Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

 «Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν» δήλωσαν οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας & Πέλλας
 Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και Θεόδωρου Θεοδωρίδη και τη συμμετοχή εκπροσώπων ομάδων παραγωγών και αγροτικών οργανώσεων Ημαθίας – Πέλλας πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, εκπρόσωποι των ομάδων παραγωγών και αγροτικών οργανώσεων από τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Πέλλας, στελέχη της ΔΑΟΚ Πέλλας και συνεργάτες των κ. Αντιπεριφερειαρχών.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους φορολογούμενους θεωρούσαν ότι έχουν γλιτώσει από τα τεκμήρια επιφυλάσσει η συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος.
Παρ’ ότι πρόσφατα ψηφίστηκε διάταξη στη Βουλή η οποία προβλέπει ότι δεν ενεργοποιείται η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης (3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τον έγγαμο) στην περίπτωση όπου ο φορολογούμενος έχει μόνο εισοδήματα από τόκους ή ενοίκια, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη ακύρωσης των τεκμηρίων αυτοκινήτων ή ακινήτων.
Ετσι, εισόδημα μόνο πέντε λεπτών από τόκους καταθέσεων, αλλά με παράλληλη ύπαρξη ενός

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φορολογικό Σεμινάριο που διοργάνωσε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ημαθίας, την Τρίτη 19 Μάιου στο Επιμελητήριο Ημαθίας με θέμα “Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων Φορολογικού Έτους 2014” και με εισηγητή τον Γιώργο Κορομηλά, φορολογικό σύμβουλο επιχειρήσεων,

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Συνεχίζεται ο κύκλος «Βραδιές Ιστορίας» Ανέκδοτες μαρτυρίες για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τα αρχεία του Βατικανού

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 ο κύκλος «Βραδιές Ιστορίας» με  αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο υπ. διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η άνοδος του τουρκικού εθνικισμού και η γενοκτονία των Ποντίων». Στην εισήγησή του ο ομιλητής αναφέρθηκε στην άνοδο του
Mε την ευκαιρία της λήξης του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, η επιτροπή καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τους ιδιώτες-επιχειρήσεις χορηγούς που στήριξαν την ομάδα κατά την διάρκεια της απερχόμενης σαιζόν. 
Η συμβολή τους ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη και μας έδωσε την απαραίτητη δύναμη και ώθηση για να μπορέσουμε να

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δεκαμελή ομάδα αρθρογράφων, συγγραφέων, δημοσιογράφων, bloggers, ανταποκριτών, ομιλητών και φωτογράφων του δικτύου Circle of Wine Writers υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. Ο Δήμαρχος Νάουσας καλωσόρισε εγκάρδια τα μέλη της αποστολής και στη συνέχεια τα ενημέρωσε για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό, κάνοντας ειδική αναφορά στον παραγωγικό ιστό της περιοχής και ιδιαιτέρως στο κεφάλαιο του ξινόμαυρου, για το οποίο οι φιλοξενούμενοι εκφράστηκαν με ενθουσιασμό.
Η ομάδα Circle of Wine Writers φιλοξενήθηκε από την Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε σήμερα ο καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου, από το αντιρρυπαντικό σκάφος, «Αλκίππη».

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας North Aegean Slops, Ηλίας Ορφανίδης, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ΥΜΑΘ και αποφασίστηκε να αρχίσει άμεσα ο καθαρισμός του Θερμαϊκού.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά,

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο Αθλητικός Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Βέροιας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη  διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών 2015 απο 22-24/5 2015. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρία κλειστά γυμναστήρια: ΔΑΚ ΒΙΚΕΛΑ Μακροχώρι - Βέροια, ΔΑΚ Νάουσας και  μεγάλο κλειστό Γυμναστήριο Μελίκης.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες: 35+, 40+, 50+ και θα πάρουν μέρος συνολικά 14  ομάδες, οι οποίες προέρχονται από Βέροια, Αθήνα (EKA, EAB, ΣΠΑΚΕ), Θεσσαλονίκη (ΣΒΚΘ), Αγρίνιο, Σύρο, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη καθώς και οι Πελαργοί , οι οποίοι να σημειωθεί ότι γιορτάζουν φέτος την πρώτη δεκαετία δραστηριοποίησης τους στο χώρο του μπάσκετ.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015


  Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γκίνου  με τον τίτλο « Αφρικής μέθεξη»
τη  Δευτέρα 18 Μαϊου 2015 και ώρα 7 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
                               
Ομιλητές : Μαυροματίδου Βίλμα, Αρχ. Μηχανικός, Προισταμένη Δ/σης Περιβάλλοντος
Νικολοπούλου Βιβή, Σκηνοθέτης
Τζήμα-Τόπη Συρμούλα, Εκπαιδευτικός, Δικηγόρος

Αφρικής Μέθεξη : Πρόκειται για ένα σύνθετο βιβλίο - βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό - για την Αφρική, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα άγνωστο κόσμο για την Ελλάδα, όπως  μυήσεις ενηλικίωσης, σκηνές δουλεμπορίου, καραβάνια αλατιού, φυλές, μυστήρια σε βασίλεια κ.α..  250 φωτογραφίες ανθρώπων-τοπίων και 450 φωτογραφίες αντικειμένων συνθέτουν τη μέθεξη της Αφρικής στον  πολιτισμό του παγκοσμίου, που η συγγραφέας και πανεπιστημιακή καθηγήτρια μεταφέρει σαν μια γλυκιά μέθη στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου" Ζωγιοπούλου 5,  23310-24879 

Είσοδος Ελεύθερη


Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ελένη Γκίνου έχει ταξιδέψει ιδιωτικά σε εβδομήντα χώρες στην Ασία, την Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη. Αγαπημένη της ήπειρος η Αφρική.

Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε (Maîtrise, D.E.A.) και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες της Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Grenoble (Γαλλία).

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Acadia University του Καναδά. Σήμερα διδάσκει διαπολιτισμική εκπαίδευση και γαλλική γλώσσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
 
Είναι συνεργάτης της UNESCO στο Παρίσι, στον εκπαιδευτικό τομέα. Επίσης διετέλεσε εξωτερικός εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, σε θέματα εξωτερικής αναπτυξιακής πολιτικής (DAC, OECD).
 
Έχει συγγράψει βιβλία σχετικά με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ταξίδια κα φωτογραφία.
Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά και μη περιοδικά.

Υπήρξε συνεργάτης της εφημερίδας  «Το Βήμα της Κυριακής» για πέντε χρόνια.

Είναι επίσης φωτογράφος. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κίνα.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015


  Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ παρουσιάζει από 8 Μαΐου έως 18 Ιουνίου τέσσερις γνωστούς καλλιτέχνες, τους Γιάννη Μαβίδη, Δημήτρη Ξόνογλου, Ανδρέα Τσορντανίδη και Γιώργο Τσακίρη.
Η έκθεση έχει τον τίτλο ‘’ΤΙΜΗςENEKEN’’
Οι ανωτέρω εικαστικοί δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουν δουλειά τους στην γκαλερί καθότι εδώ και χρόνια είναι συνεργάτες αυτής. Αυτό που τους φέρνει τώρα κοντά είναι η πολύχρονη φιλία τους, η επιφάνεια της ίδιας διάστασης του τελάρου (24Χ30εκ.) όπου επάνω σ΄ αυτήν την επιφάνεια προτρέπονται να γράψουν – ζωγραφίσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες επίσης η ίδια χρηματιστηριακή τιμή που έχουν και τα ογδόντα έργα των τεσσάρων καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στην έκθεση (20Χ4=80) και όχι κάποιες φορμαλιστικές συγγένειες.
Με διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές σπουδές εδώ και χρόνια ο καθένας τους ακολουθεί και πορεύεται μέσα από τα δικά του καλλιτεχνικά μετερίζια. Μελετούν την ανθρώπινη φύση, τον χώρο, το τοπίο, τη ζωή, την ύλη. Όλοι τους έχουν δείξει έργα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως και σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, στις 8 το βράδυ.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015


Ο έρωτας νικά τον θάνατο ή ο θάνατος τον έρωτα;

Το αναπάντητο ερωτηματικό είναι το θέμα του βιβλίου



ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΟΥ



Από την συγγραφέα, δημοσιογράφο και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.



Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2015

στις 12 το μεσημέρι στο Παραδοσιακό Καφενείο « ΣΕΡΕΜΕΤΑ » 

 Αντωνίου Καμάρα 15 - Βέροια



Αφηγούνται και σχολιάζουν οι δημοσιογράφοι:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΔΕΡΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥΛΟΥΜΤΖΙΔΟΥ

και ο εκδότης ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ.


Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Μια ακόμη σημαντική νίκη πέτυχε ο Φίλιππος Βέροιας, που αντιμετώπισε στο Δ.Α.Κ "Δημήτριος Βικέλας" τον Ερμή Λαγκαδά, στα πλαίσια της 25η αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας, με σκορ 79-64.
Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα έπαιξε τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της και τον πρότελευταίο του πρωταθλήματος και με την νίκη της αυτή θα μπορέσει να διεκδικήσει την επόμενη αγωνιστική, την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ