Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ Δ.ΒΕΡΟΙΑΣ , Κυριακή 4/12 , ΩΡΑ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Ο Καρυοθραύστης, η πιο συγκινητική παράσταση του κλασικού μπαλέτου, συνεχίζει να μας συναρπάζει, να μας ταξιδεύει στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και στα όνειρα της παιδικής ηλικίας, εκεί όπου όλα είναι πιθανά. 

Η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892 στο Θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη και η υποδοχή του κοινού ήταν συγκλονιστική.
Την καταπληκτική μουσική είχε συνθέσει ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Το λιμπρέτο βασίστηκε στο παραμύθι “Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών” του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους
Χόφμαν, που διασκευάστηκε από τον Αλέξανδρο Δουμά. Την αξεπέραστη χορογραφία υπέγραψε ο Μαριούς Πετιπά.
Η ιστορία διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη. Η μικρή Κλάρα παίρνει ως δώρο από τον νονό της ένα στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Τα μεσάνυχτα το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Αλλά ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα. Μαζί με την Κλάρα κάνουν ένα μαγικό ταξίδι. Το όνειρο όμως, δεν κρατάει πολύ. Ξημερώνοντας Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της μεταμορφώθηκε ξανά στον καρυοθραύστη που της χάρισε ο νονόςτης ...
Τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, χορευτή παγκοσμίου φήμης και αστέρι των Μπαλέτων Μπολσόι, συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής, αναβιώνοντας παραστάσεις που αντέχουν στο χρόνο και χαρίζουν συγκίνηση.


Ε’ίσοδος : 25€πλατεία και 20€ εξώστης
Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις 2331078120 Νανά Καραγιαννίδου

Προπώληση εισιτηρίων : 
• ΚΕΠΑ Δ.ΒΕΡΟΙΑΣ, ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ 4ος όροφος, Παύλου Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331078100 
• Μεζεδοπωλείο ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ, Μητροπόλεως 21,τηλ. 2331120327
• ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, Βενιζέλου 36,τηλ.2331024612
• ΚΑΦΕ ΜΠΡΙΚΙ, Μητροπόλεως 44, τηλ. 2331020210


Διοργάνωση: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ