Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2015 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών  oπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 1539 από 22.07.2015) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη για την ανανέωση χορήγησης των ως άνω αδειών είναι η

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τον ίδιο, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σ. Καλπάκη, τον γραμματέα ΔΗΜΑΡ Ημαθίας Λ. Ακριβόπουλο, τον γραμματέα ΔΗΜΑΡ Νάουσας Σ. Τσέλιο και τον γραμματέα ΔΗΜΑΡ Αλεξάνδρειας Σ. Αρβίθη, είχε διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις με θεσμικούς, παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς του Νομού.
Αρχικά στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ένας μήνας προβολών , με ελεύθερη είσοδο - 28 /7 - 31/7 - ώρα έναρξης: 21:15

Γαλλικές ταινίες   σε συνεργασία με την  Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Δ. Ε. Ημαθίας

  • ΤΡ 28/7 Οι Διαβολογυναίκες Diabolique / Les Diaboliques
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ανρί Ζορζ Κλουζό

με τους Σιμόν Σινιορέ, Βέρα Κλουζό, Πολ Μορίς, Σαρλς Βανέλ, Ζαν Μπροχάρ, Μισέλ Σερό, Τερές Ντορνί

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η Φιλοθέατον παρουσιάζει, μετά την θριαμβευτική πρεμιέρα στην Επίδαυρο, την επιτυχία του καλοκαιριού,  «Αχαρνής», την Δευτέρα 27 Ιουλίου στην Βέροια, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, «Αχαρνής», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Όταν η πολιτική διαφθορά κυριαρχεί, ο Δικαιόπολης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία. Ο Γιάννης Κακλέας, απρόβλεπτος πάντα, συνεχίζει τη διερεύνηση της σκηνικής αριστοφανικής φόρμας,
Συμβάν    Χθες (26-07-2015) τα ξημερώματα σε περιοχή της Χαλκιδικής, ομάδα περίπου 15 άγνωστων ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με τη χρήση σιδηρολοστών και ροπάλων 3 άτομα, που βρισκόταν έξωθεν λέσχης φιλάθλων αθλητικής ομάδας. Ειδικότερα, τραυματίστηκαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 21, 22 και 29 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με σταθμό Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο της περιοχής. Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

  • 12:26 μ.μ.
  • Unknown
Μέσα καλοκαιριού, ποιες ειναι οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων:

- έως τέλος Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν και να πληρωθούν οι δηλώσεις ΦΠΑ β΄τριμήνου από όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες

-  έως την 31η Αυγούστου θα πρέπει να γίνει πληρωμή της πρώτης δόσης
Ένας μήνας προβολών , με ελεύθερη είσοδο από 20 /7 έως 14/8 - Ωρα έναρξης: 21:15 , πάρκο Αγ. Αναργύρων. 
Γαλλικές ταινίες   σε συνεργασία με την  Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Δ. Ε. Ημαθίας

  • ΔΕ 20/7  Les choristes /τα παιδιά της χορωδίας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Kristophe Barratier
Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Εξιχνιάσεις κλοπών    ·    Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ποροΐων, σε βάρος 44χρονης υπηκόου Γεωργίας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα την 5-7-2015 είχε αφαιρέσει από την οικία 76χρονου το χρηματικό ποσό των 15.700 ευρώ.·    Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Μάιο του 2015 αφού αρχικά παραβίασε παράθυρο ιατρείου ιδιοκτησίας 57χρονου στην Κατερίνη, αφαίρεσε 2

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

"Πόνο και δάκρυα" επιφυλάσσει η Κυβέρνηση στους 100.000 μεγαλοκαταθέτες οι οποίοι από το ξέσπασμα της κρίσης έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ ,και εμφανίζονται ,αρκετοί από αυτούς ,ως οπαδοί της δραχμής, έχοντας -δικαιολογημένα- το λόγο τους....
Να εξαγοράσουν,μπιρ παρά,ότι πετάει και κινείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.
Το συνολικό ποσό που εξήχθη από τη χώρα μας ξεπερνά τα 35 δις ευρώ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μια φανταστική χρονιά με ένα λαμπρό τελείωμα

Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παμπαίδων Παγκορασίδων  Α , Β στις  10 -12 Ιουλίου στην Πάτρα.
Πήραν μέρος 860 κολυμβητές - τριες από 134 σωματεία της Ελλάδας

Ο ΝΑΣΗ συμμετείχε με 4 αθλητές . Την Βασιλειάδου Βασιλική , Θώμογλου Σάββα , Κετίκογλου Ελπίδα και Χριστοφορίδου  Άννα – Μαρία  

Εξαιρετικός ήταν ο Θώμογλου Σάββας ο οποίος την πρώτη μέρα των αγώνων στα 200 μέτρα πρόσθιο , κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με χρόνο 2.23.20

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Φέτος, ανοίγοντας την πόρτα της δημόσιας ή δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης μας με έκπληξη θα διαπιστώσουμε  ότι «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…» !

Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library, μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή, τους μαγικούς κόσμους που κρύβονται στη βιβλιοθήκη.

Με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…», παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, υπάλληλοι και χρήστες των βιβλιοθηκών καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει κρυψώνα θησαυρών … ή μια μηχανή του χρόνου …  ή ένας χάρτης …  ή ένα μουσείο …  ή ένα καράβι …  ή ένα εργαστήριο πειραμάτων …  ή μια μεγάλη κουφάλα σ' ένα δέντρο … 

Και ενώ η Καλοκαιρινή Εκστρατεία μέχρι πρότινος απευθυνόταν κυρίως σε παιδιά, φέτος σκοπός είναι να προσελκύσει κοινό όλων των ηλικιών. Μέσα από τις δράσεις σε δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τη γοητεία της ανάγνωσης, τον κόσμο του βιβλίου, αλλά  και το ρόλο των βιβλιοθηκών ως εργαστήρια άτυπων μορφών μάθησης. Από την άλλη, οι βιβλιοθηκονόμοι, θα «δημιουργήσουν κίνηση» στις συλλογές τους και θα υιοθετήσουν ένα πρότυπο λειτουργίας, που θα αξιοποιήσουν όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία τα 3 προηγούμενα χρόνια απέδειξε ότι μπορεί να προσελκύσει αναγνώστες, να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στη βιβλιοθήκη και κατά συνέπεια να γίνει το βήμα προς την ανάπτυξη του κοινού της. Έτσι, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στη διαδρομή της προς το νέο, υπερσύγχρονο κτήριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο δημιουργίας των χρηστών της αλλά και της αναβάθμισης των υπηρεσιών και του ρόλου της τόσο απέναντι στους αναγνώστες της όσο και στις υπόλοιπες ελληνικές βιβλιοθήκες, παίρνει τη σκυτάλη από το Future Library και αναλαμβάνει από φέτος, 2015, τη διεξαγωγή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας προώθησης της ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Τα τελευταία τρία χρόνια, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, περισσότερα από 200.000 μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά σ’ όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν 140 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες και συμμετείχαν σε κάποιες από τις 8.402 δράσεις που έγιναν συνολικά αυτό το χρονικό διάστημα.

Με σκοπό την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμισή της, η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία ξεκινά σε λίγες μέρες έχοντας επικεφαλής της την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ένα ταξίδι γνώσεων, δημιουργικότητας και φαντασίας, στο οποίο όλοι είναι καλεσμένοι!
Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Καλοκαιρινή Εκστρατεία:

Επικοινωνία για θέματα Τύπου, OPUS Integrated Communication:
Ναταλία Κατηφόρη natalia@opusltd.com | 2130317478 | 6972345289 &
Χριστίνα Αλεξίου christina@opusltd.com |2130317478 | 6941520560
Σε συμβολική κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας στη Βέροια έχει προχωρήσει από νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα«Αρκετά πληρώσαμε και ματώσαμε. Να αποκρούσουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση» τονίζει το γιγαντοπανό που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
 Αρ. πρ. 3936/30-6-2015
Μείωση κατά 4,70% των «συνεπών» στις πληρωμές ελεύθερων επαγγελματιών και αύξηση κατά 63% των οφειλών άνω των 20.000 ευρώ καταγράφηκε σε διάστημα 22 μηνών (Δεκέμβριος '12 - Οκτώβριος '14) στον ΟΑΕΕ, όπου τα χρέη από απλήρωτες εισφορές ξεπέρασαν τα 11 δισ. ευρώ (8,36 δισ. ευρώ από «ενεργούς» και άλλα 3 δισ. ευρώ από «διακόψαντες»),
Φέτος το καλοκαίρι ανοίγοντας την πόρτα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας με έκπληξη θα διαπιστώσουμε ότι  «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη …»! 
Συνεχίζουμε την Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της  δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του  Future Library και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…», παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, υπάλληλοι και χρήστες των βιβλιοθηκών καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη.
Με διάρκεια και ποιότητα…
Οι φετινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας ‘Ευστάθιος Χωραφάς’, που διοργανώνονται όπως και κάθε χρόνο στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, ξεκινάνε στις 20 Ιουλίου και θα έχουν διάρκεια μιας εβδομάδας. Ολοκληρώνονται ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις φιλοδοξούν να γίνουν πόλος έλξης για μία ακόμη χρονιά για τον κόσμο που θέλει να διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική. Οι βραδιές πλαισιώνονται τόσο από καταξιωμένους καλλιτέχνες  του ποντιακού αλλά και του μικρασιάτικου και κρητικού ρεπερτορίου όσο και από νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Το πρόγραμμα

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015














ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
 Αυτά είναι τα  ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα ΗΜΑΘΙΑΣ για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 με μεγάλη διαφορά  υπέρ του ΟΧΙ και του ΝΑΙ.

Σε 249 από 249 εκλ. τμήματα δηλ στο 100%


Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Αυτά είναι τα (σχεδόν) ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα ΗΜΑΘΙΑΣ για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 με μεγάλη διαφορά  υπέρ του ΟΧΙ και του ΝΑΙ.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ο Δήμος Βέροιας και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σας ενημερώνει ότι η Τελική Φάση του U19 European Championship 2015, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 για ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 19 ετών θα πραγματοποιηθεί από 6 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου 2015 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βέροια, στην Κατερίνη  και τη Λάρισα.
Η κλήρωση της UEFA για την κατάρτιση και των δύο ομίλων και του πλήρους αγωνιστικού προγράμματος της τελικής φάσης διενεργήθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, στην Κατερίνη. Ο Δήμος Βέροιας  θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, τους παρακάτω αγώνες:  
·         6  Ιουλίου: Ελλάδα vs Ουκρανία (20:30)
·        10 Ιουλίου: Ισπανία vs Ρωσία (19:00)
·        12 Ιουλίου: Ουκρανία vs Αυστρία (21:00)
·        13 Ιουλίου: Ισπανία vs Ολλανδία (21:00)

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Αγαπητοί συμπολίτες,

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 21.00 συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια για να φωνάξουμε το Μεγάλο ΝΑΙ.
ΝΑΙ για τη Δημοκρατία
ΝΑΙ για να μείνουμε στο Ευρώ
ΝΑΙ για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση με τους εταίρους μας
ΝΑΙ για να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ