Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

  • 11:14 μ.μ.
  • Unknown

Την αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων από την 1η Ιανουαρίου σε όλους τους σταθμούς που διαχειρίζεται,  ανακοίνωσε η κοινοπραξία αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου.

  • 10:14 μ.μ.
  • Unknown
 Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, πρωτίστως όμως μικρομεσαίες που είναι και πιο ευέλικτες, ανοίγουν... πανιά για τις γύρω χώρες –Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο– αναζητώντας καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και λιγότερους φόρους ακόμη και για τα.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

H ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/) ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγησης άδειας του τρέχοντος έτους 2015.

Ολόκληρη  η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. διοργανώνουν το Comedy Festival. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και αντί εισιτηρίου, οι θεατές καλούνται να δώσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, απορρυπαντικά, χαρτικά και είδη προσωπικής υγιεινής για τους σκοπούς της «Αρωγής» Θεσσαλονίκης.
Το Comedy Festival θα γίνει στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) και όλες οι παραστάσεις θα αρχίζουν στις 20.30’. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι 27, 28, 29 Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου 2015.
Η «Αρωγή» Θεσσαλονίκης είναι μια ομάδα εθελοντών πολιτών που «αναλαμβάνει» άπορες οικογένειες παραδίδοντάς τους σε μηνιαία βάση ολοκληρωμένα πακέτα με τα απαραίτητα τρόφιμα.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζει το έργο ‘‘Απόψε στο Στράτφορντ ‘’ της Μάρας Γαβριηλίδου από τους  NoVanTheatreGroup τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, ώρα 9.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια.
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€  προπώληση, μαθητικό, φοιτητικό & ανέργων.
Ένας θίασος ηθοποιών ετοιμάζεται να δώσει την παράσταση του. Το κοινό είναι στη θέση του. Οι ερμηνευτές, τα κοστούμια, τα σκηνικά κι ένα καλοδουλεμένο έργο… όλα έτοιμα!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8:30, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός των μελών και φίλων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.
Τα μέλη των τμημάτων μαζί με τους υπευθύνους και τους συνεργάτες τους θα συναντηθούν στην πανέμορφη και φιλόξενη αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Γκαντίδη» στο 3ο χλμ. Πατρίδας-Αγίου Γεωργίου, όπου θα παρουσιάσουν ένα παραδοσιακό ποντιακό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις.
Mε μεγάλη επιτυχία (πάνω από 600 συμμετέχοντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» διάλεξη με θέμα τη δυσλεξία και τη διάσπαση προσοχής, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ομιλητής ο Εφευρέτης – Καθηγητής κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης, Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος δήλωσε
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου η Χορωδία του Π.Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, θα πραγματοποιήσει συναυλία με τίτλο 

«Για να γυρίσει ο ήλιος…» στο Κινηματοθέατρο Σταρ, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015  και ώρα 7:00 μ.μ..
 
Τη χορωδία διευθύνει και παίζει πιάνο ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. 
Συνοδεύουν οι μουσικοί:  Χρήστος Δημόπουλος (μπουζούκι), Λάζαρος Μπίντσης (σαξόφωνο), Γιάννης Γεωργουδάκης (κιθάρα) και  Δημήτρης Δημάκος (κρουστά).

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Ημαθία 3 άτομα σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης
Διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της Ιεράς Μονής και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και σκεύη του Ιερού Ναού η αξία των οποίων ξεπερνά τις 13.000 ευρώ
Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε στην κατοχή τους
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπής από Ιερά Μονή, που έγινε το προηγούμενο διάστημα σε περιοχή της Πιερίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί ηλικίας 34

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Για πρώτη χρονιά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας ετοιμάζει παράσταση της Νεανικής Σκηνής και συγκεκριμένα για τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων.
Το «Chatroom», η βία στο internet δεν είναι παιχνίδι»  του Enda Walsh είναι ένα έργο γραμμένο ειδικά για εφήβους, που διακρίθηκε το 2005 στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας «Connections», ενός απ’ τα μεγαλύτερα γεγονότα του εφηβικού θεάτρου διεθνώς.

Τα δύο τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία από το Θέατρο Τέχνης. Η παράσταση ανεβαίνει με τους ίδιους συντελεστές από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στο θέατρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια για Γυμνάσια-Λύκεια.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015


Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ, το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» και οι εκδόσεις Λιβάνη  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Θεοδώρας Τζόκα με τον τίτλο « Το βιβλίο της Ευδοκίας» την  Τετάρτη  25 Νοεμβρίου στις  7:00 μ.μ.  στην αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου».

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Βούλα Κοτσάλου .(Βιβλιοθηκονόμος - υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης)

Καλεσμένη μας η συγγραφέας Θεοδώρα Τζόκα που θα συνομιλήσει με το κοινό της για το νέο της βιβλίο.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου"  Ζωγιοπούλου 5, 23310-24879
Βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο», Τρεμπεσίνας 12, τηλ. 23310-24672-

Περιγραφή του νέου βιβλίου:
Τη μάνα μου τη λέγανε Ευδοκία κι αυτή είναι η ιστορία της καθώς και η ιστορία των ανθρώπων που την πλαισίωναν στο τόσο σύντομο αλλά και τόσο τραγικό πέρασμά της από τον κόσμο. Αν μου ζητούσατε να περιγράψω το βλέμμα της μάνας μου με μία μόνο λέξη, αυτή που αβίαστα έρχεται στο νου μου είναι η λέξη «αντάρα». Έτσι τη θυμάμαι, ως μια μεσογειακή λυγερόκορμη καλλονή, με βλέμμα θεοσκότεινο, ανταριασμένο σαν την γκριζόμαυρη θάλασσα που μας ταξίδεψε στην Αμερική το φθινόπωρο του 1950.
Φεύγοντας, άφηνε πίσω της τα πάντα: τη μάνα της, τα δύο αδέρφια της, το σπίτι της και μια χώρα ρημαγμένη και εξαθλιωμένη από έναν παγκόσμιο πόλεμο και μια εμφύλια σύρραξη χειρότερη από τη φασιστική λαίλαπα που σάρωσε όλη την Ευρώπη. Ακολούθησε το πεπρωμένο της, που ζητούσε εκδίκηση.
Σύντομα οι πρώτες θύελλες των ανέμων που σπάρθηκαν στην Ελλάδα θα ξεσπάσουν στη Γη της Επαγγελίας, απαιτώντας αιματηρές ανθρωποθυσίες για να κοπάσει η οργή τους και να επέλθει η νηνεμία.

Όταν η Ευδοκία παντρεύτηκε τον Αριστείδη, κανείς στο χωριό δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένα κορίτσι μόλις δεκαεννιά χρονών κι από το γάργαρο νερό γαργαρότερο δόθηκε στο μαυραγορίτη Αριστείδη.
Η αλήθεια, όμως, είναι πως η μάνα μου συναίνεσε σ’ αυτή την παράταιρη ένωση. Όταν κάποτε, μικρό κοριτσάκι και γεμάτο περιέργεια όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, τη ρώτησα αν αγαπούσε τον μπαμπά, εκείνη είχε πει ένα ξερό «όχι», κι όταν επέμεινα να μάθω γιατί τότε τον παντρεύτηκε, αρκέστηκε σε ένα εξίσου ξερό «έτσι».
Είχα την εντύπωση πως πίσω από αυτή τη λακωνική απάντηση κρυβόταν μια μεγάλη ιστορία που δεν ήθελε να τη μοιραστεί με κανέναν.

Θεοδώρα Τζόκα –βιογραφικό σημείωμα

Η Θεοδώρα Τζόκα γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Βοστόνη των ΗΠΑ όπου οι γονείς της μετανάστευσαν από ένα φτωχό ορεινό της Δυτικής Μακεδονίας. Φεύγοντας, οι γονείς της πήραν μαζί τους, μια χούφτα χώμα από την αυλή τους και δύο μεγάλα όνειρα. Το πρώτο ήταν να γυρίσουν μια μέρα στην πατρίδα τους. Το δεύτερο ήταν να "μάθουν γράμματα" οι τέσσερις κόρες τους. Όπως κι έγινε. Η Θεοδώρα σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ και σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη. Όταν δεν γράφει, διδάσκει Αγγλικά στον δημόσιο τομέα κι ασχολείται με μεταφράσεις. Άρθρα, ποιήματα και διηγήματα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά Free Press έντυπα καθώς και στο διαδίκτυο. Παρουσιάσθηκε στις εκδόσεις με το  «Παρελθόν φυγείν αδύνατον», ενώ το «Τετράδιο της Ευδοκίας» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.

Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια και ακόμα 9 πελάτες – «παίκτες»
Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, τραπουλόχαρτα και μάρκες πονταρίσματος
Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, που έγινε χθες (15-11-2015) το απόγευμα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) σε περιοχή της Ημαθίας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, καθώς και 9 ακόμη άτομα, για παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η 28χρονη ιδιοκτήτρια να έχει διαμορφώσει κατάλληλα τραπέζι του καταστήματος και να διενεργεί το παράνομο τυχερό παίγνιο «Poker Texas Hold’em»

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας και η 1η Μεραρχία Πεζικού διοργανώνουν για 2η χρονιά μια βραδιά αφιερωμένη στο τσίπουρο , την Κυριακή  29/11/2015 και ώρα 7.00 μμ στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας.

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι η  προβολή  και η  γνωριμία  του τσίπουρου που θεωρείται το Εθνικό Απόσταγμα της πατρίδας μας και τι θα μπορούσε να το συνοδεύσει ως μεζές ή φαγητό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σύντομη σχετική  εισήγηση με την ιστορία, παραγωγή, νομοθεσία και έλεγχο του προϊόντος,  και στην συνέχεια αξιολόγηση των προσφερόμενων αποσταγμάτων από Επιτροπή Αξιολόγησης και το κοινό.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας διοργανώνει μια όμορφη ομιλία για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών στα πρώτα χρόνια της ζωής τους με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κυρία Αντιγόνη Συμεωνίδου,Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 17:30 στο φιλόξενο χώρο του εστιατορίου ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ, στον πρώτο όροφο. Θα πλαισιωθεί από ελεύθερη συζήτηση όπου οι μητέρες θα λύσουν απορίες που τις απασχολούν. 

Είσοδος ελεύθερη.

Με εκτίμηση η διαχείρισης της ομάδας:
Γεωργία Δακοπούλου
Νανά Νάντση
Αναστασία Ασικίδου
Σοφία Χρυσοστομίδου
Κίρκη Τερεζάκη




Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ακόμη και όσοι υπάγονται στον νόμο Κατσέλη δεν θα μπορούν να σώσουν το σπίτι τους, αν δεν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια

Τα σενάρια που ακούγονται κάνουν λόγο για συμφωνία με τους δανειστές που θα προστατεύει την κύρια κατοικία με αντικειμενική αξία στα επίπεδα των 150.000-180.000 ευρώ
Οι δανειστές φέρεται να ζητούν τιμή 120.000 ευρώ

Το πρόβλημα άρχισε να απασχολεί πιο έντονα με την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2012.
Από το 2013 ξεκίνησε η συζήτηση για τον τρόπο διευθέτησης των «κόκκινων» δανείων, αλλά και κατά πόσο το μέγεθός τους ήταν 




Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Εξιχνίαση Φθοράςσε σχολείο της Χαλκιδικής     Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, περίπτωση φθοράς σε σχολείο στην Χαλκιδική. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 4 ανήλικοι ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι την 18-10-2015 εισήλθαν παράνομα εντός του

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

  • 1:33 μ.μ.
  • Unknown


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας καλεί όλους την Πέμπτη05/11/2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.
Καλούμε τα σωματεία όπως

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη χθες (02-11-2015) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 37χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 γυάλινα βάζα, που περιείχαν συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 100,4 γραμμαρίων.(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)

Σύλληψη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος    Συνελήφθη χθες (02-11-2015) το μεσημέρι στην Έδεσσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας

Μετά από την επιτυχημένη Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων - μελών της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.) η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα εκλέχτηκαν τα νέα όργανα διοίκησης και ελέγχου της Ένωσης. Συγκεκριμένα εκλέχτηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής με θητεία την επόμενη τριετία.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ