Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ξεκινάει συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου
Την πόλη Κουρσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Βασίλης Λυκοστράτης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Θωμάς Αγγελίνας ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Επικεφαλής της Διοίκησης της πόλης του Κουρσκ, Nikolay Ovcharov.
Σκοπός του ταξιδιού υπήρξε η συμμετοχή στη 15η Διεθνή Έκθεση «Kursk Korenskaya Fair» και το 4ο Οικονομικό Forum κεντρικής Ρωσίας που διοργανώθηκαν από την Κυβέρνηση της Περιφέρειας Κουρσκ κι έλαβαν χώρα από τις 11 έως της 14 Ιουνίου 2015.

Η έκθεση Korenskaya που χρονολογείται από το 1708 και αναβίωσε ξανά το 2001 αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό και κοινωνικό γεγονός στην περιφέρεια του Κουρσκ, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη τη Ρωσία κι εκθέτες από πολλές χώρες όπως, μεταξύ άλλων, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κίνα, την Ισπανία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, το Βιετνάμ και την Αμπχαζία.
Εκεί, οι κύριοι Λυκοστράτης και Αγγελίνας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της αγοράς του Κουρσκ καθώς και να γνωρίσουν τοπικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας αγροτικών προϊόντων, ενημερώνοντάς τους με τη σειρά τους για τα προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας.
Επιπλέον, στο περιθώριο της έκθεσης οι εκπρόσωποι του Δήμου Βέροιας είχαν την ευκαιρία να κάνουν επαφές με επιχειρηματίες του τουρισμού από την πόλη του Κουρσκ όπου τους πληροφόρησαν για τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της Βέροιας, εστιάζοντας κυρίως στον παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικό πλούτο και την τεράστια θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής. Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωσή τους, τους προσέφεραν έντυπο ενημερωτικό υλικό τόσο στη ρωσική όσο και στην αγγλική γλώσσα.
Η ανταπόκρισή των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων υπήρξε ιδιαίτερα θετική, τονίζοντας ότι η Βέροια παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει έναν ισχυρό εναλλακτικό προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα, περιοχή που επιλέγει ένα μεγάλο ποσοστό Ρώσων τουριστών για τις διακοπές του. Σημειώνεται ότι ήδη έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στη Βέροια με σκοπό οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να γνωρίσουν από κοντά το τοπικό τουριστικό προϊόν καθώς και τις υποδομές της περιοχής.
Από την πλευρά του ο κ. Λυκοστράτης ως επικεφαλής της αποστολής υπογράμμισε πως η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που ξεκινάει μια συνεργασία που μπορεί να προσφέρει πολλά και στις δυο περιοχές. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά τον χαιρετισμό που απεύθυνε ενώπιων των τοπικών αρχόντων του Κουρσκ και των εκπροσώπων των ξένων αντιπροσωπειών: «Για εμάς τους  Έλληνες, οι Ρώσοι πάντα θεωρούνταν φίλοι. Έτσι, κι εμείς ερχόμαστε σήμερα εδώ ως φίλοι, ελπίζοντας πως η φιλία που ξεκινάει ανάμεσά μας θα βοηθήσει τους πολίτες των περιοχών μας να ευημερήσουν».

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ