Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

  • 12:48 μ.μ.
  • Unknown
Μειώνονται οι κρατήσεις στις μουσουλμανικές χώρες μετά τα γεγονότα στο Παρίσι- Ανακάμπτουν οι κρατήσεις προς ΕλλάδαΤο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι επηρέασε τη ροή των κρατήσεων προς μουσουλμανικές χώρες, όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία, ενώ, αντίθετα, ώθησε σε αύξηση των κρατήσεων προς Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκου Χαλκιαδάκη στην ηρακλειώτικη εφημερίδα Πατρίς.
Ο κ.Χαλκιαδάκης, που βρίσκεται στην Ολλανδία για την τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, είπε στην εφημερίδα:......

“Έχω ήδη μιλήσει με πράκτορες που διαπιστώνουν αυτή την διαφοροποίηση στις κρατήσεις. Ευνοημένη εμφανίζεται η χώρα μας ενώ αντίθετα σοβαρό πρόβλημα καταγράφεται στις κρατήσεις προορισμών όπως είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος.
“Τα στοιχεία από τις ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ότι η Ελλάδα σε επίπεδο κρατήσεων πάει καλά. Είναι θετικά τα νούμερα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία κ.α.”, ανέφερε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Μανόλης Μανούσος.
Ανάλογες επισημάνσεις έκανε στην εφημερίδα ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος σχολίασε: “Θετικά τα μηνύματα από την Ευρώπη αλλά δύσκολα τα πράγματα από τη Ρωσία. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα”.
“Οι κρατήσεις από τη Ρωσία είναι φέτος ιδιαίτερα μειωμένες, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τελικά η κατάσταση”, δηλώνει στην Πατρίδα ο Δημήτρης Κουμπαράκης, αντιπρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, ενώ ο Μανόλης Απλαδενάκης, γενικός διευθυντής του ΤΕΖ TOUR σημειώνει: “Ο Ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού αναφέρει ότι η μείωση του εξερχόμενου τουρισμού φθάνει το 40%. Θα δούμε πού τελικά θα φθάσει η πτώση. Είναι πρόωρο να κάνουμε εκτιμήσεις”.

Πηγή : www.tornosnews.gr

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ