Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Την ήττα με σκορ 90-75 γνώρισε από το Λαύριο ο Φίλιππος Βέροιας στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας. Πρώτοι σκόρερ για τον Φίλιππο οι Δεληγιώργης με 20 και ο Γκιουλέκας 16.

Δεκάλεπτα: 24-15, 43-37, 70-49, 90-75

Διαιτητές: Παντελίδης-Χαλαμπαλάκης και Μακρής

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

► ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις
•    Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
•    Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ
Αν βρίσκεστε στο σπίτι
•    Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.
•    Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
Συνάντηση με το διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων, εξωτερικών σχέσεων και ρυθμιστικών υποθέσεων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Μπακούρα είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ.
Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησε το πρόγραμμα της επιδότησης της μετατροπής κεντρικών θερμάνσεων από πετρελαίου σε φυσικού αερίου σε κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, με ενισχύσεις που φθάνουν έως και το 60% του κόστους. 

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014


Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας διοργανώνει την Τετάρτη 03 Δεκεμβρίου 19:00, το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ¨ΑΙΓΕΣ¨, την πρώτη συνεδρίαση την Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παντελής Καψής.
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 και 266 του Ν. 3852/2010, των άρθρων 159 έως 162 και 208 του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» και του άρθρου 77 του Ν.4172/2013, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, σε ειδική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 30-11-2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα και βεβαιώθηκαν 548 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα
Ελέγχθηκαν 2.643 άτομα, 1.844 οχήματα και 176 καταστήματα
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση, κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως και 23.11.2014.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τις κατά τόπους Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι,   πραγματοποιήθηκε σύσκεψη , στο πλαίσιο  του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ  του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης,  της Εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε» και  της  Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, για την υλοποίηση της εφαρμογής "Mobile Egnatia".  
H συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πληροφορίες τουριστικού, ιστορικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, μέσω των έξυπνων συσκευών (smart phones, tablets) για τους χρήστες της Εγνατίας Οδού, η οποία στηρίζεται στο Γεωπληροφοριακό σύστημα «Γεωπύλη-Εγνατία Οδός Α.Ε.». 
«Οι πρώτες εμπροσθοβαρείς δράσεις για την επιχειρηματικότητα
αξίας 125εκ ευρώ + 73εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020»

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πραγματοποίησε σήμερα ομιλία στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στις Σέρρες.

Στην ομιλία του, ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του στον θεσμό των Επιμελητηρίων,

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το ΠΑΣΟΚ με 6,8%
Προβάδισμα κατά 3,6 μονάδες για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ αποτυπώνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 25,8% έναντι 22,2% της ΝΔ. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με το συντριπτικό 63,6% έναντι 25,2% της ΝΔ.
Σύλληψη για κλοπή    Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ημαθίας, 33χρονος ημεδαπός, καθώς αφαίρεσε από κοσμηματοπωλείο 52χρονου,  με τη μέθοδο της απασχόλησης, ένα χρυσό δαχτυλίδι αξίας 300 ευρώ, έγινε όμως αντιληπτός κατά την έξοδο του από το κατάστημα και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας. 
Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών    Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε χωριό της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας
Τη νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Για ένα πιάτο γεμάτο», που υλοποιείται σε συνεργασία με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη» για την ενίσχυση των συσσιτίων της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ανοίγοντας μια “κοινωνική ομπρέλα”. Πρώτη προτεραιότητα για μας αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχειας και η αναχαίτιση της ανεργίας. Γι’ αυτό και οι δράσεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής που σχεδιάζουμε αποτελούν τον κορυφαίο τομέα στην πυραμίδα της πολιτικής μας.
Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη),  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -  ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  - ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ                          
                
 Θέμα 1ο: Συγκρότηση Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Εισηγητής:            Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ν. Ημαθίας και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Ημαθίας παρουσιάζουν την Κατερίνα Διδασκάλου στο ερωτικό αριστούργημα του Γ. Ρίτσου "Η σονάτα του σεληνόφωτος" την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, ώρα 8μ.μ., στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια.


Το έργο αυτό σηματοδοτεί το πέρασμα του ποιητή από την στρατευμένη ποίηση στα λυρικά-θεατρικά έργα της τέταρτης διάστασης που έγραψαν ιστορία.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

1) Μπίκα Διπάκογλου Αθηνά 66
2) Πλιάτσικα Τσιπουρίδου Αθηνά 59
3) Πετρακοπούλου Μαλαματή 50
4) Αβραμίδης Μιχαήλ 44
5) Γκανάς Βασίλειος 41
6) Πατσιαβούρας Νικόλαος 36
7) Σγούρου Μαρία 34
Θανατηφόρο  τροχαίο ατύχημα    Χθες το πρωί, σε χωριό της Ημαθίας, ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 74χρονος ημεδαπός ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ανωτέρω οδηγός. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.
Σύλληψη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος    Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 44χρονος ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή συνεργείου της

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τον πρωτοπόρο Εθνικό Πειραιώς υποδέχεται το Σάββατο 22/11 ο Φίλιππος Βέροιας για την 7η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.
Ο κρίσιμος αυτός αγώνας θα ξεκινήσει στις 17.00 και διαιτητές ορίστηκαν οι κ.κ Μπήτης, Φακίτσας και Τσιαπλής.
Ο Δημήτρης Γκίμας δήλωσε στο filipposbc.gr : «Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι δύσκολο. Ο Εθνικός είναι μια ομάδα που έχει σερί πέντε νικών,
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας και η 1η Μεραρχία Πεζικού διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στο τσίπουρο την 30/11/2014 και ώρα 7.00 μμ στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας.
Σκοπός είναι η προβολή και η καλύτερη γνωριμία του τσίπουρου που θεωρείται το Εθνικό Απόσταγμα της πατρίδας μας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σύντομη εισήγηση σχετική με την ιστορία, παραγωγή, νομοθεσία και έλεγχο του προϊόντος, διάλογο σχετικό με το θέμα και στην συνέχεια αξιολόγηση των προσφερόμενων δειγμάτων (τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο) από κριτική επιτροπή και κοινό.
Τα δείγματα που θα αξιολογηθούν θα είναι ανώνυμα.
Στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου η πρόταση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας για τη δημιουργία Διοικητηρίου Δημοσίων Υπηρεσιών Ν. Ημαθίας στο στρατόπεδο Καπετάν Ακρίτα.
Παρουσία εκατόν πενήντα και πλέον συμπολιτών μας,
Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί πώλησης τσιγάρων
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, 51χρονος ημεδαπός και 41χρονη ημεδαπή, καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία τους στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 555 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 8 λαθραία πακέτα καπνού.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 36/18-11-2014 18-11-2014/1300 B), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά τη νύχτα της Τρίτης (18-11-2014) στη βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες την Τετάρτη (19-11-2014) βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική χώρα, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Πιο συγκεκριμένα:

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Οι επικεφαλής τεσσάρων δημόσιων επιχειρήσεων (Αστικών Συγκοινωνιών, του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών) επιλέχτηκαν και βραβεύτηκαν για τα επιτεύγματά τους σε οικονομικό και εξαγωγικό επίπεδο.  
Μεταξύ αυτών ο Άγγελος Τόλκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας, ο οποίος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μείωσε τις δαπάνες από 8 σε 5 εκατομμύρια ευρώ – χωρίς να μειωθεί η μισθοδοσία του προσωπικού, δημιούργησε κέρδη 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και κατάφερε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με Κίνα, Κορέα, Ρωσία και Ινδία σε έναν οργανισμό ο οποίος ήταν ζημιογόνος.
Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κας Μαυρίδου Αναστασίας στο 1o Επαγγελματικό Λύκειο Βέροιας,τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τη Διευθύντρια  υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, κος Παναγιωτίδης Αριστείδης,οι υποδιευθυντές,κκ. Χασιώτης Νικόλαος και Θωμά Αγόρω, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές με ιδιαίτερη χαρά.
"Το νερό δίνει ζωή, γι' αυτό θέλει προσοχή!" διακήρυξαν οι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας και για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Περιβάλλον, ετοίμασαν μια αφίσα για τη χρήση του νερού στην καθημερινή μας ζωή, συζήτησαν για το ποτάμι της πόλης τους -την Αράπιτσα- και αποτύπωσαν τη ζωή με επίκεντρο το ποτάμι τους, χρησιμοποιώντας την Τέχνη της Γης (Land Art).
Ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα του νομού Ημαθίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον βουλευτή ΝΔ, Απόστολο Βεσυρόπουλο. 

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενημέρωσε τον κ. Βεσυρόπουλο για τα 245 επενδυτικά προγράμματα που εγκρίθηκαν από το ΥΜΑΘ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011 .

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να παραστείτε στον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου, που θα γίνει στη Βέροια με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Δευτέρα  17 Νοεμβρίου 2014:
·    ώρα 12.00 : Πέρας προσέλευσης επισήμων στο χώρο του Ηρώου της πόλης στην πλατεία Ωρολογίου.
·    ώρα 12.10 :  Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους :
Την ήττα με σκορ 83-71 γνώρισε στην Λευκάδα ο Φίλιππος Βέροιας στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας. 
Πρώτοι σκόρερ για τον Φίλιππο οι Τραϊανός και Γκιουλέκας με 17 και ο Κασαμπαλής με 13.

Δεκάλεπτα: 21-25, 45-36. 67-53, 83-71

Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Συμεωνίδης-Τζίμα

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014



Ανακοινώνεται ότι το προγραμματισμένο  σεμινάριο που επρόκειτο να γίνει σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ημαθίας με θέμα: «Η Διαχείριση και Διαδοχή Οικογενειακών Επιχειρήσεων», αναβάλλεται λόγω ασθένειας του κεντρικού ομιλητή κ. Χρήστου Γεωργίου.
            Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί Δελτίο Τύπου με περισσότερες πληροφορίες.
 Ο Πρόεδρος - Της ΕΠΑΝΕΤ - Μιχάλης Τρανίδης
Πρόσκληση σε εκδήλωση για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας















https://www.youtube.com/watch?v=OEk3qG1wQSI&feature=youtu.be

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στις παρακάτω περιοχές:
Αλλάζει θεαματικά η ρύθμισή των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, για να χωρέσει περισσότερους μικρομεσαίους.
Ωστόσο, για να μπουν στη ρύθμιση για τα χρέη στις τράπεζες, προϋπόθεση θα είναι να υπαχθούν και στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις στην εφορία.
Το κίνητρο θα είναι διπλό: και «κούρεμα» χρεών στην τράπεζα θα κάνουν, και θα γλιτώσουν και άλλο 20% από τις προσαυξήσεις στα χρέη τους στην εφορία ενώ, όπως σχεδιάζουν να κάνουν οι τράπεζες, θα μπορεί να παίρνει και επιπλέον χαμηλότοκο δάνειο για να εξοφλήσει ολοσχερώς το δημόσιο και να πετύχει έκπτωση 100% στις προσαυξήσεις.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

 Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, εγκαινιάζει έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος (Λεωφόρος Αμαλίας 14), την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη , με σκοπό τον συντονισμό υλοποίησης δράσεων για την αντιπλημμυρική προστασία της Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ημαθίας

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Έκπτωση 20% σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες και ανέργους
  
Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη και των Σωματείων Αρτοποιών Βέροιας και Νάουσας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της δράσης «Γείτονες», που υλοποιεί η ΠΚΜ και Τα Σωματεία Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας. 
Aνακοίνωση εκδήλωσης για την πληροφόρηση των Ελεύθερων Επαγγελματιών .

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

  • 1:48 μ.μ.
  • Unknown

Χιουμοριστική Παρέμβαση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με θέμα τα τραπεζοκαθίσματα.
Παραγωγή: Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών - http://www.enosipezon.gr/
σε συνεργασία με: Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014
Κυριακή 16/11/2014, ώρα 20.00,
Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας

Με την εκρηκτική ερμηνεία και την αισθαντικότητά της, η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ  δίνει μία μοναδική συναυλία πιάνο-φωνή στον "Χώρο Τεχνών της Βέροιας» την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 20:00, για τους σκοπούς του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Συλλόγου Εργαστηρίων Ειδικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βέροιας».

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Volodymyr Shkurov, παρέδωσε εκ μέρους της κυβέρνησής του, πιστό αντίγραφο του Ιερού Ευαγγελίου της Ουκρανίας. Παρουσία Βουλευτών-μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ουκρανίας, Πρέσβεων από την Ελβετία, τη Γεωργία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία και Εκπροσώπων Πρεσβειών, ο Πρέσβης της Ουκρανίας επέδωσε το χρυσοποίκιλτο Ευαγγέλιο στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ουκρανίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη,
Συνελήφθησαν χθες (06.11.2014) το βράδυ, σε χωριό του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου, δύο 23χρονοι ημεδαποί, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών. Τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Δοϊράνης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Συλλήψεις για –κατά περίπτωση-παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τον πιο κρύο χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας προβλέπεται ότι θα βιώσουμε στην Ελλάδα εξαιτίας του συστήματος αντικυκλώνων στη δυτική Ευρώπη και των έντονων χιονοπτώσεων που αναμένονται στην ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι αντικυκλώνες θα εγκατασταθούν στη δυτική Ευρώπη, επιτρέποντας σε μάζες παγωμένου αέρα να μετακινηθούν από τη Βόρεια Ευρώπη προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Μετά την εκλογική διαδικασία στις 20 Οκτωβρίου 2014, συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τους εφόρους, της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας (Λ.Α.Β).
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΒ έχει ως εξής :
Πρόεδρος :                     Μπιλαδέρης Βασίλης                 
Αντιπρόεδρος :               Αβραμίδης Γιώργος            
Γεν. Γραμματέας :          Αδαλόγλου Δημήτρης
Ταμίας :                          Τσαρούχης Κων/νος  
Έφορος Αγωνιστικού:    Ελευθερίου Θεόδωρος        
Εφορος Υλικού :            Φεύγας Αστέριος           

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Στα πλαίσια του 31ου Μαθηματικού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στη Βέροια, 7-9 Νοεμβρίου 2014, το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε., οι Δ/νσεις Β/θμιας και της Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας και η Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Βέροιας συνδιοργανώνουν την φιλοξενία της περιοδεύουσας έκθεσης «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας  Κώστα Κοτσανά.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας από την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου έως Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας είναι Πέμπτη έως και Σάββατο 9:00-14:00 και 17:00-20:00 ενώ την Κυριακή 9:00-13:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων στις Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βεροίας, που θα διεξαχθούν την Πέμπτη στις 20 Νοεμβρίου 2014, έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2014.
Για την ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, που θα λάβουν μέρος στις Εκλογές, αναγράφουμε πιο κάτω τα στοιχεία όσων μελών υπέβαλαν νόμιμα και εμπρόθεσμα Δήλωση Υποψηφιότητας και ανακηρύχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο, ξεχωριστά κατά Όργανο Διοίκησης του Συλλόγου, ως εξής:

Α’  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:


«Η χαμένη τιμή της Κatharina Blum» του Heinrich Böll, με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας παρουσιάζεται στη Βέροια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας  την Κυριακή 9  Νοεμβρίου 2014, ώρα 9.00μ.μ. στο Αρχοντικό Σαράφογλου με γενική είσοδο 10€. 
         Βασισμένο στο έργο του νομπελίστα γερμανού συγγραφέα Heinrich Böll. Μια παράσταση – αφήγηση της ιστορίας  μιας κοπέλας απολύτως καθημερινής, που όμως στην πορεία   μετουσιώνεται σε ένα σύμβολο, σε ένα «αρχέτυπο» πίστης και ηθικής.
            Η Καταρίνα Μπλουμ, μια νεαρή και ωραία οικιακή βοηθός, γίνεται άθελά της «πρόσωπο της ημέρας»: σ' ένα αποκριάτικο πάρτι, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λούντβιχ Γκαίττεν που, όπως αποδεικνύεται, καταζητείται από την αστυνομία για διάφορα «εγκλήματα» και «τρομοκρατικές ενέργειες». 
Η Θεατρική Σκηνή Ενηλίκων «ΕΚΦΡΑΣΗ» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζει την παράσταση «Σαν Κραυγή», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αποστολίδη.
 Η παράσταση θα δοθεί  τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, ώρα 8.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με γενική είσοδο 5€.
Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, 3oς όροφος του Χώρου Τεχνών, 2331078140, 142.
Σημείωμα σκηνοθέτη
Νικολάι Γκόγκολ “Ημερολόγιο ενός τρελού”, Ζαν Κοκτώ “Ανθρώπινη φωνή”, Γουίλι Ράσελ “Σίρλευ Βάλεντάιν”

Τρία μονόπρακτα, πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, τρεις διαφορετικές αφηγήσεις ζωής με κοινή συνισταμένη την απόλυτη μοναξιά, που βρίσκει τόπο στην τρέλα, στο θάνατο. 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ