Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

 
 Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ , το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» και οι εκδόσεις Ωκεανίδα  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου  Τζιτζικάκη με τον τίτλο «Τ΄αηδονιού το δάκρυ» την  Τετάρτη  9 Δεκεμβρίου στις  7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου».
Το βιβλίο θα προλογίσει η Βούλα Κοτσάλου (Βιβλιοθηκονόμος - υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης)
Καλεσμένος  μας ο συγγραφέας Γιώργος Τζιτζικάκης που θα συνομιλήσει με το κοινό του για το νέο του βιβλίο.
Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου"  Ζωγιοπούλου 5, 3ος όροφος τηλ. 23310-24879
Βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο», Τρεμπεσίνας 12, τηλ. 23310-24672-

Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια περί του βιβλίου αυτού: (Από το οπισθόφυλλο)

 Ένα βρέφος που αργοσβήνει, μια κατάρα που πρέπει να λυθεί τρεις φορές, άνθρωποι που δοκιμάζεται το κουράγιο τους και ψυχές κυνηγημένες επί σαράντα χρόνια.
Ο Γιώργης και η Κωστούλα είχαν ρισκάρει τα πάντα για να σωθεί η μικρή τους κόρη, η Κλειώ, κι παρόλα όσα τους βρήκαν δεν λύγισαν στιγμή την αγάπη τους. Τριάντα χρόνια μετά η Κλειώ ζει παγιδευμένη σ’ έναν γάμο που βυθίζει τη ζωή της σε κινούμενη άμμο, ώσπου κάποτε αφυπνίζεται και θεριεύει.
Σε δεύτερους ρόλους, η κυρά Δήμητρα με το αλλήθωρο μάτι της, ο γέροντας Τυροθόδωρας με τις συμβουλές του, ο Σήφης με το άσβεστο μίσος του και η καλόγρια Σταυροκατίνα πλέκουν όλοι μαζί το κρητικό υφαντό της οικογένειας Αηδονάκη. Μυστικά, χρησμοί, επαναστάσεις, λυτρωμοί, θαύματα, μαντινάδες, μπαλωθιές, χοροί και γύρω όλα να μοσχομυρίζουν άρωμα από ζεστό ψωμί, λάδι και ρίγανη.
Η απίστευτη ιστορία της οικογένειας Αηδονάκη - ένας ζωντανός θρύλος στα Χανιά.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

 Ο Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης γεννήθηκε το 1981. Zει και εργάζεται στην Αθήνα στον τομέα της Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Αθλητικών Επιχειρήσεων, είναι εν ενεργεία Διαιτητής Ποδοσφαίρου από το 1998 και Reiki Therapist του Usui System of Natural Healing από το 2008.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια. Στα δεκαεπτά του λαμβάνει μέρος στον Πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας και κερδίζει το Γ΄ Βραβείο από την «Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών» για το διήγημα του «Ο Ζητιάνος». Λίγους μήνες μετά, εκδίδει το πρώτο του βιβλίο –συλλογή διηγημάτων– με τίτλο «...Σιωπή… η δυνατότερη κραυγή...». Το δεύτερό του βιβλίο με διηγήματα, εκδίδεται το 2005 με τίτλο «Ένα γέλιο… που έκλαιγε…».
Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους.
(2010) Να μην ξεχάσω να ξυπνήσω, Ιωλκός
(2012)  Γυναίκα η κόλαση... Γυναίκα κι ο παράδεισος, Περίπλους
(2015)  Τ' αηδονιού το δάκρυ, Ωκεανίδα

Μεταβείτε στο παρακάτω σχετικό videohttps://www.youtube.com/watch?v=4cYVm_1Pua0

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ