Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με τον τίτλο «Live and Learn at School» «Ζήσε και Μάθε στο Σχολείο», δυο μαθητές και τρεις καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας ταξιδέψαμε στην πόλη Jedrzejow  της Πολωνίας όπου πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων από την Ιταλία, την Τουρκία, την Λετονία και την Πολωνία.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε πολλά και
ενδιαφέροντα, τόσο από ιστορικής όσο και από επιστημονικής πλευράς, αξιοθέατα που βοήθησαν να γνωρίσουμε από κοντά τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Πρώτη μας στάση ήταν η πρωτεύουσά της, η Βαρσοβία, στην παλιά πόλη της οποίας θαυμάσαμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια και περιδιαβήκαμε τα παλιά μεσαιωνικά της δρομάκια.

Στην περιοχή της πόλης  Jedrzejow επισκεφτήκαμε το Κέντρο Τεχνολογίας και Επιστήμης Da Vinci στο πάρκο του οποίου μικροί και μεγάλοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν πειράματα φυσικής χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα εργαλεία. Μέρος του Kέντρου αποτελεί ένα μεσαιωνικό παλάτι “Podzamcze Castle” στο οποίο περιηγηθήκαμε και θαυμάσαμε το μεγαλείο της εποχής. Σειρά είχε το σπήλαιο της περιοχής που ονομάζεται Paradise Cave (Σπηλιά του Παραδείσου) λόγω των όμορφων σχηματισμών των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών του.

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε να επισκεφτούμε την Κρακοβία , την πρώτη πρωτεύουσα της Πολωνίας με την μεσαιωνική της παλιά πόλη, το πανέμορφο κάστρο Βαβέλ και την μεγάλη της πλατεία. Τα άλλα αξιοθέατα περιελάμβαναν μια επίσκεψη στο εκτροφείο αραβικών αλόγων “Michalow stud”, όπου θαυμάσαμε τα πανέμορφα αυτά ζώα και το Μουσείο ηλιακών ρολογιών «Sun Dial Museum» στο οποίο εκτίθεται μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα συλλογή τους.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούμε το μοναστήρι της πόλης «Cisterian Abbey» το οποίο είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά μοναστήρια Βενεδικτίνων μοναχών.
Παράλληλα με την περιήγηση ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες του προγράμματος κατά τις οποίες καθηγητές των μαθημάτων της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας από όλες τις χώρες εταίρους παρουσίασαν πρωτότυπες και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που καθιστούν τα μαθήματα αυτά πιο ελκυστικά και ενδιαφέροντα στους μαθητές.
Ακολουθεί τον Μάρτιο η επίσκεψη στην πόλη Pagani της Ιταλίας που αυτήν την φορά είναι αφιερωμένη στο μάθημα των Αγγλικών. 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ