Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

  • 12:34 μ.μ.
  • Unknown
Open House Thessaloniki
23-25 Νοεμβρίου 2012



Η πρώτη πόλη που το διοργανώνει είναι η Θεσσαλονίκη, στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2012.
Για ένα Σαββατοκύριακο, 56 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της συνεισφέροντας στην ανάδειξη της σημασίας της αρχιτεκτονικής στην καθημερινότητα των ανθρώπων.
Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απέλευθέρωση της πόλης
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:
23 Νοεμβρίου (Πρωί):
Αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε σχολεία από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας σε επιλεγμένα κτίρια του Open House Thessaloniki 2012
23 Νοεμβρίου (19:00):
Στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μεγάλου Αλεξάνδρου 49) θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του Open House Thessaloniki 2012 με ομιλίες και προσκεκλημένους από το εξωτερικό
24-25 Νοεμβρίου:
56 κτίρια θα ανοίξουν τις πόρτες τους περιμένοντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική τους.
Δείτε το Πρόγραμμα των Επισκέψεων στα Κτίρια
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου του κάθε κτιρίου, χωρίς να χρειάζεται προκράτηση, με κάποιες εξαιρέσεις.
25 Νοεμβρίου (20:00):
Πάρτι λήξης του Open House Thessaloniki 2012 στο μπορντ \\ ντε λό (Εγνατία 45)
Τα 56 κτίρια που ανοίγουν τις πύλες τους είναι τα εξής:
Ξενοδοχείο "Les Lazaristes", Πολιτιστικό συγκρότημα στη Μονή Λαζαριστών, Πρώην Δημαρχείο Νεάπολης, Αρχιτεκτονικό γραφείο "Schema 4", Ξενοδοχείο "ΜΕΤ", Μονοκατοικία στο Επταπύργιο, Διατηρητέο κτίριο στην οδό Επιμενίδου (Σ.Α.Θ.), Μονή Λατόμου (Όσιος Δαυίδ), Μονοκατοικία στην οδό Λυσία, Διπλοκατοικία στην οδό Τυρταίου, Διπλοκατοικία στην οδό Κάστορος, Μονοκατοικία στην οδό Κάστορος, Μονοκατοικία στην οδό Κρίσπου, Πρώην ξενοδοχείο "Βιέννη", Διατηρητέο κτίριο γραφείων στο Λιμάνι, Μουσείο Εβραϊκής Παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, Ξενοδοχείο "Εξέλσιορ", Αχειροποίητος, Διαμέρισμα στην οδό Καστριτσίου, Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας,, Πολυκατοικία στην οδό Ικτίνου, Κτίριο Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Διαμέρισμα στη λεωφόρο Νίκης, Ένωση Συντακτών, Λέσχη Αξιωματικών, Kέντρο Αρχιτεκτονικής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πύργος ΟΤΕ, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Νέα μονάδα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ., Κέντρο Διάδοσης Αποτελεσμάτων Ερευνών ΑΠΘ, Φυτεμένο δώμα στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, Γενί Τζαμί, Διαμέρισμα στην οδό Σ. Λεβή, Παιδικός σταθμός "Καραμελίτσα",, Ανάπλαση νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Α' Μέγαρο Μουσικής, Β' Μέγαρο Μουσικής, "Casa Bianca", Διατηρητέο κτίριο στην οδό Β. Όλγας, Πολυκατοικία στην οδό Καθ. Ρωσίδη, Πολυκατοικία στην οδό Αργοναυτών, Γραφείο "Beetroot", Μονοκατοικία στην οδό Θ. Σοφούλη, Πολυκατοικία στη Ν. Κρήνη, Βιοκλιματική Κατοικία στο Πανόραμα, "Οριζόντιο Σπίτι", Σπουδαστική εστία "Αλίκη Περρωτή", "ΝΟΕSIS" - Μουσείο τεχνολογίας, , Κτίριο γραφείων "ΜΕΤΕ ΣΥΣΜ", Κτίριο "ΑΒΒ", Βιοτεχνικό κτίριο "Spectra", Μονοκατοικία στα ανατολικά προάστια, Οινοποιείο Γεροβασιλείου
Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και την προώθηση της Αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος στις πόλεις όπου διοργανώνεται. Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε 21 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών οι: Νέα Υόρκη, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Ελσίνκι, Μελβούρνη, Βαρκελώνη, Σικάγο, Ρώμη, Λισαβόνα κ.α.
Το Open House Thessaloniki 2012 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του το ΤΕΕ/ΤΚΜ, σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποστηρίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Πρυτανεία Α.Π.Θ., τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.
Μάθετε Περισσότερα:
http://www.openhousethessaloniki.gr/
https://www.facebook.com/OpenHouseThessaloniki
  • 11:52 π.μ.
  • Unknown
 Ήμαστε στο Γαία live:  όπου για 3 Κυριακές του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου δε θα διοργανώνουν συναυλίες ως συνήθως, αλλά bazaar με χειροποίητους θησαυρούς και έργα τέχνης! Το δίκτυο καλλιτεχνών της PillBox κατέκλυσε το διώροφο τούβλινο χώρο με ρούχα, αξεσουάρ, χειροποίητα καλλυντικά και είδη διακόσμησης αλλά και τα ιδιαίτερα μπλουζάκια του Αρκτούρου που πωλούνται εδώ - ευκαιρία να αγοράσουμε και να συνεισφέρουμε! Παρόλα αυτά, πάρτε μαζί τα χάπια σας: στο χώρο θα υπάρχει σημείο συγκέντρωσης φαρμάκων (θα δοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου). Υ.Γ. Το bazaar είναι αυτή την Κυριακή 25/11, από τις 11 το πρωί ως τις 11 το βράδυ - και θα επαναληφθεί τις Κυριακές 09/12 και 23/12.

 Δόξης 5 & Σαλαμίνος
Λαδάδικα

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η γκαλερί Παπατζίκου, Αγ. Αντωνίου 26, Βέροια,  εγκαινιάζει την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 στις 8.30 το βράδυ,  την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Αρώνη.

            «Φόρμες έγχρωμες, με μαύρο περίγραμμα. Κηλίδες χρώματος σε ένταση ή σε ηρεμία.   Αυστηρές, περίκλειστες, από γραμμές μαύρες, ευθείες ή και καμπύλες.
Ασφυκτιούν ή απολαμβάνουν την ασφάλεια;
Περιορίζονται ή αισθάνονται σιγουριά για την στιβαρή μορφή τους;
Μας μεταφέρουν την χαρά τους ή παραπονούνται για τον εγκλεισμό τους;
Εκπέμπουν με τα κόκκινα την λάμψη τους ή μας καλούν σε βοήθεια;
Χαλαρώνουν στις ωχρές αποχρώσεις τους ή βυθίζονται στην μελαγχολία;
Εσύ, ο άνθρωπος είσαι απ’ έξω και προσπαθείς να ξεκλειδώσεις τον κώδικα.
Από όποια γωνιά και να το δεις, θα βρεις κι ένα κομμάτι αλήθειας να σου απευθύνεται.
Εσύ διαλέγεις το συναίσθημα που σου ταιριάζει».
            ...καταθέτει, ο  ίδιος ο καλλιτέχνης , αναφερόμενος στο έργο του.
            -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κωνσταντίνος Αρώνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε αρχιτεκτονική, στην Πολυτεχνική Σχολή του A.Π.Θ.
Zει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως αρχιτέκτων, σκηνογράφος, σκιτσογράφος, ζωγράφος και εκπαιδευτικός.
Συμμετείχε με το σκηνογραφικό του έργο, στις BIENALLE  της Θεσσαλονίκης (1986) και της Pώμης(1999).
Διετέλεσε επί οκτώ έτη Διευθυντής Ακαδημαϊκής Ποιότητας στη Σχολή ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης.
 Διδάσκει σε ιδιωτικές σχολές και εργαστήρια  Kαλών και Εφαρμοσμένων Tεχνών της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.
Συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Tο 2001 εκδόθηκε το πρώτο και το 2005 το δεύτερό του βιβλίο με διηγήματα από τις εκδόσεις IANOΣ.
Το 2010 εκδόθηκε το τρίτο βιβλίο του  από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ
Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διάρκεια έκθεσης: 15 Νοεμβρίου / 10 Δεκεμβρίου 2012
Ημέρες& ώρες λειτουργίας: Tρίτη. Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 -21:00
                                         & Τετάρτη –Σάββατο 10:00 – 14:00
            Γκαλερί Παπατζίκου,       Αγ. Αντωνίου 26,       Βέροια
            Τηλ. 23310 70325
            E-mail: vikypap@otenet.gr

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ