Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών και για τη φετινή χρονιά ξεκινάει με το «ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», ένα τριήμερο αφιερωμένο στα παιδιά.

Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουνίου και Σάββατο 28 Ιουνίου καλλιτέχνες καλωσορίζουν μικρούς και μεγάλους, για να μοιραστούν ταξιδιάρικες μουσικές, όμορφες παραστάσεις, εκπλήξεις και δώρα, λίγο πριν τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ συμμετέχει και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας με την παράσταση που ετοίμασε για την παιδική του σκηνή, η οποία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, "Τα παραμύθια στο ασανσέρ".

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Στα πλαίσια της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα, η Ε. Λ. Β. διοργανώνει για ένατη συνεχόμενη χρονιά την καλοκαιρινή  πολιτιστική εκδήλωση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2014», στο Κομνήνιο Βέροιας - σο Κουμανίτς μερέα -, το Σάββατο, στις 21 Ιουνίου 2014.
            Και τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει το παραδοσιακό «άναμα της φωτιάς», την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και το παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή νέων καταξιωμένων ποντίων καλλιτεχνών.
Την ανάγκη αναβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια της έναρξης των εργασιών του 2ου Επιστημονικού Πολυθεματικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. 
Ο κ. Ορφανός υπογράμμισε πως  τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των υποδομών υγείας, ωστόσο σημείωσε πως χρειάζεται ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται στην κατεύθυνση της παροχής καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Θυμάμαι τη δεκαετία του ʼ90, τα κύματα των Ελλήνων που
Με την αφορμή της έναρξης της λειτουργίας του, το «Καλντερίμι» - souvenir, art & gift shop» (Πλ. Ωρολογίου-Κεντρικής), εγκαινιάζει τις «μικρές εκθέσεις στο Καλντερίμι».
Από τo  Σάββατο 7 Μαϊου 2014, φιλοξενείται στις «μικρές εκθέσεις» το γοητευτικό Artwork της Γαλλίδας ζωγράφου Florence Messager.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Florence Messager γεννήθηκε στη Fleche της Γαλλίας το 1946. Σπούδασε στην Ecole des Beaux-Arts στην Aix-en-Provence, στην Ecole du Louvre στο Παρίσι και στο Studio du Marais. Το 1971, επισκέφθηκε την Κρήτη και ενθουσιάστηκε με τις Βυζαντινές εικόνες. Επιστρέφοντας στη Γαλλία σπούδασε την τεχνική της Ρώσικης τέχνης της εικονογραφίας στο Μοναστήρι της Aigualiere.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014


Προ ημερών ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου προκήρυξης για το πιλοτικό πρόγραμμα προμήθειας και εγκατάστασης 190.000 ψηφιακών μετρητών πανελλαδικά. Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι οι πρώτοι μετρητές θα αρχίσουν να εγκαθίστανται προς τα τέλη του έτους.
  • 10:52 π.μ.
  • Unknown
Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν στο εξής οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να παρακολουθούν την εξέλιξη του συνταξιοδοτικού αιτήματος που έχουν υποβάλλει.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014


Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της Ημαθίας, η Π.Ε. Ημαθίας με τη συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, φιλοξένησε τη Δευτέρα 9/6 , έξι κορυφαίους δημοσιογράφους από την Ενωση Δημοσιογράφων των Η.Π.Α. International Food, Wine and Travel Writers Association (IFTWTWA), το δίκτυο των οποίων έχει 500 περίπου μέλη.
  Στους φιλοξενούμενους ήταν η Πρόεδρος της Ενωσης Michelle Winner καθώς και η πρώην Πρόεδρος Rebecca Rhoades, που έρχονται για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα και κάθε μία απευθύνεται σε 1.000.000 αναγνώστες.
  Τους δημοσιογράφους συνόδευε η Σοφία Μπουρνατζή από τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση νέου κακόβουλου λογισμικού «Simplelocker» που κρυπτογραφεί τα αρχεία κινητών τηλεφώνων και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID
Με την εγκατάσταση του στη συσκευή, σκανάρει όλα τα αποθηκευμένα αρχεία του χρήστη της (φωτογραφίες, ταινίες, έγγραφα κλπ) και στη συνέχεια την κλειδώνει αποκρυπτογραφώντας τα αρχεία της
Για το ξεκλείδωμα της συσκευής και την αποκρυπτογράφηση των αρχείων της, εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη της συσκευής και ζητείται από τους χρήστες να καταβάλουν χρηματικό ποσό
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας για την αποφυγή προσβολής της συσκευής τους από τον ιό

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Με αφορμή τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς 2013-2014, καθηγητές και μαθητές της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας οργανώνουν μαθητικές συναυλίες. 
Είναι ευκαιρία για την οικογένεια και τους φίλους να παρακολουθήσουν την πρόοδο των προσπαθειών των μαθητών. Ευκαιρία και για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα και να πάρουν καινούργια μουσικά ερεθίσματα.
Το πρόγραμμα των συναυλιών για τον τελευταίο μήνα της εκπαιδευτικής χρονιάς είναι το ακόλουθο: 
Παρασκευή 6/6, ώρα 8 μ.μ. Συναυλία κιθάρας στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Διδασκαλία: Όλγα Καϊλόγλου, Βασίλης Βαλαβάνης

Δευτέρα 23/6, ώρα 7 μ.μ. Συναυλία ντραμς στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (4ος όροφος)
Διδασκαλία: Νίκος Φουντουκίδης

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε εκ βαθέων και να συγχαρούμε θερμά τον Διευθυντή και τους Γιατρούς της Ουρολογικής Κλινικής του Γ. Νοσοκομείου Βέροιας   κ. Πασχαλίδη Κωνσταντίνο και  κ.κ.  Σουντουλίδη Πέτρο, Κικιδάκη Δημήτρη, Νικολάου Βασίλη ,  Μυκονιάτη Γιάννη .                                                           

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α :17/2014 από 03-06-2014/13:00), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας.
Πιο αναλυτικά:
Αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, 
την Εύβοια και την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). 
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, 
τη Θράκη 
και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ