Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

  • 12:35 μ.μ.
  • Unknown

 

 

 

ΕΛΣΤΑΤ και Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνουν την εντυπωσιακή άνοδο του τουρισμού το 2014



.Με βάση τα τελικά επίσημα στατιστικά στοιχεία της έρευνας συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η άνοδος της τουριστικής κίνησης το Α' 9μηνο του 2014 ξεπέρασε το 22%.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα ......
καταγράφει αύξηση 22,2% στις αφίξεις μη κατοίκων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος) του 2013. Η πλειονότητα των τουριστών προέρχεται από χώρες της Ευρώπης και επισκέφθηκαν τη χώρα μας αεροπορικώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση των αφίξεων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει το 23%, με σημαντικές αγορές όπως η Γαλλία (+26,9%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (+14,5%) να καταγράφουν σημαντική άνοδο.




Εξίσου σημαντική είναι και η αύξηση της τουριστικής κίνησης από Βαλκανικές χώρες όπως η Βουλγαρία (+99%), η Ρουμανία (+95,6%) και η Σερβία (+28,2%), ενώ σε αντίθεση με τις δυσοίωνες προβλέψεις οι απώλειες από τη Ρωσία περιορίστηκαν στο 4%.

Την ίδια στιγμή, ο διεθνής οίκος μακροοικονομικών αναλύσεων Fitch, προβλέπει σταθερή άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα της τάξης του 5% ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, ενισχύοντας τις ιδιαίτερα αισιόδοξες εκτιμήσεις για συνέχιση της ανοδικής πορείας του τουρισμού και το 2015.

Πηγή :  City Contact.gr

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ