Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Επίσημης τελετής για το νέο έτος 2015
 
Την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015 για τον καινούργιο χρόνο θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις.
 
Πέμπτη   01- 01- 2015  Γενικός σημαιοστολισμός από τις οκτώ το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.
Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 31ης Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Ώρα 10.10΄            :  Παράταξη στρατιωτικού τμήματος απόδοσης τιμών προ του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου.
Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν άνδρες της 1ης  ΜΠ στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου 2014.  
Ο κ. αντιπεριφερειάρχης αφού τους συνεχάρη έκανε την εξής δήλωση: «Με συγκίνηση υποδέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου τους στρατιώτες της ΙΜΠ, οι οποίοι μου έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. 

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

 Μόλις έληξε η τρίτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων, ώστε να εκλεγεί ο πρόεδρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση της Βουλής, καθώς και την επερχόμενη διεξαγωγή πρόωρων Εθνικών Εκλογών. Τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας, αναλυτικότερα, είναι τα εξής: 
Σ. Δήμας: 168 ψήφοι
Παρών: 132 ψήφοι

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

"Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στη βεροιώτικη οικογένεια", 
είναι το θέμα που θα αναπτύξει η διδάκτωρ ψυχολογίας κ.Ιωάννα Μπούρα, 
τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου,στις 6,30 το απόγευμα, 
στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Βέροιας, 
σε συνεργασία με τον σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης "Έρασμος"
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα

H Ελληνική Αστυνομία εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων, ρούχων κλπ), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.

Στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, η πρωτοβουλία αυτή συντονίστηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και η βοήθεια που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την κάλυψη άμεσων αναγκών, ως εξής:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της κ.Μαρίας Καριωτάκη "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία" που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ίτανος.
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Έλλης 8)
Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και να ακούσουμε τις ιστορίες απο την ίδια τη συγγραφέα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας... 

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

 Τις προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το κρίσιμο ζήτημα του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών παρουσίασε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.




Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 74 & 75 του Ν.3852/2010 και της αριθμ. 2168/44721/8-9-2014 απόφασης Δημάρχου Βέροιας, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχείο (γραφείο μας) Μητροπόλεως 46, σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει την Τρίτη  23-12-2014 και ώρα 11:00, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ    1ο    Επικαιροποίηση άρθρων Ε.Σ.Υ. του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση λέβητα στο 4ο Δημοτ.Σχολείο Βέροιας».
ΘΕΜΑ    2ο    Ορισμός ή μη μελών και συγκρότηση επιτροπών διενέργειας προμηθειών & αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών και αξιολόγησης απευθείας ανάθεσης προμηθειών για το έτος 2015.




Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014


Μια ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  22  Δεκεμβρίου 2014 στις 20.30 μ.μ .στο αμφιθέατρο της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών


Στη φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο  «ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ...»  η Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας με τη συνοδεία πιάνου και οργανικών συνόλων, 

υπό την διεύθυνση της Μαέστρου κ .Δήμητρας Ζησέκα θα ερμηνεύσει κλασσικά χορωδιακά έργα από την αναγέννηση έως σήμερα καθώς και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Προσθήκη λεζάντας
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου    Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, απάτη μέσω διαδικτύου που έγινε αρχές Οκτωβρίου στις Σέρρες.Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού και 57χρονης υπηκόου Γερμανίας, για απάτη.Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 40χρονου, σύμφωνα με την οποία ο 56χρονος τον έπεισε και κατέβαλε ως προκαταβολή για την αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ,

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Σιδηρόπουλου «Γράμματα απ'το Μόναχο και άλλα Σημειώματα της Πόλης και της Ζωής», το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (οδός Έλλης 8, 2ος   όροφος).

 
 Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Βέροιας σας περιμένει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στην οδό Ιπποκράτους (στο στενό της εθνικής τράπεζας) από τις 10:30 π.μ. και έως 14:00 μ.μ., με απολύτως χριστουγεννιάτικη διάθεση, για να ανταλλάξουμε ευχές, να σας κεράσουμε τα καλούδια μας, να δημιουργήσουν οι μικροί μας φίλοι και φυσικά να ενημερωθούμε για τον θηλασμό.
Να είστε εκεί!!

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Στην γκαλερί  ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ...
η Χριστουγεννιάτικη Έκθεση «ΜΙΚΡΗ ΦΟΡΜΑ» έγινε θεσμός.

Περισσότεροι από εκατό καλλιτέχνες συμμετέχουν στην εορταστική έκθεση που για όγδοη συνεχόμενη χρονιά  διοργανώνουμε και 
σας προσκαλούν στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 10:00 το βράδυ σε εορταστική ατμόσφαιρα.


  Σαν σήμερα πριν από 68 χρόνια, στις 11 Δεκεμβρίου του 1946, αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη η UNICEF για να προσφέρει τροφή, ρούχα, περίθαλψη στα παιδιά της Ευρώπης που ήταν αντιμέτωπα με την πείνα και τις ασθένειες.
Η UNICEF παρείχε απευθείας βοήθεια και στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ελλάδα για 22 χρόνια, από το 1947 έως το 1969 με προγράμματα εκπαίδευσης μαιών και νοσοκόμων, παστερίωσης του γάλακτος, υποστήριξη νοσοκομείων, συσσίτια και άλλα.
Δράση της UNICEF

 Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια. Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και τη φετινή περίοδο των εορτών και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

  Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια. 

Ήταν ένα ή δύο τα πλοία που ναυάγησαν στην περιοχή των Αντικυθήρων; Ήταν ένα τεράστιο πλοίο που μετέφερε σιτηρά για τη σίτιση κατοίκων της Ρώμης; Υπάρχουν κι άλλα θαυμαστά έργα τέχνης ή προηγμένης τεχνολογίας αντικείμενα όπως ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ακόμα κρυμμένα στον βυθό;
Η εξαιρετική επιστημονική παρουσίαση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων από την πρόσφατη ενάλια έρευνα στην περιοχή των Αντικυθήρων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατάμεστη από κόσμο Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στο Πασαλιμάνι, μπορεί να μην απάντησε στα παραπάνω. 

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Πάρκο Λέσχης Ποντίων στην Αλεξάνδρεια από τις 5μμ η Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας σας καλεί να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτούς που χτυπήθηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Καλλιτεχνικό εργαστήρι , ξωτικά , ζογκλέρ και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους και στην συνέχεια λαϊκή – ρεμπέτικη βραδιά με ζεστό κρασί και κάστανα.

Αντιστεκόμαστε , αυτοοργανωνόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εκατοντάδες συμπολίτες μας ζουν στα όρια της ανέχειας.


Φέρνουμε γάλατα εβαπορέ και τρόφιμα μακράς διαρκείας για το κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας.



«Ελάτε να απογειωθούμε στην σοκολατόσφαιρα».
Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας  διοργανώνει γιορτή σοκολάτας και παιχνιδιού, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, 5-8 το απόγευμα και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 10-2 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
Θεατρικό δρώμενο-ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας
Χορωδία-Μπραβάκη Νεφέλη
Παιχνίδια ψαρέματος, κατασκευές με πηλό, face painting- Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας
Παιχνίδια-Πρόσκοποι
Χορευτικό-Σχολή Χορού Σοφίας Αντωνιάδου
Νεανικό Μουσικό Συγκρότημα
Και φυσικά νηστίσιμους και μη σοκολατένιους γλυκούς πειρασμούς για μικρά και…μεγάλα παιδιά!

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

  • 1:42 μ.μ.
  • Unknown
 Πριν από λίγο ανακοινώθηκε το όνομα του Σταύρου Δήμα που θα είναι ο υποψήφιος που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία για την Προεδρία της Δημοκρατίας για τον Δεκέμβριο.
Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του, και εχει προστεθεί η υποψηφιότητα του:http://el.wikipedia.org/wiki/Σταύρος_Δήμας

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Χώρος Τεχνών και η Αντωνιάδειος Στέγη μεταμορφώνονται, κατακλύζονται από  γιορτινές μελωδίες, carousel  μας μεταφέρουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες.  Ένα φουαγιέ  «γιορτινής ανακάλυψης», μουσικών και θεατρικών  παραμυθιών, με γωνιές που γνέφουν, προσκαλώντας  μικρούς και μεγάλους σε έναν μαγικό κόσμο με  παραμυθάδες, μαριονέτες, κούκλες και κουκλοθέατρο, παιδικές χορωδίες, σοβαρά έγχορδα, παιχνιδιάρικα πνευστά και φασαριόζικα κρουστά,  υπέροχους ρόλους πρωταγωνιστές, δημιουργώντας αντιστίξεις, πολυφωνίες και πολύ-πολύ χριστουγεννιάτικες αρμονίες και σκηνικά. Φως και χρώμα είναι το σύνθημα στους χώρους μας: εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά χαιρετίζουν τους περαστικούς και σκορπίζουν λάμψη, αλλά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα ολόγυρα.

Πρόγραμμα - Κυριακή 7/12  Art BG – Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Gala Χριστουγέννων με τη VIENNA CLASSIC ORCHESTRA


Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό με τίτλο "για κάποιους από εμάς η πορεία ήταν αναστρέψιμη"  ο Άγγελος Τόλκας αναφέρεται στις εξελίξεις σχετικά με το Τελωνείο Ημαθίας, την τροπολογία που είχε καταφέρει το 2012 για την μεταφορά του στην αγορά της Κουλούρας και για την διαχείριση που ακολούθησε.

Μάλιστα μιλάει για άστοχες επιλογές και αδιάφορες δηλώσεις που δυσκολεύουν κάθε προσπάθεια για παραμονή του τελωνείου στην Ημαθία.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής :

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής    Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Χαλκιδική, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 49 ετών, καθώς επιχείρησαν να αφαιρέσουν το ποδήλατο 43χρονου. 

Στο σημείο σύλληψης τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια και μία πένσα- κοφτάκι. 



Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014




Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων της Σαουδικής Αραβίας «Foodex Saudi 2014» συμμετείχε από τις 17 έως τις 20 Νοεμβρίου η Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, όπου καλλιεργείται άνω του 80% των φρέσκων ελληνικών φρούτων.






 

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 , στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας η εκδήλωση “ΓΝΩΡΙΜΙΑ με το ΤΣΙΠΟΥΡΟ” Βέροια 2014 , που ήταν μια διοργάνωση συνεργασίας της 1η Μεραρχίας Πεζικού και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας

Στην διάρκειά της εκδήλωσης , Επιτροπή Αξιολόγησης που αποτελούνταν από τους Πόπη Παπαοικονόμου , Πασχάλη Κοντορεπανίδη , Μάκη Εφραιμίδη , Νίκο Μανούδη και Χρήστο Κουτσαντά , αξιολόγησαν και κατηγοριοποίησαν 9  τσίπουρα με γλυκάνισο και 5 χωρίς γλυκάνισο , παράλληλα με το κοινό που και αυτό είχε την δυνατότητα να κάνει με τα δικά του μέτρα την δική του αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση
 
Την πανηγυρική ομιλία των διήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 101ης επετείου από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, εκφώνησε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Επίτιμος Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,  στα Χανιά.
Προσερχόμενος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προήδρευσε στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ