Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

  • 7:08 μ.μ.
  • Unknown

οι ‘Έλληνες πολίτες θα μπορούνε να αγοράζουνε εισιτήρια στα Ελληνικά αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας μετρητά.

H Ryanair, η αγαπημένη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης επιβεβαίωσε σήμερα, (30 Ιουνίου) πως οι ‘Έλληνες πολίτες θα μπορούνε να αγοράζουνε εισιτήρια στα Ελληνικά αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας μετρητά. Οι πελάτες με Ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αντιμετωπίζουνε  υψηλά ποσοστά απόρριψης των πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών τους για οποιαδήποτε αγορά μέσω του Ryanair.com, λόγο των πρόσφατων capital controls που έχουνε επιβληθεί από την κυβέρνηση. Η Ryanair δίνει πλέον την δυνατότητα στους ‘Έλληνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν, να αγοράζουνε τα εισιτήριά τους με μετρητά στα εκδοτήρια της Ryanair στα αεροδρόμια.
Οι ξένοι πολίτες δεν επηρεάζονται  από τα capital controls τα οποία έχουνε επιβληθεί στους ‘Έλληνες πολίτες και μπορούνε να αγοράσουν τα εισιτήριά τους στο Ryanair.com χωρίς κανέναν περιορισμό. Η Ryanair θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και να ενημερώνει όλους τους επηρεασμένους πελάτες και κατοίκους Ελλάδας για τυχόν αλλαγές.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Στην 28σέλιδη εγκύκλιο, που υπογράφει ο υπουργός ΕΣΔΑ Νίκος Βούτσης, περιγράφονται όλα τα στάδια της διαδικασίας, οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες όλων των συντελεστών, ενώ επισημαίνονται και οι νόμιμες προθεσμίες, μέσα στις οποίες οφείλουν να ενεργήσουν. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Συνοπτικά η εγκύκλιος ενημερώνει ότι:

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

           
Η Παιδική θεατρική σκηνή του Π.Γ.Σ. «Ο Προμηθέας» παρουσιάζει την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. , στο κινηματοθέατρο Σταρ, το έργο «Περάστε Κόσμε». 
Ένα έργο που διακωμωδεί τη σημερινή ελληνική καθημερινότητα μέσα από μικρές αυτοτελείς ιστορίες.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

  • 10:20 π.μ.
  • Unknown
Μετά το «Games of thrones», μία ακόμη σειρά με φανατικό κοινό προβάλλει ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ η Νova. Πρόκειται για τον β΄ κύκλο της αστυνομικής σειράς «True Detective», που έρχεται ξημερώματα Δευτέρας στις 04.00 με ελληνικούς υποτίτλους, στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD. Με ανανεωμένο καστ και το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Κόλιν Φάρελ και Βινς Βον, η βραβευμένη με 5 Emmy σειρά του ΗΒΟ θα προβάλλεται και σε prime time κάθε Δευτέρα στις 22.00. Θα είναι επίσης διαθέσιμη μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO, σε laptop, smartphone και tablet, ενώ οι συνδρομητές της Nova μέσω της υπηρεσίας NovaBox+ μπορούν να γράφουν τα επεισόδια.
Ο β΄ κύκλος της σειράς που η εφημερίδα The Daily Telegraph χαρακτήρισε ως την πιο φιλόδοξη αστυνομική σειρά των τελευταίων ετών, εκτυλίσσεται στον απόηχο μιας μυστηριώδους δολοφονίας, όπου τρεις αστυνομικοί κι ένας πρώην εγκληματίας παγιδεύονται σ’ έναν θανάσιμο ιστό προδοσίας και συνωμοσίας, με φόντο τα άγονα τοπία της Καλιφόρνιας. Τον ρόλο του πρώην εγκληματία Φρανκ Σέμιον, που κινδυνεύει να χάσει την αυτοκρατορία του όταν η κίνησή του να ασχοληθεί με μια νόμιμη επιχείρηση ανατρέπεται από τη δολοφονία ενός συνεργάτη, υποδύεται ο Βινς Βον, ενώ τους τρεις αστυνομικούς που εμπλέκονται στην ιστορία και συγκρούονται με το σύστημα ερμηνεύουν ο Κόλιν Φάρελ (Ray Velcoro), η Ρέιτσελ Μακ Ανταμς (Ani Bezzerides) και ο Tέιλορ Κιτς (Paul Woodrugh).
Η σειρά που έχει ξεχωρίσει για τις ερμηνείες, τους διαλόγους, αλλά και την παραγωγή, ακολουθεί τη μορφή ανθολογίας, με κάθε κύκλο να είναι βασισμένος σε διαφορετική ιστορία, αλλά και νέους χαρακτήρες. Ο δεύτερος κύκλος, που υπογράφει ο Nic Pizzolatto, είναι γυρισμένος στην Καλιφόρνια και αποτελείται από 8 επεισόδια, όπως και ο πρώτος. Τα δύο πρώτα επεισόδια φέρουν τη σφραγίδα του Justin Lin («Fast & Furious 6: μαχητές των δρόμων»), ενώ τα υπόλοιπα θα αναλάβουν γνωστοί σκηνοθέτες.
Οι συνδρομητές της Νova μπορούν επίσης να δουν σε ταυτόχρονη προβολή με την Αμερική την κωμική σειρά «The brink» (ξημερώματα Δευτέρας 05.30 και 23.10) με τους Τιμ Ρόμπινς, Τζακ Μπλακ, Πάμπλο Στράιμπερν. Σε αυτήν, τρεις εντελώς διαφορετικοί άνδρες προσπαθούν να αποτρέψουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • 9:33 π.μ.
  • Unknown
School of Tourism & Hospitality Bachelor  
στις Επιστήμες Επισιτισμού - Μαγειρικής
BA (Hons) Professional Culinary Arts

Ένα νέο πρόγραμμα  παρουσιάζει το  Mediterranean College διευρύνοντας έτσι τους Τομείς σπουδών του. Η Σχολή Τουρισμού και Φιλοξενίας (School of Tourism & Hospitality) του Κολλεγίου, παρουσιάζει το Bachelor στις Επιστήμες Επισιτισμού – Μαγειρικής,  BA (HonsProfessional Culinary Arts. Το πρώτο προπτυχιακό Πανεπιστημιακό Πτυχίο στον Επισιτισμό και μοναδικό στην Ελλάδα στη γαστρονομική τέχνη.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ξεκινάει συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου
Την πόλη Κουρσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Βασίλης Λυκοστράτης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Θωμάς Αγγελίνας ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Επικεφαλής της Διοίκησης της πόλης του Κουρσκ, Nikolay Ovcharov.
Σκοπός του ταξιδιού υπήρξε η συμμετοχή στη 15η Διεθνή Έκθεση «Kursk Korenskaya Fair» και το 4ο Οικονομικό Forum κεντρικής Ρωσίας που διοργανώθηκαν από την Κυβέρνηση της Περιφέρειας Κουρσκ κι έλαβαν χώρα από τις 11 έως της 14 Ιουνίου 2015.
  • 11:37 π.μ.
  • Unknown
Αυτό το Σάββατο, το Μουσείο της Ακρόπολης κλείνει έξι χρόνια - και το γιορτάζει με μια έκθεση αφιερωμένη στη Σαμοθράκη και τους Θεούς της. Στην έκθεση αυτή, παρουσιάζονται συνολικά 252 αντικείμενα, από αρχιτεκτονικά μέλη, γλυπτά, αγγεία, μέχρι ειδώλια, επιγραφές και μικροτεχνία. Μια ημέρα μετά, την Κυριακή 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί και επιστημονική ημερίδα σχετικά με τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.
Το Σάββατο, επίσης, στις 21.00 το βράδυ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν μια συναυλία με μελωδίες του Μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας, ενώ όλοι οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ).

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 9 κλοπές αγροτικών μηχανημάτων 
Ταυτοποιήθηκαν 9 από τα 11 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και οι 2 που είχαν ηγετικό ρόλο
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 ακόμη ατόμων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος                                   
Η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ

Γεωργικά μηχανήματα μεγάλης χρηματικής αξίας αφαίρεσε πολυμελής εγκληματική ομάδα, η οποία εξαρθρώθηκε έπειτα από ανάλυση του τρόπου δράσης της και μεθοδικής έρευνας που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

 
Στα πλαίσια των μουσικών εκδηλώσεων Βέροια – Εύηχη Πόλη, η Χορωδία του Π.Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Το τραμ το τελευταίο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:30μ.μ. στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής -  Καλλιθέα.

Είσοδος ελεύθερη.


Διεύθυνση Χορωδίας: Μιχάλης Κολοκοτρώνης, πιάνο: Ειρήνη Κουρκούλη, φλάουτο: Σίσσυ Γεωργοπούλου και κιθάρα: Γεωργία Μπαρέκα



 Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ΒΕΡΟΙΑΣ
Ακροπόλεως 63
59100, Βέροια
Τηλ: 2331028663

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

  • 11:48 μ.μ.
  • Unknown
Επιτέλους, ήρθε το καλοκαίρι! Έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα με διάβασμα, μαθήματα, άγχος και υποχρεώσεις, το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα παιδιά έχουν την ανάγκη να εκτονώσουν όλη τη συσσωρευμένη τους ενέργεια.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

  Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ και το βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο»  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά με τον τίτλο « Μια συγνώμη για το τέλος» την  Τετάρτη  10 Ιουνίου στις  7:30 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου"  Ζωγιοπούλου 5, 23310-24879
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Ελ. Βενιζέλου 36, τηλ. 23310-24612. Είσοδος Ελεύθερη

Βιογραφικό Λένας Μαντά
  Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη . Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά δεν εργάστηκε στον συγκεκριμένο τομέα. Ασχολήθηκε με τα καλλιτεχνικά και τη δημοσιογραφία. Είχε δικό της θίασο κουκλοθεάτρου που ανέβαζε έργα γραμμένα από την ίδια και δικές της διασκευές λαϊκών παραμυθιών. Δημοσίευσε άρθρα σε τοπικές εφημερίδες. Ήταν διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό, στον οποίο έκανε καθημερινά μια ενημερωτική εκπομπή και επιμελήθηκε τα διαφημιστικά σποτ.
Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων που οι υποθέσεις τους είναι απόλυτα μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας, και το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2001 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός έχουν εκδοθεί άλλα δεκατρία μυθιστορήματά της, καθώς και μια συλλογή διηγημάτων. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα Βραβεύτηκε "Συγγραφέας της Χρονιάς 2009" από το περιοδικό LIFE & Style". Το βιβλίο της "Θεανώ, η λύκαινα της πόλης", έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ τα βιβλία της "Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" και "Έρωτας σαν βροχή" κυκλοφορούν στα αλβανικά. Τέλος, μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει στην Κίνα το βιβλίο της "Βαλς με δώδεκα Θεούς", που επίσης έγινε τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο και στην Ελλάδα.



Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

  • 5:09 μ.μ.
  • Unknown

Η διάσημη παρισινή γέφυρα Ποντ Ντεζ Αρ δεν άντεξε το βάρος… της αγάπης. 
Η απομάκρυνση των περίπου ενός εκατομμυρίου λουκέτων που είχαν τοποθετήσει οι ερωτευμένοι ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας. 
Η υποχώρηση ενός κιγκλιδώματος πέρυσι οδήγησε την δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας στην απόφαση να «ξεκλειδώσει» τα λουκέτα της παντοτινής αφοσίωσης που ζυγίζουν 45 τόννους.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

  • 7:36 μ.μ.
  • Unknown

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τον μεγάλο τελικό του Champions League, ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους.Τι ετοιμάζει η ΝΕΡΙΤ για τον τελικό. Τη μεγάλη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League, θα μεταδώσουν ζωντανά η ΝΕΡΙΤ αλλά και η Nova, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 21:45.

  • 6:53 μ.μ.
  • Unknown

Ο Δήμος Βέροιας, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, το 4ο Γ.Ε.Λ. Βέροιας και η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» διοργανώνουν εκδήλωση-γιορτή, με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 , από  18:00 έως 21:00. στην πλατεία Ωρολογίου.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 58χρονος αλλοδαπός για κλοπή δομικών σιδηροδοκών από εργοστάσιο σε περιοχή της Ημαθίας
Αφαιρούσε και έκοβε τις σιδηροδοκούς σε διάφορες διαστάσεις, προκειμένου να τις μεταπωλήσει σε μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων
Επιπλέον ενέχεται σε μία ακόμη περίπτωση κλοπής σιδηροδοκών 220 κιλών από το ίδιο εργοστάσιο, τις οποίες μεταπούλησε σε 42χρονο ιδιοκτήτη μάντρας ανακύκλωσης μετάλλων

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ