Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ημαθίας σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, δια των  υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε δράσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας.

    Την εβδομάδα 16 – 20 Μαρτίου μεγάλος αριθμός μαθητών παρακολούθησαν γαλλικές ταινίες για παιδιά και το Σάββατο 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εργαστήρι με θέμα τον Μικρό Πρίγκιπα. Το εργαστήρι υλοποίησαν οι καθηγήτριες γαλλικών και μέλη της Ένωσης Χρύσα Βαφειάδου και Κυριακή Παντελίδου. Παιδία 7-12 ετών συμμετείχαν σε παιχνίδια λέξεων, διάβασαν αποσπάσματα από τον Μικρό Πρίγκιπα και έκαναν κατασκευές εμπνευσμένες από τους ήρωες του βιβλίου. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά για τον εορτασμό της εν λόγω ημέρας με νέες πρωτότυπες δράσεις.
    Η Γαλλοφωνία είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός στον οποίο ανήκουν 57 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και κάθε χρόνο την ίδια πάντα περίοδο σε πολλές χώρες του κόσμου πραγματοποιούνται δράσεις με κεντρικό άξονα τη γαλλική γλώσσα και το γαλλικό πολιτισμό.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

Κολυμβητήριο ΝΑΥΤΙΛΟΣ

Κολυμβητήριο     ΝΑΥΤΙΛΟΣ
Κολυμβητήριο "Ναυτίλος" - Βέροια

FLY GREECE DRONE

FLY GREECE DRONE
FLYGREECEDRONE

ΚΕΕΛΠΝΟ - Εποχική Γρίπη

ΚΕΕΛΠΝΟ - Εποχική Γρίπη

Perrotis College

Perrotis College
Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Τιμές που φέρνουν χαμόγελα..

Maxi Shop Veria - Facebook

ΡΑΔΙΟ ΗΜΑΘΙΑ 97,3

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - idisi.gr -

Google + Followers

όλοι μαζί μπορούμε...

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

cuka