Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

         ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. .

ΑΛΑΝΤΙΝ  Σκηνοθεσία  ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ  Μετάφραση - Διασκευή ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Οι παραγωγοί του «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρουτζ» και του «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ»  παρουσιάζουν την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ»,  βασισμένη στα παραμύθια της Ανατολής «Χίλιες και μια Νύχτες».

Ιπτάμενα χαλιά, παζάρια της Ανατολής, σπηλιές γεμάτες θησαυρούς, μαγικά λυχνάρια όλα ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό και εντυπωσιακό, σ’ ένα από τα λίγα έργα της Παγκόσμιας λογοτεχνίας που έχουν συγκινήσει τόσο την ανθρώπινη φαντασία και έχει μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων.

Μια θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, μυστήριο, μαγεία, χορό, ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ γέλιο, που θα μαγέψει και θα κερδίσει τις καρδιές σας.

Τη μαγευτική εκδοχή της ιστορίας αυτής, σκηνοθετεί η καταξιωμένη ηθοποιός Ταμίλλα Κουλίεβα που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά σημαντικά έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στο φημισμένο Κρατικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στη Μόσχα και έχει σκηνοθετήσει τον «Κλέφτη της Βαγδάτης», την «Ορχήστρα» του Ζαν Ανούιγ  κ.α. Την ποιότητα της νέας αυτής διασκευής του έργου υπογράφει ο Φώτης Σπύρος γνωστός από τις σειρές «Κόκκινο δωμάτιο», «Δύο Ξένοι», «Περί ανέμων και υδάτων» κ.α.

Μια ευρηματική παράσταση που μετουσιώνεται σε γιορτή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών και όχι μόνο θεατών σε όλη την διάρκεια της, με τη μαγεία, τη μουσική, τις χορογραφίες, τα τραγούδια , το χιούμορ και τα ειδικά εφέ.

Το έργο μιλά για την ανθρώπινη θέληση, την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Με την υπομονή και την επιμονή ο καθένας μπορεί να κερδίσει τους στόχους που έχει βάλει στη ζωή του. Μπορεί να καταφέρει να αποκτήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί .

Ένα συναρπαστικό έργο που πρέπει να δείτε.
Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα
Μετάφραση-Διασκευή: Φώτης Σπύρος
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Αργυριάδης   
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Οικονόμου           Φωτισμοί : Γιώργος Ζίγκας
Επεξεργασία εικόνας – Video: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Σαβρανίδου
Παίζουν: Βαγγέλης Δαλλές, Σεβαστή Δονσούζη, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Στέλλα Κοπάνου, Έλενα Παντελίδου, Περικλής Σταύρου, Θεοδόσης Φυλακτός .

Η θεατρική παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ» σε σκηνοθεσία  Ταμίλλας Κουλίεβα,  θα βρίσκεται στο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ  για μία μοναδική παράσταση  το Σάββατο 9  Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. .
Πληροφορίες στο 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.     

Εισιτήρια προπωλούνται στο Café CITY Ζαφειράκη 13.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος  10€
Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά :  8€

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας :  m.6947 70 69 72     e-mail: loutzioudim@medialine.gr
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Γράφημα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βεροιώτη συγγραφέα Φώτη Σιμόπουλου με τον τίτλο « Τζεμίλα Άγια : στην σκιά μιας τσιγγάνικης μοίρας» που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ομιλητές : Φλιτούρης Ευθύμης –Φιλόλογος, Δ/ντης Β’θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
      Μανούδης Νίκος – Χημικός, συγγραφέας
      Νικοπούλου Βιβή – Ηθοποιός ( θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο)

Συνδιοργανωτής:  Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.


Πληρ.: Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου" Ζωγιοπούλου 5,
3ος όροφος,  τηλ. 23310-24879

                                                                                      Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

  • 6:11 μ.μ.
  • Unknown
Η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» παρουσιάζει....τον Γιάννη Στρατουδάκη
για τη "ψυχολογία του φωτογράφου" και τις σκέψεις του για την φωτογραφία.
Στο φουαγιέ της Αντωνειάδειος Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών το Σάββατο 26/1/2013
και ώρα 17,00.
Είσοδος ελεύθερη
Με την υποστήριξη της Κ.Ε.Π.Α

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

(από αριστερά: Γ. Βογιατζάκης- Δ/ντης Ανάπτυξης & Δ.Σ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Γ. Μπουτάρης-Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, J. Loubere-Δ/νων Σύμβουλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.)
Η Μαρινόπουλος A.E. στηρίζει 86 παραγωγούς στην Κεντρική Μακεδονία

17 Ιανουαρίου 2013 – Ογδόντα έξι προμηθευτές της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ο όμιλος Μαρινόπουλος μέσω του προγράμματος «Καινοτομία Ελληνικού Προϊόντος», που πλέον επεκτείνεται και στη συμπρωτεύουσα, μετά τις τέσσερις πρώτες «στάσεις» του στις Σέρρες, την Τρίπολη, το Βόλο και, πρόσφατα, στην Κρήτη.

Οι 86 προμηθευτές της Κεντρικής Μακεδονίας, που διακινούν περί τους 450 επώνυμους κωδικούς και ακόμη 80 ιδιωτικής ετικέτας, εντάχθηκαν στο εμπορικό πρόγραμμα της Μαρινόπουλος Α.Ε. για το διάστημα 14 με 27 Ιανουαρίου, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε 98 καταστήματα τις αλυσίδας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Κατερίνης, της Αλεξάνδρειας, του Κιλκίς, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών και της Νάουσας και μέσω αυτών σε περισσότερους από 1 εκατ. καταναλωτές.

Στόχος της Μαρινόπουλος Α.Ε. μέσω του Προγράμματος Καινοτομία Ελληνικού Προϊόντος είναι να προβάλει τον αγροτικό πλούτο της ελληνικής γης και να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές, που τιμούν την εταιρεία με την εμπιστοσύνη τους εδώ και 50 χρόνια, τα τοπικά προϊόντα διαφόρων περιοχών της χώρας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενέργειας, συνολικά 160 καταστήματα στην Κεντρική Μακεδονία προσφέρουν στους καταναλωτές σημαντικές εκπτώσεις σε τοπικά προϊόντα, είτε επώνυμα, είτε ιδιωτικής ετικέτας Carrefour, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον τοπικό χαρακτήρα και τις παραδόσεις της περιοχής.

Παράλληλα, η Μαρινόπουλος Α.Ε. στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με έναν πρωτοποριακό διαγωνισμό που αναζητά καινοτόμα προϊόντα σε όλη τη χώρα δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να δουν τις καινοτόμες ιδέες τους τοποθετημένες προς πώληση στα ράφια των καταστημάτων της για έξι μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι σήμερα, την πρωτοβουλία αυτή έχουν «αγκαλιάσει» συνολικά 281  Έλληνες προμηθευτές, καθώς και οι 5.278 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος Α.Ε. που ζουν και εργάζονται στα 300 καταστήματα της εταιρείας στις συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή στις Σέρρες, την Τρίπολη, το Βόλο, την Κρήτη και την Κεντρική Μακεδονία. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στην Ήπειρο, με επόμενους σταθμούς την Αλεξανδρούπολη και τα Ιωάννινα.

Ως αμιγώς ελληνική εταιρεία, η Μαρινόπουλος συνεργάζεται με περισσότερους από 2.000 Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές, διαθέτοντας μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων της προϊόντα που είναι ελληνικής προέλευσης σε ποσοστό 96%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρινόπουλος Α.Ε., κ. Jerome Loubere, δήλωσε σχετικά: «Σε ένα δύσκολο περιβάλλον, είναι χαρά μας που μια ακόμα υπεύθυνη δράση της εταιρία μας έχει ήδη αγκαλιαστεί από όλους, τους προμηθευτές μας, αλλά και τους Έλληνες παραγωγούς που επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα που δημιουργούν με μεράκι και αγάπη. Επόμενοι σταθμοί του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος θα είναι η Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα και η Καστοριά».

Παρουσία της Μαρινόπουλος στην Κεντρική Μακεδονία

H Μαρινόπουλος στην Κεντρική Μακεδονία διαθέτει 6 υπερμάρκετ Carrefour, 32 Carrefour Μαρινόπουλος, 39 Carrefour Express, 10 Carrefour Express Franchise, 70 Smile και 3 ΟΚ Anytime απασχολώντας συνολικά 2.294 ανθρώπους.

Η Μαρινόπουλος συνεργάζεται με 86 ελληνικές εταιρίες και παραγωγούς της περιοχής προωθώντας με αυτόν τον τρόπο σε όλη την Ελλάδα τα χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής.

Μέσα από το δίκτυο των 800 καταστημάτων της ανά τη χώρα η Μαρινόπουλος Α.Ε. διανέμει 450 κωδικούς επώνυμων προϊόντων και 80  κωδικούς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour με προέλευση από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«ΓΙΝΑΜΕ ΒΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ »
των Ντ. ΣπυρόπουλουΓ. Γαλίτη
ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΨΑΛΤΗ, ΤΗΝ  ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΤΗΝ ΣΟΦΗ ΖΑΝΝΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΚΟΥΡΑ



ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΡ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 6:30 μμ και 9:30 μμ

Ο Στάθης Ψάλτης, η Μάρθα Καραγιάννη,
η Σόφη Ζαννίνου, ο Βασίλης Κούκουρας
η Χριστίνα ΨάλτηΠέννυ Σταθάκη, η Τίσσα Βασιλάκη,
η Μαρία Σικιανάκη, ο Ντίνος Σπυρόπουλος
και ο Βασίλης Ζωνόρος

θα παρουσιάσουν την επίκαιρη επιθεώρηση
 «ΓΙΝΑΜΕ ΒΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ».

Σας υπόσχονται 2 ½ ώρες γέλιο, τραγούδι, χορό.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013


Ε, κύριος ! Ναι σε σένα μιλάω! 
Σε σένα που κάθεσαι αραχτός στη γραφειάρα σου. 
Σε σένα που παίρνεις μισθό 7000€, (καθαρά έτσι;), χωρίς να ξέρω τα μαύρα, όταν την ίδια στιγμή κατεβάζεις τον κατώτατο μισθό στα 580€. 
Σε σένα που πληρώνεσαι για να υπογράφεις μνημόνια, τις καταδίκες του λαού. 
Και να πω ότι τα διαβάζεις κιόλας… 
Σε σένα που έχεις κάνει τις συνεδριάσεις στη Βουλή την «ώρα του παιδιού» και ανεβαίνεις στο βήμα για να πεις διάφορες αηδίες χωρίς νόημα. 
Δεν ξέρεις όμως ότι ο Έλληνας δεν σ’ ακούει πια! 
Δεν σε πιστεύει! 
Σε σένα που με την ψήφο σου, την υπογραφή σου αποφασίζεις για μένα χωρίς εμένα, για τους Έλληνες χωρίς αυτούς, για τη χώρα ολόκληρη.
    Δεν σε θέλω πια πάνω από το κεφάλι μου! Δεν αντέχω το βάρος των δικών σου αποφάσεων και υπογραφών! Δεν θέλω να καθορίζεις εσύ το μέλλον μου και κατά πόσο τα όνειρά μου θα γίνουν πραγματικότητα! Δεν θέλω ούτε να σ’ ακούω ούτε να σε βλέπω. Θέλω να έχω εγώ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη ζωή μου. Θέλω να ξυπνάω το πρωί με χαμόγελο. Θέλω να μπορώ να ονειρεύομαι και να προσπαθώ για τους στόχους μου.
    Δεν πρόσφερες τίποτα καλό στη χώρα μου! Το μόνο που κατάφερες είναι να γεμίσουν τα πεζοδρόμια άστεγους, να φτάσεις την ανεργία στα ύψη. Κατάφερες να κάνεις τον Έλληνα καταθλιπτικό, να κοιμάται και να ξυπνάει με την αβεβαιότητα, να χάσει την αξιοπρέπειά του. Κατάφερες να διώξεις το νέο από την πατρίδα του, να του σβήσεις την αισιοδοξία από τα χείλη, να τον κάνεις να φοβάται να πει την καταγωγή του στο εξωτερικό, να μειώνει κάθε μέρα τους στόχους του, γιατί όχι μόνο δε δίνεις νέα μέσα για να τους πετύχει, αλλά του παίρνεις κι αυτά που είχε. Κατάφερες να σε μισήσουν όλοι και να το θυμάσαι πως το μίσος αυτό θα βγει προς τα έξω κάποια στιγμή και τότε… όχι σωματοφύλακες, ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν σε σώζει!!!
    Δεν ξέρω αν όλοι εκεί μέσα είναι της δικής σου φάρας, αλλά για να σου πω την αλήθεια δεν με νοιάζει και πολύ! Αν κάποιος από εσάς τους 300 ήθελε να ξεχωρίσει και να έρθει κοντά μου, κοντά σε όλους τους πολίτες, έχοντας «καθαρούς» σκοπούς κι όχι για να προπαγανδίσει με λαϊκιστικά μέσα, όπως κάνετε οι περισσότεροι, θα το έκανε!
    Τώρα πια ο θυμός μου είναι τόσο πολύς, η οργή μου τόσο ακράτητη που δεν υπολογίζω ούτε καλές προθέσεις, ούτε εξαιρέσεις του κανόνα. Τώρα πια παίρνω τη ζωή μου στα χέρια μου στέλνοντάς σου αυτό το «γράμμα οργής» και λέγοντάς σου ότι δεν σε θέλω στη χώρα μου! Να ξεκουμπιστείς! Δεν είσαι άξιος γι’ αυτήν! Αν ήσουν θα κοιτούσες το συμφέρον της και όχι το πώς θα γεμίσεις τις δικές σου τσέπες. Γι’ αυτό αν έχεις λίγη ντροπή και τσίπα πάνω σου καλά θα κάνεις να μας αδειάζεις τη γωνιά γρήγορα. Το που θα πας ποσώς με ενδιαφέρει. Και μην ξεχάσεις να δώσεις την εντολή μου και στους υπόλοιπους 299. Για να πάει κάτι μπροστά πρέπει να αλλάξει ριζικά! Αν πάλι δεν το κάνεις, σύντομα θα δεις πως αντιδράει ο νέος όταν του κλέβεις τα όνειρα!!! Σύντομα θα δεις ότι από μένα θα το βρεις…
    Ποιος είμαι εγώ;
    Είμαι ένας νέος που επιλέγει να μείνει στη χώρα του για να σπουδάσει. Που διαλέγει το δύσκολο δρόμο για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Άλλωστε ο δρόμος προς το όνειρο, το ανυπέρβλητο ιδεώδες του καθενός ποτέ δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Είμαι ένας νέος που θα σε τιμωρήσει για όσα έκανες σε μένα, στις οικογένειά μου, στους κολλητούς μου, στους φίλους που έφυγαν γιατί δεν σε άντεχαν άλλο. Όμως στην τελική, τι σημασία έχει ποιος είμαι;
    Είμαι εγώ, ένας νέος από τους πολλούς, ένας πολίτης από τους περισσότερους, ένας οργισμένος πολίτης απ’ όλους. Θα μπορούσα να είμαι ακόμα κι εσύ, αν κοκκίνιζες έστω και λίγο από ντροπή τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αν δεν ξεχνούσες τους αγώνες που έκανες κάποτε για να βγάλεις την σκέψη σου από το γύψο το ’73 ή αν δεν ήσουν ακόμα ένας καιροσκόπος που βολεμένος εφησυχάστηκε στις συνθήκες.

                                                                                         Ζ .Ι.  

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ