Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για το Ίδρυμα Πρωτοβουλία για το Παιδί στην Βέροια.

Την Κυριακή 30/9/2012 και ώρα 8.00μ.μ. στην Heilandskirche,
(Thusnelda Allee 1 - 10555 Berlin), η διεθνούς φήμης Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συμπράτει με την Otto Sinfoniker με έργα Richard Wagner και Αθανάσιου Σίμογλου, σε μία συναυλία όπου τα έσοδα θα διατεθούν για το Ίδρυμα Πρωτοβουλία για το Παιδί στην Βέροια, προσωπική πατρίδα της τραγουδίστριας.
Η Ελληνίδα Σοπράνο δεν φαίνεται να λησμονεί απο που κατάγεται, και συνεχίζει το πολιτιστικό και κοινωνικό της έργο σε όλη την Ευρώπη για την προβολή της Ελλάδας και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το συμβαίνει στην Χώρα μας.
Να σημειωθεί πως η Σόνια Θεοδωρίδου συμμετέχει αφιλοκερδώς, και στην Συναυλία του Στέφανου Κορκολή στις 26.9 στο Ηρώδειο, για την ενίσχυση του Ιδρύματος το Χαμόγελο του Παιδιού.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Πρωτοβουλία για το Παιδί, ο οποίος ιδρύθηκε πριν περίπου 4 χρόνια στην πόλη μας, τη Βέροια, σε μια από τις αμέτρητες προσπάθειες του να προσφέρει βοήθεια και προστασία σε παραμελημένα, κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα παιδιά, κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο καταφύγιο φροντίδας στη Βεργίνα του Ν. Ημαθίας. 
Το νέο καταφύγιο, το "Σπίτι στη Βεργίνα" αποτελεί ένα ολοκαίνουργιο χώρο υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών, ο οποίος θα ανοίξει τις πόρτες του στις 29 Σεπτεμβρίου του 2012.

Η προσπάθεια του Συλλόγου Πρωτοβουλία για το Παιδί ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου του 2011 και πλέον 29 Σεπτεμβρίου του 2012, μετά από αρκετούς μήνες εργασιών έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και  αποτελεί μια απτή πταγματικότητα.
Το αίτημα της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» για χορήγηση του χρηματικού ποσού που απαιτούνταν για την αποπεράτωση  και τον εξοπλισμό του Σπιτιού της Βεργίνας, ώστε αυτό να λειτουργήσει σαν Στέγη Μακροχρόνιας Φιλοξενίας Παιδιών έγινε αποδεκτό από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2011 και προέβλεπε οτι φέτος το καλοκαίρι του 2012 η Στέγη στη Βεργίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκεί  έως 7 παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών, ενώ εντός του 2013 η Δομή θα δώσει τη δυνατότητα υποδοχής άλλων τόσων παιδιών.
Το Σπίτι στη Βεργίνα είναι μια ακόμα ζωντανή απόδειξη ότι υπάρχει ανθρωπία και φιλότιμο, αγάπη και ζεστασία για τα παιδιά που δεν γνώρισαν ποτέ τέτοια συναισθήματα, ας ελπίσουμε οτι ο κόσμος της Ημαθίας θα υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα. 
Λένα Μαρκογιαννάκη

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία…

ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το κατάστημα ΑΝΕΜΗ σας προσκαλούν
την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012, 10 - 12 το πρωί στους χώρους της Βιβλιοθήκης να
περάσετε ένα πρωί με τα παιδιά σας διασκεδάζοντας με επιτραπέζια παιχνίδια και
παιχνίδια δεξιοτήτων και δημιουργικότητας. Τα παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά από
2,5 έως 6 ετών και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Την ίδια μέρα, στις 7 το απόγευμα η Κατερίνα Αναστασίου αφηγείται με συνοδεία
ζωντανής μουσικής ένα παραμύθι από την Κρήτη με τίτλο "Ο λυράρης και οι νεράιδες".
Μαζί της στη λύρα ο Σοφοκλής Τζεδάκης. Θα ακολουθήσει εικαστική δραστηριότητα. Η
δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Ο αριθμός των θέσεων για την αφήγηση είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε
έγκαιρα συμμετοχή στο τηλ. 2331024494.

Μια δράση του Future Library για την προώθηση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας

Αποκλειστική δωρεά: ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

www.SNF.org

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΘΕΣ  Βεργίνα. Αύλειος Χώρος Μουσείου των Βασιλικών Τάφων. Ώρα 22:00
(συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας)

‘’Πανσέληνος στις Αιγές’’

Τραγούδια της Θάλασσας από εννεαμελές σχήμα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής (φωνή, κιθάρα, ούτι, κρητική λύρα, τζουράς, μπάσο, μπουζούκι, ακορνεόν, κρουστά, πλήκτρα), με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Μελίκης.
  • 1:17 μ.μ.
  • Unknown

Στις 20 Σεπτεμβρίου η αφρόκρεμα των entrepreneurs θα μαζευτεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για να ανταλλάξει ιδέες και έμπνευση στο 1ο Ignite Athens. Μάθαμε μάλιστα ότι στο τέλος θα γίνει ψηφοφορία: η πιο βιώσιμη ιδέα και ο εμπνευστής της, θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στο Global Ignite! Αν οραματίζεστε έναν πιο ενδιαφέροντα κόσμο, δηλώστε συμμετοχή  μέχρι 3 Σεπτεμβρίου: τελευταία προθεσμία υποβολής προτάσεων για τη συμμετοχή στο Ignite Athens. Λίγες μέρες έχουν απομείνει για την υποβολή καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στο πιο πρωτοποριακό start up event, το Ignite Athens. Η υποβολή των προτάσεων μπορεί να γίνει μέσα από τον σύνδεσμο http://igniteathens.gr/igniters/submit-your-talk/ στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, 9.00μ.μ στο θέατρο Άλσους «Μ.Μερκούρη»
Η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ & Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΞΥΠΝΟΥΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ  ΜΝΗΜΗΣ
ΜΕ ΤΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ : ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Θοδωρής Μέρμηγκας και Ειρήνη Τουμπάκη
Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και ο Γιάννης  Κότσιρας , με αφορμή τα 90 χρόνια μνήμης στη Σμύρνη και την πρόσφατη κυκλοφορία του άλμπουμ τους  «Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», παρουσιάζουν μία παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση και την έντεχνη δημιουργία της Σμύρνης.
Το ρεπερτόριο της παράστασης απαρτίζεται από τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη δεκαετία του ’20, ενώ τα ίχνη τους φθάνουν έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Όμορφη Σμυρνιά, 
Ο Αντώνης ο Βαρκάρης, Μισιρλού, Το Γελεκάκι, Η Μικροπαντρεμένη κ.α.  Στοιχεία τόσο διαφορετικά μεταξύ τους γίνονται ένα στη μουσική που ανθεί στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.
Τραγούδια που απετέλεσαν τον πρόδρομο της πειραιώτικης [ρεμπέτικης] σχολής, σπουδαίων συνθετών, όπως είναι οι Κώστας Σκαρβέλης, Δημήτρης Σέμσης, Παναγιώτης Τούντας, Σπύρος Περιστέρης, Νίκος Ρουμπάνης, Γιάννης Δραγάτσης ή Ογδοντάκης, Γιάννης Νταλγκάς, Κώστας Κοφινιώτης, Απόστολος Χατζηχρήστος και αρκετά παραδοσιακά αγνώστων δημιουργών.
Τα τραγούδια αυτά δεν γράφτηκαν μόνο στη Σμύρνη. Είναι τραγούδια που έχουν κάθε είδους σχέση με τη Σμύρνη. Είτε γράφτηκαν εκεί, είτε προέρχονται από Σμυρνιούς δημιουργούς στον ελλαδικό χώρο.
Η καταστροφή του 1922 άλλωστε, έμελε να αλλάξει κατά πολλούς τρόπους την πορεία της ελληνικής ιστορίας. Ανάμεσα στα άλλα, έμελε να φέρει από τα μικρασιάτικα ακρογιάλια τους μεγάλους δεξιοτέχνες της Σμύρνης για να διασταυρώσουν την τέχνη τους με τους έλληνες μουσικούς.
Η μουσική που ερμηνεύουν οι Εστουδιαντίνες, οι ορχήστρες που απετέλεσαν το μεγαλύτερο «σπουδαστήριο» όπου δίδαξαν και μαθήτευσαν μεγάλοι Μικρασιάτες δημιουργοί, έφτασε στην Ελλάδα γύρω στα 1870, στην αρχή στις παρυφές της Αθήνας και πολύ σύντομα κατέκτησε και το κέντρο της πόλης των Αθηνών.
Αυτό το είδος ορχήστρας έγινε η πρώτη και αυθεντικότερη μουσική γέφυρα, συνδυάζοντας αρμονικά τα ετερόκλητα εθνικά, μουσικά, πολιτιστικά και δημιουργικά στοιχεία δύο τόσο διαφορετικών κόσμων.

Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, τον Γιάννη Κότσιρα και με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, μία εξαιρετική ορχήστρα που συνεχίζει γνήσια και αισθαντικά την παράδοση των  μεγάλων ορχηστρών που άνθησαν στη Μικρά Ασία.
Με μεσογειακό ταμπεραμέντο, εξαιρετικές ερμηνείες και με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της ορχήστρας, προβάλλεται ο βαθύς ερωτισμός που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.
Συμμετέχουν στην ερμηνεία ο Θοδωρής Μέρμηγκας και η Ειρήνη Τουμπάκη.
Προπώληση εισιτηρίων    ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ 2331078100
                                                 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ
                                                 ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΛΙΑ (KORI)
                                                 ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ ΉΧΟΣ
                                                  Καφέ Mc OZA

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ