Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κατασχέθηκε πλήθος αρχαίων νομισμάτων και αντικειμένων  Eλληνιστικών, ρωμαϊκών, βυζαντινών και οθωμανικών χρόνων
Επιπλέον κατασχέθηκαν πιστόλια, περίστροφα, ένα πολεμικό τυφέκιο, δύο κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ανιχνευτές μετάλλων κ.α.
Συνελήφθη χθες (28.09.2014) το πρωί σε χωριό της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας 72χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της παράνομης οπλοκατοχής και της υπεξαίρεσης.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

1)  Οντας   ένας   νέος άνθρωπος  που παρακολουθεί τις  εξελίξεις   και  έχοντας   την εμπειρία της   πολιτικής  σκηνής,  συμμερίζεστε την αισιοδοξία   των κυβερνώντων ότι  περνάμε στη  μεταμνημονιακή εποχή; 

Η αισιοδοξία και η επιτυχία οφείλει να είναι η μετάβαση σε μια νέα εποχή για την Ελλάδα που θα έχουν εξαλειφθεί οι ίδιες οι συνθήκες που οδήγησαν στα μνημόνια, δηλαδή στην ανάγκη υψηλού δανεισμού για την αποφυγή μιας χρεωκοπίας ή καταστάσεων τύπου Αργεντινής. Επίσης με πλήρη ειλικρίνεια πρέπει να πούμε ότι αυτή η μετά- εποχή δεν θα έχει σχέση με κάτι που ζήσαμε στο παρελθόν και θα το ξαναβρούμε. Είναι μια νέα πραγματικότητα. Μέσα από την κρίση φανερώθηκαν όλες οι αδυναμίες της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Η πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες και όχι να τις επαναφέρουμε.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Τα Πρόσωπα του Χρόνου», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
 Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014
«Ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο: γνωριμία με τους αρχαίους καλλιτέχνες της πόλης μας» (ώρα 10.00, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης): οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσα από προβολή διαφανειών για τους αρχαίους καλλιτέχνες της Βέροιας (αρχιτέκτονες, γλύπτες, ρήτορες, ποιητές, μουσικούς, φωνασκούς και ηθοποιούς) και να συμμετάσχουν σε σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014


Οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα αν και στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ ακόμη και με διαφορά 10 πόντων, κατάφεραν να μειώσουν σε 31-34 στο 22ο λεπτό, να ισοφαρίζουν 44-44 λίγο πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου και να γυρίσουν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου.

Έτσι ο Φίλιππος θα υποδεχθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου τον Εθνικό Πειραιώς στο Δ.Α.Κ «Δημήτριος Βικέλας»

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπορία ναρκωτικών ουσιών στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου - Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερα από 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου πέτυχαν χθες (19.09.2014) το απόγευμα, τη σύλληψη ενός υπηκόου Αλβανίας

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πριν από 8 χρόνια είχα την τύχη να ξεκινήσω ένα υπέροχο ταξίδι στο καράβι που λέγεται πολιτισμός. Και μάλιστα σε μια πόλη που έχει ξεχωριστή σημασία γι’ αυτήν ο τομέας αυτός.
Είχα την τύχη να οριστώ πρόεδρος για εμένα στο σημαντικότερο φορέα του δήμου μας με την μεγαλύτερη ιστορία. Πρεσβευτής της πόλης μας. 3 γνωστά η Βέροια, το ροδάκινο, το ρεβανί και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
Όμως αυτό έγινε σε μια άσχημη περίοδο για το θεσμό με μια συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση. Στα δύσκολα πορώνομαι και συνήθως δεν χάνω στη ζωή μου, πάντα στο τέλος δικαιώνομαι.

Έργα σε εξέλιξη στις Περιφέρειες  Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας επισκέπτεται από νωρίς το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης. Κατά την επιθεώρηση του εργοταξίου Πέρδικας, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων σε υπό κατασκευή τμήματα της Ιόνιας Οδού. Πέρα από τα 196 χλμ. νέου αυτοκινητόδρομου, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 24 γεφυρών, 4 σηράγγων, 74 κάτω διαβάσεων και 36 άνω διαβάσεων. -
Το 40% της Ιόνιας Οδού είναι έτοιμο

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 22-9-2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

ΘΕΜΑ    1ο :    Έγκριση ή μη αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και Ετησίου Προγράμματος Δράσης Δήμου Βέροιας, έτους 2014.
Το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) μαζί με τον ομόλογό του, Γερμανικό Φορέα Διαπίστευσης διεκδίκησαν και τρέχουν ένα μεγάλο ευρωπαϊκό project για την εναρμόνιση των συστημάτων διαπίστευσης Ευρώπης – Ρωσίας.

Μέσω αυτού του project δημιουργείται κοινός χώρος ελέγχου των προτύπων ποιότητας για την διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των δύο πλευρών. Το παραπάνω έργο αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον λόγω των διαταραγμένων εμπορικών σχέσεων την τρέχουσα περίοδο καθώς φιλοδοξεί να μπει σε μια αγορά που επιζητά τις εξαγωγές προ της ΕΕ και χρειάζεται όλα τα «διαβατήρια» όπως είναι οι πιστοποιήσεις

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

IZ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Οι επισκέπτες πολιτιστικών προορισμών της Ημαθίας έχουν πλέον τη δυνατότητα  να προμηθεύονται ενιαία εισιτήρια εισόδου για το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας στην τιμή των 8 ευρώ. Η κίνηση αυτή ενισχύει τη δικτύωση των τριών μουσείων και στοχεύει στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού της Βέροιας, δεδομένου ότι δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους επισκέπτες του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων να επισκεφθούν, χωρίς επιπλέον κόστος και να επισκεφθούν τα δύο σημαντικά από άποψη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μουσεία της Βέροιας.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014


Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα Δευτέρα 15/09/2014 μέχρι και την Τετάρτη 17/07/2014 αναμένεται επιδείνωση του καιρού
Σήμερα Δευτέρα (15-9-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Αύριο Τρίτη (16-9-2014) βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την Εύβοια , την κεντρική και ανατολική στέρεα και πιθανόν για λίγο στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τον ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού σκοπού ο Φίλιππος Βέροιας από τον οποίο και ηττήθηκε με σκορ 51-74. Το αποτέλεσμα όμως έχει μικρή σημασία μιας και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του αγώνα ήταν αυτός που βρέθηκε στο επίκεντρο και ο στόχος επιτεύχθηκε, εάν κρίνει κανείς από το γεμάτο γήπεδο στο Μακροχώρι.

Ο Δημήτρης Γκίμας, στο τέταρτο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι της ομάδας, είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, να δοκιμάσει αρκετούς αυτοματισμούς και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.
Στην εγκατάσταση και λειτουργία δώδεκα ηλεκτρονικών μηχανισμών (κάμερες) για την καταγραφή ταχύτητας και τη βεβαίωση παραβάσεων Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στις παρακάτω θέσεις στην Εγνατία οδό,στην Π.Ε.Ο Βέροιας - Θεσ/νίκης καθώς και στην Π.Ε.Ο Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, που υπάγονται στην εδαφική αρμοδιότητα του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας και Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. Συγκεκριμένα, τα ηλεκτρονικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν:

1. ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: χ/θ 51,000, κατεύθυνση από Α/Κ Κλειδίου προς Α/Κ Βέροιας (Περιοχή Αγίας Κυριακής)
2. ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: χ/θ 6+400 με 6+800, κατεύθυνση από Α/Κ Κλειδίου προς Α/Κ Αλεξάνδρειας
3. ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: χ/θ 40,600, κατεύθυνση από Α/Κ Βέροιας προς Α/Κ Κλειδίου (Περιοχή Πρασινάδας)

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Α.Σ. «Φίλιππος Βεροίας» - Basketball σε συνεργασία με τον σύλλογο "Πρωτοβουλία για το Παιδί", συνδιοργανώνουν φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Φιλίππου Βεροίας και του ΠΑΟΚ.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 στο Δ.Α.Κ Μακροχωρίου και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα ενώ γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο Σωματείων, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της "Πρωτοβουλίας για το Παιδί".

Καλούμε τους φίλους τους μπάσκετ, αλλά και όλους τους φίλους και υποστηρικτές του έργου του συλλόγου "Πρωτοβουλία για το παιδί", να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Η γενική είσοδος είναι 5€. Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια της ίδιας συνεργασίας, ο Α.Σ. Φίλιππος – τμήμα μπάσκετ, διαθέτοντας τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σαιζόν, θα αποδίδει μέρος των εσόδων στην Πρωτοβουλία για το Παιδί.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργης Χριστοδούλου  “ Καντάδα ”    μαζί του ο Παναγιώτης Αθάνατος στην κιθάρα

 Ο γνωστός έλληνας τραγουδοποιός που τα τελευταία χρόνια διαγράφει με επιτυχία μια ξεχωριστή πορεία στην ισπανική μουσική σκηνή, παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί με τον ταλαντούχο jazz κιθαρίστα Παναγιώτη Αθάνατο, ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικά του τραγούδια αλλά και κλασικές μελωδίες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής.

Μια συναυλία σαν τρυφερή καντάδα άλλων εποχών, με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του τραγουδοποιού, τις διασκευές που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό, παλιές αθηναϊκές αλλά και γαλλικές - ισπανικές μελωδίες, να συνθέτουν την παράσταση που συγκινεί με τις ευαίσθητες ερμηνείες του Γιώργη και τη δεξιοτεχνία του Παναγιώτη στην κιθάρα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  - Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στις 8:30μ.μ.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ  του Φώτη Σπύρου
 Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά!
Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; Κοκκινοσκουφίτσα,  Ωραία Κοιμωμένη,  Χιονάτη,  Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ