Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» υποδέχθηκε τον νέο δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης. 
Οι δυο τους, πέραν των ευχών για καλή θητεία, αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις για την επικείμενη συνεργασία τους, στα πλαίσια των καθηκόντων τους, από την έναρξη της θητείας τους στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Προσθήκη λεζάντας
Ευχαριστήρια δήλωση επί των οριστικών αποτελεσμάτων

Με αφορμή την οριστική καταμέτρηση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο νέος Δήμαρχος Δ. Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις ευχαριστίας, αποτελούν παραδοσιακά μέρος του μετεκλογικού τυπικού που θέλει το νικητή ή τον ηττημένο να απευθύνεται στο εκλογικό σώμα και να ανταποδίδει την εμπιστοσύνη που δέχτηκε. Και έτσι είναι. 
Έτσι αισθάνομαι κι εγώ αλλά και κάθε υποψήφιος, επιτυχών ή μη. 
Ούτε στον Πολύγυρο ούτε πουθενά
Εδώ και κάποια χρόνια έχω επιλέξει να εγκατασταθώ μόνιμα στον Πολύγυρο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, δεν έκρυψα ποιος είμαι και που ανήκω πολιτικά. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, θεωρώ ότι η τοπική κοινωνία με έχει γνωρίσει αρκετά καλά.
Λίγες μέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αποφάσισαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής να προσπαθήσουν να με τρομοκρατήσουν με σωματική και λεκτική βία. Προφανώς ένας μόνο δεν τους έφτανε γι’ αυτό και έστειλαν τρεις θρασύδειλους, έναν να με κρατάει, έναν να με απειλεί με μαχαίρι κι έναν για τσίλιες.

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το θέμα της υποστήριξης από τη Χρυσή Αυγή υποψήφιων Δημάρχων και των αντίστοιχων συνδυασμών, ξεπερνά τη πολιτική αντιπαράθεση στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα, αγγίζει τα όρια της δημοκρατίας, παραβιάζει τα αυτονόητα δικαιώματα του πολίτη, αναδεικνύει την ανεπάρκεια όσων αποδέχονται τέτοιου είδους στήριξη!
Μετά την εφαρμογή του μνημονίου, το μέγεθος της κρίσης, η πτώση των εισοδημάτων, η επιβολή από την Τρόικα συνθηκών που δεν θα ήταν ανεκτές σε οποιαδήποτε χώρα σε αυτή την έκταση, δημιούργησε μια εύλογη αντίδραση. Οι πολίτες θα ήθελαν να στείλουν τους πολιτικούς τους στο «πυρ το εξώτερον», αλλά επειδή δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στα ψηφοδέλτια, ορισμένοι «αγανακτισμένοι» επιλέγουν τα ακραία κόμματα, τα οποία εμφανίζονται ως οι «σκληροί» τιμωροί του συστήματος!

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Από το γραφείο του υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, εστάλη η παρακάτω δήλωση, ενόψει του β’ γύρου των εκλογών, την Κυριακή 25/05.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η προεκλογική περίοδος κλείνει με το χειρότερο τρόπο. Με τη δημόσια δήλωση στήριξης της Χρυσής Αυγής στο πρόσωπο του κ. Καραπαναγιωτίδη.

Όσο κατανοητή είναι η ανάγκη του για ανίερες και υπόγειες συμμαχίες, άλλο τόσο απίστευτη είναι η θρασεία και απροκάλυπτη, δημόσια επιβεβαίωσή της. Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Είναι πανελλαδική «πρωτιά».
- για την 25 Μαΐου, Κυριακή των ευρωεκλογών και δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών
Την πρώτη Κυριακή, 18 Μαΐου, οι πολίτες της Κ.Μακεδονίας  μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας από τη θέση της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.
Πολύ σημαντικότερο είναι το μήνυμά τους για τη συνέχιση της αναγεννητικής, δημιουργικής  μας προσπάθειας στην ανασυγκρότηση και ανάταξη του ελληνικού δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου.
Από το γραφείο του υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, εστάλη η παρακάτω δήλωση:

«Στην εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή 23/05/2014, άρθρο-λίβελος του υπ. Περιφερειακού συμβούλου με τον περιφερειακό συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, ονόματι Ελληνική Αυγή, κ. Στέφανου Βαφείδη, με το οποίο παροτρύνει δημόσια  τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να στηρίξουν τον κ. Καραπαναγιωτίδη.

Δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι ένα μέρος των ψήφων του προήλθε από εκεί, την Α’ Κυριακή. Ούτε εκπλήσσομαι με τη γλώσσα και το ύφος του κ.Βαφείδη. Τους έχουμε μάθει πια και τους συνηθίσαμε.

Γίνεται όμως σαφές το δίλημμα της Β’ Κυριακής. Οι μάσκες έπεσαν. Οι ανίερες συμμαχίες φανερώθηκαν! Την Κυριακή που έρχεται, η ατομική, προσωπική ευθύνη κάθε ελεύθερου και πραγματικά, ουσιαστικά δημοκράτη ψηφοφόρου, ανεξαρτήτως κόμματος ή πολιτικής ιδεολογίας, είναι τεράστια.  

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Από το γραφείο του υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, εστάλη η παρακάτω δήλωση:

«Όπως ίσως είναι γνωστό, το βράδυ της Τετάρτης διοργανώθηκε δημόσιος διάλογος μεταξύ εμού και του κ. Καραπαναγιωτίδη, στο κέντρο «Ελιά» της Βέροιας. Επειδή κάποιοι μπορεί να μην κατάφεραν να παρευρεθούν ή να παρακολουθήσουν ζωντανά τη συνομιλία μέσω Διαδικτύου, θα ήθελα να θέσω υπόψη του εκλογικού σώματος και κυρίως να σχολιάσω ορισμένα σημεία του διαλόγου αυτού, προκειμένου να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της κρίσης του, εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Σε ό,τι αφορά τις δικές μου απαντήσεις, ο διάλογος έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, οπότε ας μην αναλάβω τον άχαρο ρόλο να επαναλάβω τον εαυτό μου.
Υποψήφιας αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Πολίτες Μπροστά

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Ημαθίας που στήριξαν με την ψήφο τους το  συνδυασμό

Όλους τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους μου, που αγωνίστηκαν με ήθος,καθαρότητα και αξιοπρέπεια.

Τους εκλογικούς αντιπροσώπους και επιτρόπους για την εθελοντική και ανιδιοτελήπροσπάθεια τους να βοηθήσουν στην εκλογική διαδικασία.

Όλους τους φίλους που βρέθηκαν κοντά μας, για να μας συνδράμουν στον αγώνα μας.

Ευχαριστώ τα ΜΜΕ και όλους τους φορείς που μας δέχτηκαν και άκουσαν τις απόψεις μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους ψήφισαν το συνδυασμό Περιφέρεια Πρωταθλήτρια καθώς και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για τον έντιμο αγώνα που κάναμε.
Το μήνυμα εστάλη.
Το πολιτικό σκέλος των Περιφερειακών εκλογών έλαβε τέλος.
Την ερχόμενη Κυριακή επιλέγουμε πρόσωπα.
Ποιός θέλετε να σας εκπροσωπεί.
Ποιός να διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα της Ημαθίας.
Ποιός θέλετε να ασχοληθεί με τα προβλήματά σας.
Συνέπεια, εντιμότητα, καθαρά λόγια.
Τίποτα δεν έχει κριθεί, απαλλαγμένοι πλέον από προσωπικές δεσμεύσεις πρέπει να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Από το γραφείο του υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση:

«Επιχείρησα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να στρέψω τα «φώτα» του δημοσίου διαλόγου στη λεγόμενη προγραμματική αντιπαράθεση. Να βάλουμε δηλαδή «κάτω» τις θέσεις μας και να αρχίσουμε έναν ωραίο διάλογο γι’ αυτές. Γράψαμε πρώτοι πρόγραμμα, το δημοσιεύσαμε, το θέσαμε στην κρίση και τη βάσανο των δημοτών μας. Ο λαλίστατος κ. Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος διά των πρόωρων θριάμβων του το μόνο που επισπεύδει είναι έναν επαπειλούμενο πολιτικό τοκετό, υπήρξε για το θέμα εκκωφαντικά σιωπηλός.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Προφανώς το εκλογικό αποτέλεσμα και η μεγάλη διαφορά των ψήφων προκάλεσαν πανικό και χάσιμο της ψυχραιμίας στον κ. Βοργιαζίδη και στον υποβολέα του ο οποίος σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει το βαρύ κλίμα για αυτόν,  προσπαθεί με φραστικές επιθέσεις εναντίον μου,  με «συμβουλές» και «προτροπές» οι οποίες θυμίζουν παλαιοκομματικό πολιτευτή της δεκαετίας του  ’60,  να εμφανισθεί ως ο αυτόκλητος υπερασπιστής και «προστάτης των αδυνάτων».
Σήμερα, Τρίτη 20 Μαΐου 2014, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω ομιλίες στελεχών της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης ενόψει των Ευρωεκλογών:

Στην Β’ Πειραιά, στην αίθουσα Δ.Σ Νίκαιας στις 20.30,  θα μιλήσουν οι κύριοι Ρήγας, Ραυτόπουλος και Μπίστης.

Στην Αλεξανδρούπολη, στο Εμπορικό Επιμελητήριο στις 19.00, θα μιλήσουν η κυρία Γεννηματά και οι κύριοι Τσολακίδης και Κίσσας

Κ. Βοργιαζίδης: «Το μήνυμα ήταν σαφές, αλλά ποιος άραγε το πήρε;»

Με αφορμή την ολοκλήρωση του α’ γύρου των δημοτικών εκλογών, ο υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που στήριξαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας, την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
Ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους μου που επέρασαν εαυτούς και δυνάμεις δίνοντας έναν πεντακάθαρο και περήφανο αγώνα.
Ευχαριστώ τους δεκάδες εκλογικούς μου αντιπροσώπους, που από πολύ νωρίς στελέχωσαν όλα τα εκλογικά τμήματα και με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια βοήθησαν στην ταχύτατη μεταφορά και ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Συγχαίρω επίσης από καρδιάς το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των οποίων οι συνδυασμοί δεν κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για τη δεύτερη Κυριακή. Γνωρίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών διακατέχεται από ειλικρινή αίσθηση ανιδιοτελούς προσφοράς. Και αυτό συνεκτιμάται.

Στον κ. Καραπαναγιωτίδη προσωπικά, απευθύνω δημοσίως την εξής προτροπή:

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Ημαθίας, οι οποίοι αναγνώρισαν τον έντιμο και καθαρό αγώνα που κάνουμε και μας τίμησαν με την ψήφο τους την πρώτη Κυριακή. 

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου ο λαός εκφράστηκε θέλοντας να “στείλει το μήνυμά του”, το οποίο έχουμε υποχρέωση να ερμηνεύσουμε σωστά όλοι και κυρίως οι λήπτες του μηνύματος αυτού. 

Επιχειρώντας να κάνουμε την ποιοτική ανάλυση θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το ποσοστό που έλαβε στην Ημαθία ο συνδυασμός Περιφέρεια Πρωταθλήτρια αποτελείται από τους αγνούς και καθαρούς χωρίς συμφέροντα ψηφοφόρους του χώρου, ο οποίος έδωσε το χρίσμα στον συνδυασμό αυτό, οι οποίοι κινούνται παραδοσιακά,

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

 Η ανάδειξη του πολυπολιτισμικού και πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης μέσα από ενιαία “πακέτα” δράσεων, που θα προωθούν τον ιστορικό και τον θρησκευτικό τουρισμό, είναι ένας από τους άξονες που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν οι προτάσεις για την επόμενη χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ. Γιατί τα επόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια απαιτούν απόλυτα εξειδικευμένες και ανταγωνιστικές προτάσεις που στόχο θα έχουν την αξιοποίηση της χρηματοδότησης για ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη και όχι την απλή απορρόφηση των κονδυλίων”.
Το προεκλογικό μήνυμα του επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση»

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Τις εβδομάδες που πέρασαν, πολιτευτήκαμε με χαμηλούς τόνους, με ψυχραιμία και με επιχειρήματα. Κι εγώ, και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοί μου.
Έτσι πολιτεύτηκα και τα χρόνια που διετέλεσα Αντιδήμαρχος.
Δουλεύοντας σκληρά, αποφεύγοντας την ανούσια προβολή και τις περιττές δημόσιες σχέσεις, μέσα στα έργα και όχι σε πολυτελή σαλόνια.
Σε εξέλιξη με εντατικούς ρυθμούς βρίσκονται οι εργασίες ανάπτυξης του πρασίνου  σε όλη την έκταση του έργου της Αστικής Ανάπλασης.

Μόνο για τον μήνα Μάιο εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης   προπαρασκευασμένου χλοοτάπητα στα σημεία:

- Στην Πλατεία Κόρακα

- Στο τριγωνικό πάρκο στο τέλος της οδού Βενιζέλου

- Σε τμήμα του υπό κατασκευή πάρκινγκ στον Άγιο Αντώνιο

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

H υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Δήμητρα Ζησέκα και ο συνδυασμός <<ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ>> Ημαθίας της K Νιόβης Παυλίδου επισκέφθηκαν  τις συνεταιριστικές Οργανώσεις Α.Σ. Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ ναουσας, Α.Σ.Ο Επισκοπής και ΑΣΟΠ Επισκοπής και τα κρασιά Vaeni.   

Κατέγραψαν τα πρoβλήματα και δεσμεύτηκαν για συνεχή συνεργασία προκειμένου να προωθήσουν  την επίλυση των  προβλημάτων. 

  • 11:26 π.μ.
  • Unknown

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

http://www.drasi-gnosi.gr

Την Πέμπτη 15-5-2014 στις 9.00 μ.μ. θα γίνει η κεντρική ομιλία

 του Αντώνη Μαρκούλη στην οδό Ελιάς,

στο ύψος της συμβολής της με τις οδούς Βενιζέλου και Μητροπόλεως.

Αντώνης Μαρκούλης - Υποψήφιος Δήμαρχος  Βέροιας
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στον ΔΗΜΟΤΗ

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς,  τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.  Γεώργιο Μαυραγάνη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στην πρώτη δόση καταβολής για το έτος 2014 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.

Σε «ιλουστρασιόν» χαρτί και σε έκδοση υπερπολυτελείας, επέλεξε να  παρουσιάσει το «πρόγραμμά» του ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης (χωρίς να είναι ο μόνος βέβαια), ενδεικτικό της αντίληψης που τον διακατέχει, «ό,τι λάμπει είναι χρυσός». Eπιχειρεί να θαμπώσει τους πολίτες και να τους εξαπατήσει ακόμη μια φορά, μη αντιλαμβανόμενος την τραγική οικονομική συγκυρία, την εξαθλίωση των πολιτών, την απόγνωση, τα συσσίτια, την επαιτεία, τους αυτόχειρες, τραγικά αποτελέσματα  των μνημονικών επιλογών της  κυβέρνησης, που με συνέπεια υπηρετεί!
      Ο κ. Καραπαναγιωτίδης δεν εμφανίστηκε ξαφνικά σαν κομήτης στην πολιτική σκηνή, όπως κάποιοι άλλοι. Είναι γνωστός στην κοινωνία της Ημαθίας εδώ και δεκαετίες. Υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την τελευταία εικοσαετία  από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου, του νομάρχη και του αντιπεριφερειάρχη, υπηρέτησε πιστά την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Ιδού κάποια δείγματα:
Για όσους αγαπάνε να ενημερώνονται στο διαδίκτυο, ο συνδυασμός “Δράση με Γνώση” έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του και το έντυπο πρόγραμμά του. Εύκολο στη χρήση του, παρότι 24σέλιδο, το Προγραμματικό Σχέδιο 2014-2019 πατά γερά πάνω σε οκτώ πυλώνες, με τους οποίους ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης ορθώνει μέτωπο στην κρίση για να ωθήσει τον Δήμο Βέροιας στην ανάπτυξη.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας και τις έξυπνες εφαρμογές που προσφέρει το διαδίκτυο, η ιστοσελίδα φέρνει κοντά σας και όλους του υποψήφιους του συνδυασμού, παρουσιάζοντας τα βιογραφικά τους και ότι θεωρούν προτεραιότητα για τον Δήμο Βέροιας.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014


Την αξιέπαινη προσπάθεια των πυροσβεστών, που παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, εξήρε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.

Η κα Παυλίδου επισκέφθηκε τον πυροσβεστικό σταθμό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και συναντήθηκε με τον διοικητή Γιάννη Αμανατίδη ο οποίος ζήτησε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας καθώς , όπως τόνισε, οι πυροσβέστες του σταθμού, υπερβάλουν εαυτόν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι καλύπτουν μία πολύ μεγάλη περιοχή και έχουν συνήθως να αντιμετωπίσουν αρκετά τροχαία και πυρκαγιές, δίχως να διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό, στερούμενοι, αρκετές φορές, ακόμη και τα καύσιμα για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η υπηρεσία του Δήμου Βέροιας ενόψει της Κυριακής των
εκλογών.

Μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής των ψηφοδελτίων από τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στις εκλογές, με εντατικούς ρυθμούς συνεργεία εργαζομένων του Δήμου ολοκληρώνουν το διαχωρισμό των ψηφοδελτίων για τη διανομή τους σε όλα τα Εκλογικά Τμήματα.

Επισκέφθηκαν το ΚΕΜΑΕΔ, το ΚΑΠΗ του Προμηθέα και τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ).

Στο ΚΕΜΑΕΔ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» ενημερώθηκαν από την διευθύντρια του Κέντρου Μελίνα Δαμιανίδου για τα τελευταία προγράμματα που συμμετέχουν τα παιδιά όπως το «Νεολαία σε Δράση» και το «δημιουργία βιβλίου μαγειρικής για ΑμΕΑ». 

Την περασμένη Δευτέρα, στις 5 Μαΐου, το απόγευμα βρέθηκα στη συγκέντρωση που είχαν οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών έξω από τη Βουλή. 
Ομολογώ ότι περίμενα λιγότερη συμμετοχή αλλά αυτό που είδα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Επιπλέον έμαθα αρκετά πράγματα, που μόνο ο διάλογος με τους ανθρώπους μπορεί να σου προσφέρει.
Η αιτία της συγκέντρωσης αυτής ήταν ένα νέο νομοσχέδιο που συζητούνταν και ήταν έτοιμο να ψηφιστεί, που αφορούσε τις λαϊκές αγορές. Κάποια σημεία αυτού που αξίζει να αναφερθούν είναι: ο διαχωρισμός των επαγγελματιών από τους παραγωγούς μέσα στη λαϊκή αγορά. 

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

09:00 Περιοδεία στη Σέρρες

11:30 Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» 93,4

12:30 Επίσκεψη στην ΕΥΑΘ

17:15 Συνέντευξη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100

19:00 Κεντρική ομιλία στη Βέροια
 Κινηματογράφος STAR 

20:30 Κεντρική ομιλία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Δημαρχείο Αλεξάνδρειας

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

 Στον Τριπόταμο, την Αγία Βαρβάρα και τα Ασώματα συνέχισε την Παρασκευή τους δημόσιους διαλόγους του ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» ενημέρωσε τους τοπικούς κατοίκους για την σημαντική μείωση (60%) που είχε την τελευταία τριετία η χρηματοδότηση του δήμου Βέροιας και δεσμεύτηκε ότι θα κατασκευαστούν και στα τρία δημοτικά
Θεοχάρης (Χάρης)  Κουρουζίδης -  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για το Δήμο Βέροιας


Γεννήθηκα το Μάρτιο του  1965 στη  Βέροια. Είμαι γιος του Νεοκλή Κουρουζίδη και της Δήμητρας  Στούμπη και μεγάλωσα στον συνοικισμό του ΠρομηθέαΕίμαι παντρεμένος κι έχω τρία παιδιά.
Εργάζομαι ως δάσκαλος από το  1987 κι έχω υπηρετήσει  ως Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Νομού Ημαθίας  για πολλά χρόνια.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας: 

Ζησέκα Δήμητρα, μαέστρος ορχήστρας-χορωδίας, μουσικολόγος

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι:

Γιοβανόπουλος Γρηγόρης , εκπαιδευτικός
Ιγνατιάδης Αναστάσιος , υπάλληλος ΔΕΥΑΒ- πρόεδρος ιδιωτικών υπαλλήλων
Λαπατούρα Χαρούλα , νηπιαγωγός
Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ελεύθερος επαγγελματίας
Παπαδόπουλος Νικόλαος , υπάλληλος ΙΚΑ Βέροιας
Παπαιωάννου Σταύρος, ιδιωτικός υπάλληλος

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μέσης και την επιχείρηση προϊόντων κρέατος «Μπίκας» επισκέφθηκαν την Παρασκευή το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί του σύμβουλοι.

Στον συνεταιρισμό της Μέσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης για την πρόθεσή του να στηρίξει ως δήμαρχος τον πρωτογενή τομέα και πρόσθεσε θα ορίσει αντιδημαρχία αγροτικής ανάπτυξης
Αγαπητές φίλες, φίλοι,
Με την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα στη πολιτική ζωή του τόπου, κατανοώ τη σημασία της σημαντικότερης Περιφέρειας της χώρας, της Κεντρικής Μακεδονία, ιδιαίτερα σήμερα που όλοι βιώνουμε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης. Ανταποκρίθηκα  στην πρόκληση των εκλογών, εκτιμώντας πως η μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία στην τοπική Αυτοδιοίκηση, στο Κοινοβούλιο και σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης, ανταποκρίνεται στις αυξημένες ευθύνες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Με σταθερά βήματα και σωστό σχεδιασμό, η Βέροια έχει τις δυνατότητες να γίνει πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
• Η πόλη μας πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών .
• Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια για διαμάχες και άγονες αντιπαραθέσεις.
• Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών
Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Απόλλων Κουλούρας πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και συνεργάτες του δημοτικοί σύμβουλοι. Περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και ενημερώθηκαν για την πορεία των φετινών εξαγωγών. 

Μιλώντας στα μέλη της διοίκησης, ο κ. Βοργιαζίδης επεσήμανε ότι βασική επιλογή του, αν εκλεγεί δήμαρχος, θα είναι η στήριξη του πρωτογενή τομέα με την δημιουργία Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης και με την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη γεωπόνου. 
O Ανεξάρτητος Συνδυασμός «Προτεραιότητα στον Δημότη» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Μαρκούλης σας προσκαλούν στα εγκαίνια του εκλογικού τους κέντρου και στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου το Σάββατο 10-5-2014 στις 8.30 μ.μ. στην οδό Ελιάς 12.
  
Κάνουμε την υπόθεση εργασίας πως οι τοπικοί  ηγέτες που άσκησαν εξουσία κατά τα τελευταία 10 με15 χρόνια  ήταν συνεπείς.
Όχι σε όσα υπόσχονταν, ας τα ξεχάσουμε αυτά, αλλά απλώς σε όσα ξεκίνησαν να κάνουν, έστω και υπό μορφή μελετών και θεμελίωσης, και άφησαν ημιτελή και ανολοκλήρωτα.
Μιλάμε για το Δήμο της  Βέροιας, την πρώην Νομαρχία και τη νυν Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συμμετάσχει  στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, με τους κάτωθι υποψήφιους:

1.    ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Στέφανου, Ναυπηγός, Μηχανολόγος­Μηχανικός, Χανιά, Κρήτη

2.    ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Λουκά, Αεροναυπηγός, Στουτγάρδη, Κεφαλλονιά.

3.    ΒΑΛΤΖΗ ΕΥΑ του Θωμά, Επιχειρηματίας, Καλαμάτα.

4.    ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μάρκου, Μαθηματικός, Άγιος Νικόλαος Κρήτη

5.    ΒΛΑΧΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ (Νίκη)του Σπυρίδωνος, Διεθνολόγος, Ιωάννινα, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα

6.    ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Στυλιανού, Διδάκτωρ Γεωπόνος, Θεσσαλονίκη.

7.    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, Λογιστής, Αθήνα.

8.    ΓΟΥΛΑΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Αστέριου, Συνταξιούχος, πρώην διοικητικός υπάλληλος Νοσ/μείου Βεροίας, Βέροια.

Κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας, εις ό,τι αφορά την πολιτική μας ζωή, είναι η πελώρια ανάπτυξη των θεωριών, οικονομικών κυρίως, με αντίστοιχη υποχώρηση της αυθεντικής πολιτικής πράξης. Είναι κοινό μυστικό πια ότι οι κυβερνήσεις, ως εκτελεστική εξουσία, με τις οι τραγελαφικές πλειοψηφίες της βουλής, και δια των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, οδήγησαν διοικητικά και νομοθετικά, τη χώρα στη δεινή θέση του διεθνούς πειραματόζωου.

Με επισημότητα και με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τελετή εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού «Δράση με Γνώση». 

Μετά τον αγιασμό, ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα άξια κι έντιμα μέλη του συνδυασμού και τόνισε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο. 

(Σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου η κα. Αλ Σάλεχ βρίσκεται στην Καστοριά και το απόγευμα θα επισκεφθεί την Φλώρινα. Αύριο Παρασκευή 9 Μαΐου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Γρεβενά και την Κοζάνη.)

"Τα λάθη μπορούν να καλυφθούν με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο"

Πόσο Ευρώπη είναι κατά τη γνώμη σας η Ελλάδα και πόσο Ευρωπαίοι οι Έλληνες;
Τι είναι δηλαδή «Ευρωπαίος»; Δεν είναι κάτι διαφορετικό, δεν είναι κάτι από «αλλού». Εμείς είμαστε η Ευρώπη. Όλοι εμείς, οι Ευρωπαίοι πολίτες, διαμορφώνουμε την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση λέει πως μνημόνια τέλος. Υπάρχει κίνδυνος να ατονήσει τώρα η μεταρρυθμιστική προσπάθεια χωρίς την επιτήρηση;

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ