Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκαν από συνεργεία του Δήμου οι εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στη Νάουσα και τις Δημοτικές Ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης. 
Ειδικότερα, τα σημαντικότερα προβλήματα δημοτών που υποβλήθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφορούσαν την αντικατάσταση λαμπτήρων έχουν επιλυθεί, ενώ το αρμόδιο συνεργείο θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα και το επόμενο διάστημα. 
Υπενθυμίζεται ότι, για τις περιπτώσεις αντικατάστασης καμένων λαμπτήρων ή άλλων βλαβών, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Νάουσας στο τηλ. 23323 50300. 

Ουίλιαμ  Σαίξπηρ
Παρασκευή 29/6, 9.00μ.μ Θέατρο Άλσους Μ.Μερκούρη
(σε διασκευή για παιδιά και σκηνοθεσία :Δημήτρη Αδάμη )
Ένα  Όνειρο για όλη την οικογένεια !!!
Η πιο μαγευτική φετινή παράσταση για τα παιδιά, κρύβει το μυστικό ενός ονείρου .
Είναι η πιο παραμυθένια τρελή κωμωδία για μικρούς και μεγάλους.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης ,μετά «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» διασκεύασε για τα παιδιά, το πιο πολυπαιγμένο , πολυδιαβασμένο  και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο:
το  « Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ  και μαζί με τις  μαγικές σβούρες έρχεται το φετινό καλοκαίρι, για να φέρει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης , του αυθορμητισμού και της φαντασίας.
Η  παράσταση είναι  ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους από  το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη , αθώα και δροσερή  ματιά μαγεύει τους μικρούς θεατές και τους γνωρίζει το σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου. Ο Πουκ , το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, κινεί  τα πιόνια-ρόλους  σ’ αυτό το σκηνικό παιχνίδι , και όλοι , άνθρωποι  και ξωτικά ,  περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Η μουσική της παράστασης είναι, όπως συνηθίζουν οι μαγικές σβούρες στις παραστάσεις τους, μια πρόταση και αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες.  Ελισαβετιανοί  συνθέτες , που επιστρατεύτηκαν την εποχή του Σαίξπηρ για τα έργα του αλλά  και αυθεντικές μουσικές εκείνης της εποχής . Υπέροχα  κοστούμια, όπως πάντα έχουν μια ιδιαίτερη σφραγίδα και τα παιδιά θα δουν  από κοντά τα πιο ευφάνταστα ξωτικά και τους πιο κωμικούς μάστορες.
Ας μη χάσει, λοιπόν, κανείς «ευγενικοί μας θεατές » αυτό το όνειρο , κι αυτές τις αλλιώτικες σκιές, γιατί ειδικά αυτή τη χρονιά η αισιοδοξία ίσως να είναι το κλειδί της ελπίδας μας.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Παίζουν οι ηθοποιοί :
Λευτέρης Βασιλάκης, Ηλιάνα Γαιτάνη, Δημήτρης Μαχαίρας, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Κωνσταντίνος Παππάς, Δημήτρης Πάσσος, Μαριαλένα Ροζάκη, Νίκος Σταματόπουλος, Μαριλίζα Χρονέα

Διασκευή-Σκηνοθεσία :                Δημήτρης Αδάμης
Κοστούμια:                                      Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση:                                              Μάρθα Κλουκίνα
Ενορχήστρωση-Διασκευή:            Γιώργος Κωνσταντινίδης
Τραγούδι φινάλε :                        Γιώργος Βαρσαμάκης              
Μουσική διδασκαλία :                       Ελένη Καρακάση
Ειδικές κατασκευές:                       Αφροδίτη Πουρνάρη
Φωτισμοί:                                        Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή :                                     μαγικές σβούρες*
*Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους .
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Γενική είσοδος : 10 ευρώ
Ομαδικό  για συλλόγους και ομάδες θεατών : 8 ευρώ
Πληροφορίες:            2331078100 , γραμματεία Χώρου Τεχνών
 

Η Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου ήταν προσκεκλημένη εισηγήτρια στο συμπόσιο «Εναλλακτικές ποικιλίες-Alternative Varieties» που έγινε στις 19 Ιούνη στο Portland του Oregon και διοργανώθηκε από την Αμερικανική Ένωση για την Οινολογία και την Αμπελουργία (ASEV).
Στο συμπόσιο αυτό κλήθηκαν 3 εισηγητές από τις θερμές χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία-Σικελία) για να παρουσιάσουν τις σημαντικότερες οινοποιήσιμες ποικιλίες της χώρας τους μπροστά σε ένα κοινό 300 ατόμων (καθηγητές του πανεπιστημίου του Davis, αλλά και άλλων Πανεπιστημίων της Αμερικής, φοιτητές, αμπελουργοί, οινοποιοί). Το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε γευστική δοκιμή κρασιών από τις χώρες των εισηγητών του Συμποσίου. 
Από την Ελλάδα δοκιμάστηκαν το Ασύρτικο 2011 του Σιγάλα από τη Σαντορίνη, το Μοσχοφίλερο 2011 του Σκούρα από τη Μαντινεία, η Μαλαγουζιά 2010 του Γεροβασιλείου από την Επανωμή, το Αγιωργήτικο του Τσέλεπου (Δριόπη) 2007 από τη Νεμέα και το Ξινόμαυρο 2008 της Αργατίας από τη Νάουσα. Οι κριτικές ήταν πολύ θετικές για όλα τα κρασιά της δοκιμής.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012


από την Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας

Πρόγραμμα

Πέμπτη  21 Ιουνίου
…..αρχίζουμε

·        7.00μ.μ Η ΠΟΛΗ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ
   Φιλαρμονικές ορχήστρες  παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια.  

Συμμετέχουν
  • Φιλαρμονική Θιναλίων’’ Δήμου Κέρκυρας
  • Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας  «Καποδίστριας»
ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

  • 8.00μ.μ Συναυλίες των Φιλαρμονικών στις πλατείες ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  και  ΕΛΗΑΣ

 
  • 9.00 μ.μ   
μουσικό τρίο  Δημήτρη Παπαιωάννου
ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ …
..ταξιδεύουμε σε  θάλασσες του ονείρου με συνθέσεις Πλέσσα, Σπανού , Κουγιουμτζή  κ.α
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ



  • 9.00μ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
από τη Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας.
Επιμέλεια- Δ/νση Χορωδίας :  Δήμητρα Ζησέκα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΗΑΣ


  • 10.00μ.μ   AROMA MEDITERRANEΟ. 

μουσική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου 
H Τυνήσια τραγουδίστρια της μεσογειακής μουσικής Lamia Bedioui και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια από την Κρήτη Εύα Ψυλλάκη, συναντιούνται στη σκηνή . Το μεθυστικό άρωμα, οι ήχοι και οι εικόνες της Μεσογείου που ξετυλίγονται ανάγλυφα μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών, συμπληρώνονται από τα σύντομα, μικρά κείμενα (performance) συνοδεία κρουστών. Ξεχωριστή ψηφίδα στο μωσαϊκό των μουσικών διαδρομών της Μεσογείου αποτελεί η Ελλάδα, με γνωστά παραδοσιακά τραγούδια από την Κρήτη (τραγούδια του γάμου, ριζίτικα), τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη κ.τ.λ.
Ένα μουσικό σύνολο γεμάτο εναλλαγές σε ατμόσφαιρες, ηχοχρώματα και διαθέσεις, που παρασέρνουν τον θεατή στα μυστικά μονοπάτια της Μεσογείου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Lamia Bedioui/  τραγούδι
Εύα Ψυλλάκη/ τραγούδι, performance
Γώργος Βουρνάς/ ούτι, κιθάρα, λαούτο
Γιάννης Ευσταθόπουλος/ κρουστά
Λουκία Κωνσταντάτου/ κανονάκι
Δημήτρης Χιώτης/ κρητική λύρα


ΠΑΛΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ

Η Λέσχη Ανάγνωσης Κυριώτισσας παρουσιάζει την τελευταία δουλειά του μέλους της Σούλη Λίακου «με δυο πούπουλα στην πλάτη» σε μια μοναδική εκδήλωση στην αυλή του Βυζαντινού μουσείου Βέροιας την Τετάρτη 20-6-2012 στις 9.30 μ.μ.

Θα γίνει παρουσίαση κειμένων και τραγουδιών από το βιβλίο - cd με τον παραπάνω τίτλο, αλλά και γενικότερη αναφορά στο μουσικό έργο του Σ.Λιάκου.

Πέρα από τα μέλη της λέσχης στην παρουσίαση παίρνουν μέρος οι τραγουδιστές
Νίκος Ζιώγαλας, Αλεξία Χρυσομάλλη και οι μουσικοί Δ.Καραγιαννακίδης ηλ. πιάνο,
Α.Δημητρακόπουλος κιθάρα, Δ.Σκέντζου βιολί, Σ.Λιάκος κιθάρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - Θεατρική Σκηνή «ΑΝΤΙδρασις»
 Η Θεατρική Σκηνή «ΑΝΤΙδρασις» του  Τμήματος  Θεατρικής   Υποδομής  της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζει την παράσταση «Η αλφαβήτα της εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά τη Δευτέρα  25 Ιουνίου 2012, ώρα 9.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.
Από τους εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ετοιμάστηκε μια παράσταση, που σηκώνει τη σημαία της ανακωχής ανάμεσα στα παιδιά και στους γονείς τους. Έστω για λίγο. 
Όσο κρατάει μια παράσταση. Άγχος, Βαρεμάρα, Γονείς, Δίαιτα, Έρωτας, Ζήλια, Ήρωας, Θάνατος, Ίντερνετ, Καθηγητές, Λύπη, Μοναξιά, Ναρκωτικά, Ξύρισμα, Όνειρα, Πενθήμερη, Ρούχα και Ρατσισμός, Σεξ, Τηλέφωνο, Ύψος, Φιλία, Χορός, Ψέματα, Ωριμότητα. 
Αφορμή για να βάλουν σε μια τάξη την ψυχή τους οι νέοι και να θυμηθούν το ξεχασμένο τραγούδι της δικής τους εφηβείας οι μεγαλύτεροι. 


Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη συμμαθήτρια των παιδιών Βάσω Κεχάογλου.

Είναι ιδιαίτερα όμορφο και συγχρόνως σημαντικό στη σύγχρονη εποχή της κρίσης των πάντων, παιδιά να  έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με την καλαισθησία. Γιατί το θέατρο είναι τέχνη, είναι ομορφιά και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δίνει τη δυνατότητα μέσω των τεσσάρων σκηνών του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής να παρέχει δωρεάν μαθήματα και να φέρνει τα παιδιά κοντά στο θέατρο. Κοντά στην τέχνη, μακριά από το γκρίζο της εποχής!


Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνος Γιωτόπουλος
Σκηνικά: Θανάσης Σαμούκας
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Mουσική επιμέλεια: ομάδα «ΑΝΤΙδρασις»
Χορογραφίες: Ευγενία Κοτανίδου - Κοτανίδου
Video – φωτογραφία: Kωνσταντίνος Γιωτόπουλος
Drums: Kωνσταντίνος Ρίστας
Graffiti: Παντελής Ανανιάδης
Οργάνωση παραγωγής – προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Αργυρίου Θωμαή, Διάκου Μαρία, Ζερβού  Νίκη, Ζησιόπουλος Νέστορας,
Καράμπαλης, Στέφανος, Κόγιας Γιάννης, Κωτούλη Μαρία, Τσούπα Μαρία.


Μετά από δημοπρασία, το καταφύγιο το έχει αναλάβει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η λειτουργία του θα ξεκινήσει από τη νέα καλοκαιρινή σεζόν με δυνατότητα φιλοξενίας 60 ατόμων (με διανυκτέρευση).
Το καταφύγιο βρίσκεται ανάμεσα σε υπεραιωνόβια Ρόμπολα και διαθέτει μοναδική θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο , τις Βόρειες Σποράδες και μπορεί κάποιος να δει με καλές καιρικές συνθήκες τις κορυφές του Παγγαίου, του Φαλακρού ,του Αγίου Όρους και του Κισσάβου . 
Οι ώρες πορείας είναι περίπου στις 2,5 από ένα πολύ καλά οδοσημασμένο μονοπάτι.
Είναι κάτι που έλειπε απ’  την περιοχή, είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για  όποιον θέλει να επισκεφθεί το καταφύγιο του Γ. Αποστολίδη, του Χ. Κάκαλου και τις κορυφές του Ολύμπου.
Είναι ένα καταφύγιο που μπορεί να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο. 




Όποιος θέλει να κλείσει για διανυκτέρευση ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να επικοινωνεί με τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στα τηλέφωνα 2310 310-649 ή απευθείας με τους καταφυγιάρχες: Θόδωρος Καρυοφύλλης 6987374640,  Κώστας  Καζακλάρης 6978993463 και Καρατέγος Δημήτρης 6942794824


Γραμματεία ΚΔ-ΕΟΔ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012


Από τη  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ 
ανακοινώνεται ότι σήμερα  Τρίτη 12 Ιουνίου 
στις  8,30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, 
θα μιλήσει ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συντοπίτης μας Μιχάλης Χρυσοχοίδης.


 Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ καλεί τους φίλους, τα μέλη και όλους τους Ημαθιώτες  να παρευρεθούν στην παραπάνω πολιτική εκδήλωση

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


Σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική και την εθνική στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου, από την καρδιά της Μακεδονίας, την Ημαθία, την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού VENUS στη Βέροια.
Σ’ ένα χώρο που συμβολίζει την επιτυχημένη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την εξαγωγική μεταποιητική βιομηχανία, τομείς που αποτελούν θεμέλιους λίθους στην οικοδόμηση του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος επέλεξε να σηματοδοτήσει την στροφή από την «Ελλάδα της υπανάπτυξης» στην «Ελλάδα της Δημιουργίας».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν αγρότες, συνεταιριστές, εκπρόσωποι παραγωγών, νέοι αγρότες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις δικές τους εξειδικευμένες θέσεις και προσωπικές εμπειρίες σχετικά με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στις βάσεις της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας.
Συγκεκριμένα, βασικοί συνομιλητές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν οι:
1.     Αγγελόπουλος Νίκος, Πρόεδρος Νέων Αγροτών Ημαθίας
2.     Κουλτσάκης Ευάγγελος, παραγωγός του φυκιού Σπιρουλίνα (Σέρρες)
3.     Κουτλιούμπας Νίκος, Πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού
4.     Κόμνος Δημήτρης, κτηνοτρόφος, Ιερισσός
5.     Κριτίδης Θέμης, συνεταιριστής ομάδας παραγωγών ροδάκινου Προφήτη Ηλία Πέλλας
6.     Μαυρούδης Μητσούδης, πρότυπη μονάδα καλλιέργειας (Θεσσαλονίκη)
7.     Μπατιάνης Ευθύμιος, γεωπόνος –οινολόγος, Υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη)
8.     Πασαλίδης Γιάννης, αντιπόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέστου
9.     Τσαφτάρης Θανάσης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σε ό,τι αφορά την Ημαθία, μεταξύ άλλων τέθηκαν τα ζητήματα της αξιοποίησης της Λαχαναγοράς στην περιοχή της Κουλούρας, της μετατροπής του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας σε διεθνή εμπορικό – διαμετακομιστικό κέντρο, της ανάπτυξης τοπικών δημοπρατηρίων, της ίδρυσης εξειδικευμένων Λυκείων/Κολλεγίων για την εκπαίδευση των αγροτών.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε δύο  ερωτήματα από το κοινό αναφορικά με το μέλλον του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ και την προώθηση της καλλιέργειας – παραγωγής της Στέβια, απαντώντας ότι «για να σωθεί η αγροτική βιομηχανία, θα πρέπει να την απαλλάξουμε από την ιδιοκτησία των τραπεζών. Δε σημαίνει ότι πρέπει να κλείσει η ΕΒΖ, θα μπορούσε να αναλάβει την παραγωγή Στέβιας, η οποία είναι μια εναλλακτική καλλιέργεια για αρκετό κόσμο».
Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν στην Ημαθία η κ.Φώφη Γεννηματά και ο κ.Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, Τάσος Σιδηρόπουλος, Θανάσης Γικόνογλου, Δώρα Μπαλτατζίδου, Θούλη Σιδηροπούλου και Φιλιώ Καρανικολοπούλου, καθώς επίσης και οι Γιάννης Δριβελέγκας (Χαλκιδική), Πάρις Κουκουλόπουλος (Κοζάνη), Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλα), Χατζηαντωνίου Χρήστος (Πέλλα), Μάρκος Μπόλαρης (Σέρρες), Μιχάλης Τζελέπης (Σέρρες), Θανάσης Παπαγεωργίου (Πιερία), ο Γραμματέας της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Κ.Μακεδονίας κ. Γιώργος Γεράκης και οι Γραμματείς των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής. Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστησαν οι Μούρνος Δημήτρης (Περιφερειακός Σύμβουλος), Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη (Δήμαρχος Βέροιας), Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε. - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012


 Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ & το θέατρο 5Η ΕΠΟΧΗ / ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζουν την Παρασκευή 6  Ιουλίου  2012, ώρα 9μ.μ. στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» για το καλοκαίρι του 2012 την «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά κείμενα όλων των εποχών.

 
Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού. 

H παράσταση…
«Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα.
Ένας πυροβολισμός. Σκοτάδι.
Μια γυναίκα νεκρή. Κάπου κοντά σε μια παραλία. Ένα σύνολο γυναικών μάρτυρες του θανάτου, ανακρίνονται. Αυτοκτονία ή δολοφονία. Ο χορός αποκτά πρόσωπο, κάθε γυναίκα εκφράζεται διαφορετικά. Τα χορικά γίνονται το σημείο συνάντησης και αντιπαράθεσης με την ιστορία. Οι ήρωες αναζητούν καθένας τη δική του αλήθεια εκφράζοντας καθένας ένα διαφορετικό κόσμο, που αρνείται πεισματικά να συνυπάρξει με το αυτονόητο…
Η έννοια της θυσίας αποκτά πολλαπλές διαστάσεις. Συγγενεύει με τη δολοφονία…» Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ.

Πρωταγωνιστούν: 
ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ  Kλυταιμνήστρα, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑÏΝΑΣ Αγαμέμνων 
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ Ιφιγένεια, MHNAΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ πρεσβύτης, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ Αχιλλέας, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ άγγελος,
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ Μενέλαος,  ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ,  ΜΑΡΟΥΣΚΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΑΡΕΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ.

Σε ρόλο κορυφαίας η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Χ. ΜΥΡΗ,
σκηνοθεσία - επεξεργασία κειμένου ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ,
σκηνικό ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΑ, κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, μουσική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΗΤΑ, φωτισμούς ΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Η ιστορία…
Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι", είναι το προτελευταίο έργο του Ευριπίδη. Πραγματεύεται τη θεϊκή βούληση της Άρτεμης να θυσιαστεί η Ιφιγένεια, κόρη του βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, προκειμένου να φυσήξουν ούριοι άνεμοι και να κινήσει ο στόλος των Ελλήνων για την Τροία. 
Ο πόλεμος γίνεται αυτή τη φορά γιατί ο Πάρις έκλεψε την Ελένη σύζυγο του Μενέλαου, προσβάλλοντας έτσι την Ελλάδα. Ο στόλος των Ελλήνων περιμένει στην Αυλίδα να φυσήξουν οι άνεμοι…
Η αρχική απόφαση του Αγαμέμνονα ν’ αποδεχτεί το χρησμό, μέσα σε μία κατάσταση σύγχυσης και πανικού και η ψευδής ανακοίνωσή του για γάμο της Ιφιγένειας με τον Αχιλλέα προκειμένου να οδηγηθεί η Ιφιγένεια στην Αυλίδα, σύντομα ανακαλείται από τον ίδιο. Ωστόσο τελικά, ο Αγαμέμνων, παρά τις ικεσίες της Κλυταιμνήστρας και της Ιφιγένειας, αποφασίζει τη θυσία. Η Ιφιγένεια, καλείται σε μια στιγμή να συνειδητοποιήσει την αμετάκλητη αλλαγή στη ζωή της. Αδύναμη και αηδιασμένη απέναντι στη βία του στρατεύματος, ανυπεράσπιστη, κι αθώα, αποφασίζει, με ένα λόγο ειρωνικό που φτάνει στα όρια του σαρκασμού, να θυσιαστεί οικειοθελώς. Η θυσία αποφασίζεται! Η εκστρατεία θα ξεκινήσει… 
Η ιστορία συνεχίζεται…
Το ερώτημα παραμένει: Θυσία ή φόνος;

 Είσοδος: 15€ και 12€ φοιτητικά, μαθητικά και ανέργων.
Κατά την προπώληση 12€ από τον 3ο όροφο Χώρου Τεχνών.
πληροφορίες: 2331078140.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ