Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ελέγχθηκαν συνολικά 128 άτομα και 65 οχήματα και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την 05.07.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών οι οποίες εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Πέλλας, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Έδεσσας και Γιαννιτσών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας.
Συγκεκριμένα, για την αστυνομική δράση διατέθηκαν συνολικά 15 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 128 άτομα, εκ των οποίων 99 ημεδαποί και 29 αλλοδαποί, καθώς και 65 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ημεδαποί και 6 αλλοδαποί, και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα και ειδικότερα:
·    8 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.,
·    4 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος,
·    3 παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων,
·    6 παραβάσεις περί Υγειονομικής Νομοθεσίας και
·    6 λοιπές παραβάσεις.

Στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση των παράνομων σταθμεύσεων και την τήρηση του Κ.Ο.Κ. στην περιοχή «Σωλήνας» της Καλλιθέας Χαλκιδικής
Βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις παράνομης στάσης – στάθμευσης και διπλής διαχωριστικής γραμμής
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των παράνομων σταθμεύσεων και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες της 05/06.07.2014 στοχευμένοι έλεγχοι στην περιοχή «Σωλήνας» της Καλλιθέας Χαλκιδικής.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών οι οποίες  εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Χαλκιδικής, καθώς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, για την αστυνομική δράση διατέθηκαν συνολικά 12 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 36 άτομα και 36 οχήματα.
Κατά την διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν:
·    27 παραβάσεις παράνομων στάσεων – σταθμεύσεων και αφαιρέθηκαν αντίστοιχα τα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και
·    9 παραβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής και αφαιρέθηκαν αντίστοιχα τα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.
Οι έλεγχοι για τις παράνομες σταθμεύσεις και άλλων παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που συχνά αποτελούν και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχιστούν αμείωτα.

Αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Ελέγχθηκαν συνολικά 634 άτομα και 454 οχήματα, συνελήφθησαν 12 άτομα και βεβαιώθηκαν 133 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα
Επίσης κατασχέθηκαν περισσότερα από 607 προϊόντα παραεμπορίου
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την 05/06.07.2014 οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Στην επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα συμμετείχαν αστυνομικοί των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών που εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Πιερίας, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πιερίας.
Συγκεκριμένα, για την αστυνομική δράση διατέθηκαν συνολικά 60 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 634 άτομα, εκ των οποίων 523 ημεδαποί και 111 αλλοδαποί, καθώς και 454 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 28 άτομα, εκ των οποίων 17 ημεδαποί και 11 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 3 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
·    9 άτομα, εκ των οποίων 7 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 1 υπήκοος Σενεγάλης και 1 υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού, για διάθεση προς πώληση διαφόρων αντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή σε διάφορες παραλιακές περιοχές της Πιερίας,
·    1 άτομο, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών,
·    1 άτομο, για ηχορύπανση και
·    1 άτομο, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 133 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα και ειδικότερα:
·    112 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.,
·    9 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,
·    7 παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων,
·    3 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και
·    2 παραβάσεις για λοιπά αδικήματα.
Επίσης, κατασχέθηκαν 607 προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ