνει στην αγορά -για τον λόγο αυτόν εξάλλου επιβλήθηκε και το ίδιο το μέτρο της εξομοίωσης των ειδικών φόρων στα δύο αυτά είδη πετρελαίου ώστε να μην συμφέρει η υποκατάσταση του πετρελαίου κίνησης με πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ θα επιλέξει στόχους με βάση τα στοιχεία διακίνησης πετρελαίου από το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, βάζοντας στο μικροσκόπιο ακόμα και οικιακούς καταναλωτές που εμφανίζονται να έχουν προμηθευτεί πχ 3 ή 4 τόνους καυσίμων, για να διενεργήσει επιτόπιους ελέγχους και να διαπιστώσει αν όντως διαθέτουν τόσο μεγάλες δεξαμενές και φυλάνε εκεί τις ποσότητες που δηλώνουν πως αγόρασαν, ή αν η συναλλαγή ήταν εικονική και να βρεθεί πού αλλού, πώς και γιατί κατέληξαν τα επιπλέον καύσιμα.
Πετρέλαιο θέρμανσης και σε … μακαρίτες
Το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ αποκάλυψε πρόσφατα και το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται εκατοντάδες διακινητές καυσίμων, οι οποίοι δήλωναν στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των πωλήσεων καυσίμων ότι… τροφοδοτούσαν με καύσιμα ακόμα και νεκρούς! Οι έλεγχοι έδειξαν ότι σε πολλές περιπτώσεις βενζινοπώλες δήλωναν πως πωλούσαν πετρέλαιο θέρμανσης σε άτομα, των οποίων ο ΑΦΜ είχε διαγραφεί από τα μητρώα της εφορίας, επειδή οι συγγενείς του φορολογουμένου έχουν δηλώσει τον θάνατό του. Με τον τρόπο αυτό στον έλεγχο διαπιστώθηκε πως πέρυσι διακινήθηκαν 500.000 λίτρα καυσίμων.
Ήταν ακόμα μεγαλύτερη δε η έκπληξη των αρμοδίων, όταν διαπίστωσαν ότι δεκάδες βενζινοπώλες, κυρίως σε νησιά,  δήλωναν ότι πωλούσαν πετρέλαιο … στον ίδιο νεκρό. Αυτό είναι το στοιχείο που σύμφωνα με τους αρμοδίους υποκρύπτει πως είχε προηγηθεί συνεννόηση των μελών του κυκλώματος, να «φορτώνουν» με εικονικές πωλήσεις το ίδιο ΑΦΜ του νεκρού!
Οι έρευνες όμως στρέφονται κυρίως σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, λατομεία, θερμοκήπια  κλπ όλης της χώρας, όπου υπάρχουν αποθήκες μεγάλης χωρητικότητος για πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο όμως σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται παράνομα για άλλες χρήσεις και ανάγκες της επιχείρησης, με σκοπό να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές διάθεσης του καυσίμου.
Σημειώνεται ότι εφόσον ισχύσει στις 15 Οκτωβρίου 2012 η εξίσωση του ΕΦΚ στα καύσιμα –εφόσον ισχύει ως τότε και το Μνημόνιο- το κόστος θέρμανσης θα αυξηθεί κατά 30% ως 40%, το οποίο επιχειρούν να «κερδίσουν» τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν όσοι γέμισαν τις δεξαμενές τους πριν αυξηθεί ο φόρος.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012


Ο χάρτης των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012Εκπλήξεις επιφυλάσσει η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012, που δεν έχουν σχέση μόνον με τους νέους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων και τη σύνθεση της νέας Βουλής, αλλά και με τον «εκλογικό χάρτη» της χώρας.
Οι νέες εκλογές αποκτούν άρωμα της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου 1985 οπότε ίσχυσε για πρώτη φορά η «λίστα», θα διενεργηθούν με βάση την απογραφή του 2001 και όχι του 2011 γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την εγκυρότητά τους κυρίως όσον αφορά την κατανομή των βουλευτικών εδρών αν και έχει ήδη εξευρεθεί η «νομική φόρμουλα» ώστε να γίνει υπέρβαση των συνταγματικών προβλέψεων, θα ατονήσουν και θα εκμηδενιστούν οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί των υποψηφίων και θα περιοριστούν δραστικά οι εκλογικές δαπάνες του κράτους.
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου 2011 θα καταγραφούν, εκτός των άλλων, στην ιστορία ως «εκλογές σκληρής λιτότητας»- με εξαίρεση τα πολιτικά κόμματα τα οποία (απο)λαμβάνουν ολόκληρη την «πίττα» των επιχορηγήσεων. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης «ξόδεψε» ολόκληρο το κονδύλι που είχε προβλεφθεί για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου 2012 και ανερχόταν σε 50 εκατ. ευρώ, από 83 περίπου εκατ. ευρώ που είχαν δαπανηθεί στις εκλογές του 2009. Ως εκ τούτου, για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012 στον σχετικό κωδικό του υπουργείου υπάρχουν σήμερα περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξευρεθούν χρήματα (γίνεται λόγος για περίπου 20 ως 25 εκατ. ευρώ που θα μεταφερθούν από άλλα κονδύλια) για την πραγματοποίηση των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, θα υπάρχει άγριο…μαχαίρι τόσο στο ύψος των εκλογικών επιδομάτων όσο και στον αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι θα κληθούν να εργαστούν…αμισθί.
Η οικονομική ενίσχυση των κομμάτων
Τα πολιτικά κόμματα, αντιθέτως, λαμβάνουν ολόκληρη την «πίτα» της χρηματοδότησης. Για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου 2012 πήραν ως εκλογική ενίσχυση 10,2 εκατ. ευρώ. Το 60% αυτού του ποσού «μοιράσθηκε» στα κόμματα τα οποία πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, εκπροσωπούνταν στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Το 40% θα δοθεί στα κόμματα τα οποία πήραν πάνω από 1,5% στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και είχαν συνδυασμούς στο 70% των εκλογικών περιφερειών.
Εκτός τούτου, τα κόμματα, με κοινή απόφαση των πρώην υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Τάσου Γιαννίτση και Φίλιππου Σαχινίδη αντίστοιχα, μοιράσθηκαν περίπου 7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην τακτική ενίσχυση του δεύτερου τριμήνου του 2012. Για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012 δικαιούνται ακόμη 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 60% θα το μοιραστούν μεταξύ τους τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου (συμπεριλαμβανομένης και της «Χρυσής Αυγής») και το 40% θα το πάρουν τα κόμματα τα οποία θα συγκεντρώσουν πάνω από 1,5% στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.
Η απογραφή του 2011
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 αναμένεται να διενεργηθούν με βάση την απογραφή του 2001, μετά και την επίσημη παραδοχή της ΕΛΣΤΑΤ ότι αδυνατεί να ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων της απογραφής του 2011, καθώς επίσης και με τους ίδιους σχεδόν εκλογικούς καταλόγους με τους οποίους διενεργήθηκαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου, αφού δεν προβλέπεται να εγγραφούν νέοι ψηφοφόροι. Παρά ταύτα, καταβάλλεται προσπάθεια οι εκλογικοί κατάλογοι να «εκσυγχρονιστούν» μετά και την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Έτσι, θα συμπεριληφθούν σ΄ αυτούς οι «παραληφθέντες» των προηγούμενων εκλογών και θα γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις (ταυτοπροσωπίες, παραλήψεις εγγραφών, αλλαγές στοιχείων, λανθασμένες διαγραφές, λανθασμένες μεταδημοτεύσεις, κ.λ.π.).
Τα στοιχεία της απογραφής, από την άλλη πλευρά, δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών και τα ποσοστά των κομμάτων που προκύπτουν στο σύνολο της επικράτειας με βάση τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων. Επηρεάζουν, όμως, τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, οι οποίες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, «ορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των επίσημων αποτελεσμάτων της απογραφής του νόμιμου πληθυσμού της χώρας». Το εν λόγω προεδρικό διάταγμα θα κατανείμει τις έδρες με βάση την απογραφή του 2001 με το σκεπτικό ότι «την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών, που ήταν η 18η Μαΐου 2012, δεν είχε συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη νέα απογραφή (διενεργήθηκε στις 24 Μαΐου 2011), έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ όπως προβλέπει το Σύνταγμα».
Παραμένει ωστόσο αμφίβολο αν η ερμηνεία αυτή θα αποτρέψει την κατάθεση ενστάσεων κατά του κύρους των εκλογών ή και την άσκηση διώξεων σε βάρος των στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ για παράβαση καθήκοντος. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα επιδιωχθεί μία άτυπη συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για τους όρους διενέργειας των εκλογών. Η συμφωνία αυτή διευκολύνεται τόσο από το γεγονός ότι τα στοιχεία της απογραφής δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα όσο και από την εφαρμογή της «λίστας» στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012.
Η «λίστα»
Η «λίστα» που εφαρμόζεται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 1985 αποτρέπει τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων, γεγονός που, εκτός των άλλων, εκμηδενίζει και τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς στην προβολή τους από τα μέσα ενημέρωσης, ενισχύει σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική συγκυρία τους πολιτικούς αρχηγούς και διευκολύνει την έκδοση των αποτελεσμάτων. «Σε περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται μέσα σε δεκαοκτώ μήνες από τις προηγούμενες», προβλέπεται στην εκλογική νομοθεσία, «δεν εφαρμόζονται για τις εκλογές αυτές οι περί εκλογής βουλευτών με σταυρό προτιμήσεως διατάξεις, αλλά οι περί σειράς καταλήψεως εδρών διατάξεις (λίστα) του Π.Δ. 152/1985, που επαναφέρονται σε ισχύ και εφαρμόζονται κάθε φορά για την περίπτωση αυτή».
Το Π Δ 152/1985 προβλέπει ότι βουλευτές εκλέγονται οι πρώτοι κατά σειρά υποψήφιοι, της λίστας του ψηφοδελτίου όπως θα την καθορίσει το κόμμα ανά εκλογική περιφέρεια, και όχι οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης. Τα κόμματα μάλιστα δεν δεσμεύονται να βάλουν πρώτους στη λίστα ως υποψήφιους τους εκλεγέντες στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (εν προκειμένω της 6ης Μαΐου 2012) βουλευτές που είχαν λάβει και τους περισσότερους ψήφους, παρότι κάτι τέτοιο θεωρείται ως «ηθικά αποδεκτό». Η λίστα λειτουργεί ενισχυτικά της άποψης ότι από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα προκύψει και νέα ανανέωση της Βουλής που δεν θα είναι επακόλουθο μόνον της διαφοροποίησης των ποσοστών των πολιτικών κομμάτων.
Το μπόνους των 50 εδρών
Στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση οι συνδυασμοί των πολιτικών κομμάτων και, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν υποστεί τροποποιήσεις. Ο λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση, κινδυνεύει να απολέσει το μπόνους των 50 εδρών που δίνει στο πρώτο κόμμα ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος. Το «μπόνους» δίνεται σε συνασπισμούς μόνον εφόσον «ο μέσος όρος της δύναμης των κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς κόμματος, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων. Ο μέσος όρος προκύπτει από τη διαίρεση του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός δια του αριθμού των κομμάτων που τον αποτελούν».

Η πρόβλεψη αυτή λειτουργεί συμπληρωματικά της πολιτικής συγκυρίας που υπαγορεύει την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό κόμμα, κάτι που θα επισφραγιστεί και με σχετική αίτηση του στο Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που είναι, εκτός των άλλων, και αρμόδιο για να αποφαίνεται πότε ένας συνδυασμός αποτελεί συνασπισμό κομμάτων. Βεβαίως, το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα που αποτελούν ήδη συνασπισμούς ( «Χρυσή Αυγή», «Δράση» , «Ανεξάρτητοι Έλληνες») ή συνασπίζονται ενόψει των επικείμενων εκλογών (ΝΔ με Δημοκρατική Συμμαχία, Δράση με Δημιουργία Ξανά κ.λπ).
ΠΗΓΗ: tovima.gr

Σάββατο 19 Μαΐου 2012



Η Δήμαρχος  , το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και το Τοπικό Συμβούλιο Πατρίδας σας προσκαλούν  να τιμήσετε με την παρουσία σας  την εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσθέντων, από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους, πατριωτών της Τ.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑΣ του Δήμου μας στις  17 Μαΐου 1944 ,  καθώς και των νεκρών του εμφυλίου πολέμου , που θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 11 το πρωί  στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πατρίδα,σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.  




Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Η Δήμαρχος

Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11.00 π.μ.             Πέρας προσέλευσης επισήμων
11.05 π.μ.             Επιμνημόσυνη  δέηση
  • Προσκλητήριο  Νεκρών
  • Κατάθεση  στεφάνων
  • Ομιλία  εκπροσώπου Δημάρχου
  • Δίλεπτος χαιρετισμός  παρ/των  Ε.Α.
  • Σιγή ενός λεπτού
  • Εθνικός  Ύμνος
  • Πέρας  εκδήλωσης
  • Δεξίωση

  Αφιερώνεται στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων, που αφανίστηκαν   βίαια, βάρβαρα,  βάναυσα από το Τουρκικό Κράτος, στην καταστροφή του Ελληνισμού της Ανατολής.

Αντί προλόγου:
Η πορεία του Ελληνισμού της Ανατολής  συγκροτεί μια σπουδαία αλλά και τραγική πτυχή της νεοελληνικής ιστορίας.  Ακριβώς γι’ αυτό,  η  εβδομηντάχρονη παντελής  έλλειψη ενδιαφέροντος του Ελληνικού Κράτους, που οφείλει να ανήκει οριστικά στο παρελθόν, μας άφησε ιστορικά «αδικαίωτους» Πόντιους, Θράκες, Μικρασιάτες, όλους τους Έλληνες.  Γιατί η ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής, οδηγεί στην αποκάλυψη μιας μοναδικής  πορείας του ελληνικού κόσμου, ο οποίος, ακολουθώντας το μοναχικό  του δρόμο, δημιούργησε το δικό του ελληνικό πολιτισμό, μέρος της θαυμαστής και ανθρωποκεντρικής πολυμορφίας του ελληνικού κόσμου.
Η διεθνής αναγνώριση της  γενοκτονίας και του δράματος του ξεριζωμού των Ποντίων, του άγνωστου ελληνικού ολοκαυτώματος , που ολοκληρώθηκε στη σφαγή του 1922, αποτελεί για όλους τους Έλληνες «ζέον χρέος», όχι μόνο για τη δικαίωση εκείνων που έφυγαν αλλά κυρίως για τη δικαίωση εκείνων που έρχονται  και πάνω  από όλα ιερό χρέος προς την Πατρίδα. Ως εκπλήρωση του μεγάλου ιστορικού μας  χρέους απέναντι σε όλους όσους  μας δίδαξαν, μέσα από τα βάθη του Χρόνου, ότι το να είσαι Έλληνας είναι κάτι μοναδικό.

Αγωνιζόμαστε για τον εντοπισμό, την καταγραφή, τη διαφύλαξη και την προβολή της Ποντιακής, Μικρασιατικής και Θρακικής  Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της προφορικής παράδοσης και έκφρασης, της γλώσσας, των παραστατικών τεχνών, των κοινωνικών πρακτικών, των τελετουργικών και των εορταστικών εκδηλώσεων.
Αγωνιζόμαστε για το σεβασμό, την προστασία και τη διάδοση της Άϋλης Ποντιακής, Μικρασιατικής και Θρακικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της παράδοσης, του προφορικού πολιτισμού, της συλλογικής μνήμης και συνείδησης των Τραντέλλενων  Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών.
Αγωνιζόμαστε για την εγγραφή των Μνημείων του Ποντιακού, Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού στον Κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που  θα συμβάλλει, θα διαφυλάξει και θα παραδώσει στις επόμενες γενιές, τις ιστορικές μνήμες και τις παρακαταθήκες του Ελληνισμού, ανασυνθέτοντας την εικόνα της ελληνικής παρουσίας στις «αλησμόνητες πατρίδες».
Αγωνιζόμαστε για την παγκόσμια αναγνώριση όλων των Γενοκτονιών, που διαπράχθηκαν και εκτελέστηκαν κατά Λαών κι Εθνών, κατά της Ειρήνης, της Ελευθερίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά της αδιατάρακτης και φυσικής συνέχειας της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Ο αγώνας μας  είναι ακατάλυτος  γιατί είναι δίκαιος.
«Κανένας Δεν Ξεχνά - Τίποτα Δεν Ξεχνιέται».

                                                                       Θούλη-Χρυσάνθη Σιδηροπούλου
                                                                                     Μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012



Η υπηρεσία μας αισθάνεται υποχρεωμένη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών να αναβάλει την προγραμματισμένη εκδήλωση για την Παρασκευή, 18 Μαϊου 2012 στο Ανάκτορο των Αιγών, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αυτή την αναστάτωση και ζητούμε την κατανόηση του κοινού.
Επειδή όμως θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντική τη γνωριμία των επισκεπτών του χώρου με το Ανάκτορο του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, ένα από τα πιο σημαντικά κτήρια της αρχαίας Ελλάδας,  και επειδή δεν επιθυμούμε να στερήσουμε από τους μικρούς μας φίλους τη χαρά της ανασκαφής και την πρωτογενή επαφή με το μνημείο, η περιήγηση στο Ανάκτορο των Αιγών και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην ανασκαφή μεταφέρονται για την Πέμπτη, 24 Μαϊου 2012.   

Η προγραμματισμένη απογευματινή συναυλία στο Βυζαντινό Μουσείο Βεροίας επίσης αναβάλλεται για την Παρασκευή, 25 Μαϊου 2012.

 
Η προϊσταμένη της ΙΖ’ ΕΠΚΑ και
αναπληρώτρια προϊσταμένης της 11η ΕΒΑ


Κοτταρίδη Αγγελική
Αρχαιολόγος
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ θα παρουσιάσει για μια ακόμη φορά το θεατρικό έργο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ “Ο Μικρός Πρίγκηπας”, την Κυριακή 20 Μαΐου στις  11.30 π.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, προς χάριν των μικρών και μεγάλων φίλων του που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την πρώτη παράσταση.

Μια παράσταση ύμνος στα ανθρώπινα συναισθήματα, ένας φόρος τιμής στις ανθρώπινες αξίες, μια συνεχής αναζήτηση για την αλήθεια, ένα μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους.
 
Τον μικρό πρίγκηπα συντροφεύουν στο ταξίδι του οι:
Κάτια Κουπίδου, Βασίλης Ζούρας, Δέσποινα Γιάγκογλου, Δημήτρης Δημόγλου, Κική Ταραλά, Βάσω Παπαθεοφίλου, Γιώργος Δημόγλου.
 

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012


   Πέτρος Κουμπλής, Γιάννης Φιλιππίδης
«12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια»
και «Ζωή Με λες»
 
Δύο συγγραφείς, με πολλές κοινές αναφορές και δυο βιβλία πεζογραφίας, ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με τα πιο φωτεινά τους αισθήματα, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής κι ο συγγραφέας και υπεύθυνος εκδόσεων Γιάννης Φιλιππίδης, κλείνουν το μάτι στη ζωή, μέσα από το γοητευτικό και ταξιδιάρικο βλέμμα της πεζογραφίας.

Ο Πέτρος Κουμπλής «12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια» γράφει: «Συχνά οι άνθρωποι συγχέουν το παραμύθι με το ψέμα.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Την ανατροπή του αιώνα πέτυχε απόψε ο Ολυμπιακός στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, καθώς νίκησαν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61, αν και δύο λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 19 πόντους! 



Σάββατο 12 Μαΐου 2012


Από 10-17/5/2012 θα διεξαχθεί επί Ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» που αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων   που  θα διεξαχθούν  φέτος στο Λονδίνο.

           Ο  Δήμος Βέροιας, το Αθλητικό Τμήμα του  ΚΑΠΑ  και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των  Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» διοργανώνουν την  Κυριακή 13/5/2012 και ώρα 13:30 στο πάρκο Ελιάς στη  Βέροια , την τελετή υποδοχής  της Ολυμπιακής φλόγας  στην πόλη μας. 

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Η Λέσχη Ανάγνωσης Κυριώτισσας,
η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
και οι Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Νόλλα "ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ"

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 7 το απόγευμα
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας (Έλλης 8)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Καισαρίδης, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Κυριώτισσας και ο συγγραφέας.



  • 12 Μαΐου: Παγκόσμιες Γενικές Καταλήψεις Δημοσίων χώρων και κτιρίων - Κινητοποιήσεις & Μπλόκα - Μαζικές Δράσεις
  • 15 Μαΐου: Παγκόσμια Γενική Απεργία Διαρκείας - Παγκόσμια Εξέγερση & Αντίσταση
  • 16-17-18-19 Μαΐου: Αποκλεισμός του οικονομικού κέντρου στην Φρανκφούρτη & συνέχιση των Παγκόσμιων Δράσεων
     
     
     
     
     

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

71/276 / 25,72 %

Σάββατο 5 Μαΐου 2012


vote_2010Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
§ Το Σάββατο (05.05.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
§ Την Κυριακή (06.05.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

ekloges_2012Στους 1.667.225 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη για την ψηφοφορία της Κυριακής» δήλωσε ο αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης στη συνέντευξη Τύπου , στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα την εκλογική προετοιμασία.
Παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας και υπεύθυνος για τις εκλογές σε περιφερειακό επίπεδο Δημήτρης Λευκόπουλος. 

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012


Μετά την πολύμηνη κακοκαιρία και αφού έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες, συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι εργασίες για το έργο της κατασκευής της Γέφυρας Κούσιου, ένα έργο που αναμένει εναγωνίως η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Βέροιας.
Στο στάδιο αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι σκυροδετήσεις των προσωρινών ακρόβαθρων, στα οποία θα στηριχθούν οι μεταλλικές κατασκευές των ικριωμάτων, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή των  μεσόβαθρων. 

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν την Δώρα Μπαλτατζίδου οι πολίτες του διευρυμένου Δ. Βέροιας, στην κεντρική ομιλία της χθες το βράδυ τη (Δευτέρα 30-4-2012) στο καφέ ΕΛΙΑ.

«Σας καλωσορίζω στην σημερινή μας συνάντηση και σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου για την παρουσία σας, μου δίνετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω. Είμουν, είμαι και θα είμαι η Δώρα που ξέρετε, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία παλεύουμε όλοι μαζί για την επιβίωση.
Δέστε μου την δύναμη να αγωνιστώ, για την επιβίωση της πατρίδας για μια Ελλάδα αυτόνομη, με πολίτες να ευημερούν.
Όλα αυτά τα χρόνια είμουν κοντά σας, στην πρώτη γραμμή των αγώνων, δε σταμάτησα να δίνω το παρόν, δε σταμάτησα να αγωνιώ και να αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματά σας.



Δεκάδες Εθελοντές Καθάρισαν την Κοίτη του Τριποτάμου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός της κοίτης του Τριποτάμου, την Κυριακή 29 Απριλίου. Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βέροιας στην πανελλήνια εκστρατεία Let’s do it που είχε ως στόχο να καθαριστεί η Ελλάδα σε μια μόνο μέρα.



ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ