Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αναφορικά με την φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το Νόμο 4177/2013, η περίοδος αυτή διαρκεί 10 ημερολογιακές και όχι εργάσιμες ημέρες κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Κατά συνέπεια  ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Κυριακή 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015


 Το Δημαρχείο Βέροιας φωταγωγείται ροζ από την Παρασκευή 23 έως τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η φωταγώγηση πραγματοποιείται ύστερα από σχετική αίτηση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού. 

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τοποθετήθηκε στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Νομοσχεδίου «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και άλλες διατάξεις».
Το βίντεο της ομιλίας:  https://www.youtube.com/watch?v=ysLHxxgYCtg
Αναλυτικά η ομιλία:

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Με προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του Φιλίππου για το Σαββατιάκο ματς με την ΑΕΚ στο Μακροχώρι.
Οι Γρηγόρης Σανίκης και Μπάμπης Ανανιάδης παραμένουν τραυματίες από το ματς της Ρωσίας και δεν είναι στην διάθεση του προπονητή τους.
Αντίθετα κανονικά συμμετέχει στις προπονήσεις ο Σάββας Καρυπίδης.

Μιλώντας για το ματς του Σαββάτου ο τερματοφύλακας του

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με τον τίτλο «Live and Learn at School» «Ζήσε και Μάθε στο Σχολείο», δυο μαθητές και τρεις καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας ταξιδέψαμε στην πόλη Jedrzejow  της Πολωνίας όπου πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων από την Ιταλία, την Τουρκία, την Λετονία και την Πολωνία.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε πολλά και

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Το Ευρωπαϊκό του κοστούμι θα φορέσει το Σάββατο και την Κυριακή ο Φίλιππος στο Κράσνονταρ της Ρωσίας για τα δυο ματς του Τσάλεντζ Καπ με την τοπική ομάδα (6μμ). 
Η αποστολή της Βεροιώτικης ομάδας είναι πολύ δύσκολη αλλά δεν λείπει η διάθεση για καλές εμφανίσεις παρά τις απουσίες των Κοτσιφα, Μπαντή, Καρυπίδη, Κορωνά που έμειναν στην Βέροια για διάφορους λόγους.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ εγκαινιάζει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, (6μ.μ. με 10μ.μ.) την πρώτη ατομική έκθεση της  Ειρήνης Μνατσακανιάν με τίτλο ‘’ΜΝΗΜΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ’’.

  Στην έκθεση αυτή η Ειρήνη Μνατσακανιάν πραγματεύεται την συνθήκη του πρόσφυγα που εκδιώκεται από την χώρα του σήμερα γίνεται επίκαιρη και η ιστορία επαναλαμβάνεται, ενεργοποιώντας στην μνήμη της τις τέσσερις γενιές προσφύγων από την Αρμενία που ακολουθούν την ιστορία της οικογένειάς της. Κατά πόσο η ταυτότητά μας ορίζεται από την καταγωγή μας; Ορίζει όμως η καταγωγή την ταυτότητά μας; Εχει ως αφετηρία 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - Κ Α Λ Ε Ι
Τα μέλη της στην Τακτική Γενική Συνέλευση – Εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο πολυχώρο της Ελιάς στις 19 Οκτωβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ.

Θ Ε Μ Α T Α   Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α Σ  Δ Ι Α T Α Ξ Η Σ

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ.μ. διοργανώνουμε την καθιερωμένη γιορτή τσικουδιάς.
 Σας περιμένουμε όλους στο κτήμα Διαμαντάκου στη Νάουσα να γλεντήσουμε παρέα με το συγκρότημα του Βασίλη Τερζάκη οι ‘ Μαδαρίτες ‘.
    Είσοδος με 5 € και συμπεριλαμβάνει απεριόριστο κρασί.




Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ξεκίνησε από  Παρασκευή και θα συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου η δράση αλληλεγγύης φορέων του Δήμου Βέροιας και συγκεκριμένα του ΚΑΠΑ, της ΚΕΠΑ, του Ανθρώπινου Δυναμικού και Ευξείνου Λέσχης.
Στην πλατεία Δημαρχείου από το πρωί συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, εμφιαλωμένα νερά, ψωμί για τοστ, παξιμάδια συσκευασμένα, μπισκότα, σοκολάτες, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, παστέλια, γάλατα, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, χειμερινά ρούχα – κουβέρτες κλπ και φάρμακα παυσίπονα – αντιπυρετικά – γάζες – αντισηπτικά.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

  • 10:41 π.μ.
  • Unknown
Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.
Σε ανεργία χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται.
Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά!
Αγωνία για το μέλλον εκφράζουν οι περίπου 12.000 περιπτεριούχοι και οι οικογένειές τους, σε όλη τη χώρα, καθώς με το πολυνομοσχέδιο πέφτει η ''αυλαία'' στον ιστορικό θεσμό των περιπτέρων στην Ελλάδα ! Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τις μισθώσεις προβλέπουν ότι η άδεια περιπτέρου δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά!
Πριν από 101 χρόνια, όταν πρωτοεμφανίστηκε ως θεσμός, το περίπτερο ήταν ένα μικρό, πρόχειρα κατασκευασμένο, ξύλινο κουβούκλιο με ελάχιστα προϊόντα όπως εφημερίδες και χύμα τσιγάρα.
Οι λόγοι που δημιουργήθηκε ήταν τρείς:
 Για την αποκατάσταση των αναπήρων και των τραυματιών των Βαλκανικών πολέμων. Στη συνέχεια νέες νομοθετικές διατάξεις διεύρυναν τις κατηγορίες των δικαιούχων, συμπεριλαμβάνοντας πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία.
 Για να μπορέσει το κράτος να ελέγξει το καπνικό εμπόριο. Μέχρι τότε διεξαγόταν από πλανόδιους μικροπωλητές και ελάχιστα καπνοπωλεία με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα. Δίνοντας στα περίπτερα το αποκλειστικό δικαίωμα πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων, δημιούργησε ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό που του απέδωσε, με ελάχιστο κόστος, πολύ υψηλά έσοδα
 Η εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών.
Στην Αθήνα το πρώτο περίπτερο στήθηκε στην Πανεπιστημίου το φθινόπωρο του 1911. Ήταν εκείνο που ''κατάπιε'' ο μετροπόντικας τον Οκτώβριο του 1997. Με το ξέσπασμα της κρίσης έως σήμερα εκτιμάται ότι μόνο στο κέντρο της Αθήνας έχουν βάλει λουκέτο 500 περίπτερα, ενώ ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να κατεδαφίσει άλλα 300, τα οποία είναι κλειστά.

πηγή :http://www.omorfigeitonia.gr
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος  Τζιτζικώστας, έκανε την ακόλουθη δήλωση κατά τη σημερινή συνάντησή του με φίλους, εθελοντές και  υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, από τα γραφεία του στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου 39):

«Σήμερα ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη Νέα Δημοκρατία.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τις δράσεις του για την προστασία και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού θα παρουσιάσει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιο– Λουδία – Αλιάκμονα σε συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο έχει τίτλο «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: 12 χρόνια δράσεις για τη φύση και τον άνθρωπο» και θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2, ισόγειο).

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Εθνικό Πάρκο και το έργο που επιτέλεσε ο Φορέας Διαχείρισης από την έναρξη λειτουργίας του, το 2003, με έμφαση στην τελευταία εξαετία, κατά την οποία υλοποιείται το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Μακεδονία – Θράκη.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015


Ο Οκτώβριος είναι ο Παγκόσμιος Μήνας Πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Είναι «γιορτή» για τις γυναίκες που έχουν ήδη νικήσει τον καρκίνο του μαστού, ενώ συνάμα εκφράζει την παγκόσμια αφύπνιση, τη δράση με στόχο την ενημέρωση όλων των γυναικών, ανεξαρτήτου ηλικίας ή φυλής, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μιλήστε για τον Καρκίνο του Μαστού. Δεν είναι ταμπού. 
Ενημερωθείτε για τις επιλογές που έχετε.
 
Διαδώστε τη σημασία της Πρόληψης. Ενθαρρύνετε τις φίλες σας, τις συγγενείς σας, τις γυναίκες, να εξετάζονται.
-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ
Η γυναίκα πρέπει να αυτοεξετάζεται με ψηλάφηση, από τα 20 της χρόνια, μια φορά το μήνα μετά την περίοδο της.
Τι θα πρέπει να προσέξει:
Μέγεθος και Συμμετρία
Συμμετρική Κίνηση
Εάν υπάρχουν, εξογκώματα (που δεν υποχωρούν)
Ζάρωμα του δέρματος, ή κάποια παραμόρφωση ή αλλοίωση του χρώματος
Εάν υπάρχει πόνος
Οποιαδήποτε αλλοίωση στις θηλές (στο μέγεθος, το σχήμα ή και το χρώμα)
Πως γίνεται η αυτοεξέταση;
• Η γυναίκα μπορεί να εξεταστεί είτε όρθια και καθιστή
• Να βρίσκεται μπροστά από καθρέπτη
 
• Έλεγχος: Υπάρχουν λακκάκια; Υπάρχει συμμετρία κινήσεων; Κάποιο εξόγκωμα; Αλλοίωση στο σχήμα ή το χρώμα; Βγαίνει κάποιο υγρό από τις θηλές;
Ζητήστε από τον θεράποντα ιατρό να σας «διδάξει» την τεχνική της αυτοεξέτασης.
-ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
Η κλινική εξέταση, η μαστογραφία και άλλες απεικονιστικές μέθοδοι, εξασφαλίζουν πρώιμη διάγνωση, η οποία είναι σωτήρια σε περίπτωση πάθησης καρκίνου του μαστού.
Ο ιατρός θα σας υποδείξει ποιες εξετάσεις χρειάζεται να κάνετε, ανάλογα με την ηλικία σας και γνωρίζοντας το ιστορικό σας, τους ενδεχόμενους παράγοντες κινδύνου ή άλλους παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με τον καρκίνο του μαστού.
- ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με ισορροπημένη διατροφή και καθημερινή άσκηση.
Με την ευκαιρία του παγκόσμιου μήνα μαστού θυμηθείτε να προγραμματίσετε και να πραγματοποιήσετε τον μαστολογικό σας έλεγχο μαζί με την μαμάς σας , της αδελφής σας ή την φίλης σας.
Δεν ξεχνάμε ποτέ «ότι η πρόληψη σώζει ζωές», για αυτό μην αμελείτε και παραμελείτε το εαυτό σας!
Από την  Υπηρεσία ΠΑΜ-ΠΣΕΑ  της Π.Ε. Ημαθίας, ανακοινώνεται ότι: Την Τρίτη  06 Οκτωβρίου  2015, κατά την Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ- 2015»,    θα πραγματοποιηθεί και στην Ημαθία (όπως σε όλη την Επικράτεια), δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, όπως παρακάτω: 

Τοπική ώρα  11:00, σήμανση συναγερμού  αεροπορικής

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών διοργανώνουν ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας.
Η Γιορτή των Πουλιών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση. 
Όσοι έρθουν στο παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» τα πουλιά στο
Την Κυριακή 4  Οκτωβρίου και ώρα 15:00 θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Νάουσας για εικοστή χρονιά οι επιτυχημένοι αγώνες στίβου «20ά Κωνσταντινίδεια».
Στους αγώνες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στις κατηγορίες μίνι, παμπαίδων, παγκορασίδων, παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών σε αγωνίσματα δρόμου, αλμάτων και ρίψεων.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ