Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

 Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο  ''for stARTer'' στην γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ. Επτά νέοι εικαστικοί + ένας με αφετηρία το 3ο εργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. τολμούν να εκτεθούν έξω από τα γνώριμα περιβάλλοντα των φοιτητικών εκδηλώσεων σε έναν χώρο που δεν λειτουργεί με προκατάληψη και ανασφάλεια απέναντι σε νέους ή μη καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Όσον αφορά τη συνέχεια και εάν ο χρόνος δικαιώσει τις προσπάθειές τους, δεν έχει σημασία τόσο, όσο προέχει η αξία στην πίστη του προσωπικού τους οράματος.

Ο Γιώργος Τσακίρης σημειώνει:
Συναντηθήκαμε στο Γ’ εργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Αυτές τις μέρες οι: Δόβρης Ηλίας, Κυρμακίδου Εύη, Παναγιώτου Μαρία, Παπαδοπούλου Ελένη, Πάσχου Αργυρώ, Παπαχρήστου Σουζάνα, Πετρίδου Ελευθερία και Σοφιανοπούλου Άννη, εκθέτουν στη γκαλερί Παπατζίκου.
Από την αρχή λειτουργίας της γκαλερί παρακολουθούμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στα εικαστικά δρώμενα. Πολλοί νέοι καλλιτέχνες έδειξαν για πρώτη φορά δουλειά τους στον χώρο της, και το εργαστήριο μας έχει μία πολύχρονη και σταθερή συνεργασία μαζί της. Η παρουσίαση της εικαστικής δουλειάς του καλλιτέχνη τον βοηθάει να εμβαθύνει στο αιτούμενο του, να δει και να επεξεργαστεί το τι συμβαίνει γύρω του, να αναζητηθεί πάνω σε τεχνικές και τάσεις.
Η κοινή αφετηρία ήταν η αφορμή για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και όχι κάποιες μορφοπλαστικές ομοιογένειες που θα συνέθεταν μία κοινή εικαστική πρόταση.
Ξεκινώντας από το ίδιο εργαστήριο, ο καθένας ζει την δική του ξεχωριστή εικαστική περιπέτεια. Εκείνο που μας κάνει να συνυπάρχουμε σε αυτή την έκθεση, είναι ακριβώς ο σεβασμός και η αποδοχή αυτής της εκφραστικής ιδιαιτερότητας του καθενός μας.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαρτίου έως 14 Απριλίου 2015.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ  - Αγ. Αντωνίου 26 - Βέροια  59100 - τηλ. 23310 70325 - e-mail: gallerypapatzikou@gmail.com 

Ωρες & Μέρες λειτουργίας; ΤΡ-ΤΕΤ-ΠΕΜ 17;00 - 21;00 & ΤΕΤ-ΣΑΒ 10;00 - 14;00

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ