Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Σχετικά με την παραφιλολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες  ώρες η Πρωτοβουλία των Αγροτών ανακοινώνει τα εξής .
Οι δυνάμεις (σύλλογοι) της Πρωτοβουλίας βρισκόμαστε σε κινητοποίηση από τις 18/10/2015 με κύρια βασικά μας ζητήματα.  

  1. Ορισμός του κατά κύριο επάγγελμα Αγρότη
  2. Ασφαλιστικό αγροτών
  3. Φορολογικό των Αγροτών
  4. Αγροτική Ανάπτυξη
Τεκμηριώσαμε με αλλεπάλληλες συσκέψεις των μελών μας και καταθέσαμε προτάσεις για όλα τα παραπάνω στα τρία Υπουργεία . Γεωργίας- Οικονομικών- Εργασίας .

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η τοπική κοινωνία της Βέροιας συντονίζεται στους ρυθμούς της εκστρατείας  υποστήριξης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ενώ ολοένα και  περισσότεροι υποστηρικτές προστίθενται καθημερινά, ξεπερνώντας ακόμη και τα σύνορα της Ελλάδας!
Το καινοτόμο έργο, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και η προσφορά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας μέχρι σήμερα-στοιχεία που την έχουν καταστήσει εθνικό και διεθνές πρότυπο, η διαρκής επιθυμία
Τα  μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, καλούν τους συναδέλφους, εμπόρους – καταστηματάρχες να κλείσουν να καταστήματά τους την Πέμπτη στις 4 Φεβρουαρίου 2016 από τις 10:30 π.μ έως το μεσημέρι για να συμμετέχουν στην γενική απεργία, δίνοντας το παρών τους στην συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου στην Βέροια.
Ας ενώσουμε την φωνή μας  με όλους τους φορείς  εκφράζοντας την αντίθεση κ την αγανάκτηση μας στα επώδυνα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016


Κοπή ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ από τους συλλόγους Α.Σ.Ε.Α.Β.  και   Ο.Ε.Α.Β.Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της βασιλόπιτας από τους συλλόγους  Α.Σ.Ε.Α.Β.  και  Ο.Ε.Α.Β. στην αίθουσα προπονήσεων στο Φιλίππειο γυμναστήριο από τον προπονητή Γιώργο Τσιαλτζούδη.
Η συμμετοχή όπως κάθε χρόνο υπήρξε μεγάλη καθώς παραβρέθηκαν όλοι οι αθλητές των συλλόγων καθώς και οι γονείς τους.
Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας σας προσκαλεί στην εκδήλωση- συζήτηση με θέμα :
Κόκκινα δάνεια και τα νέα δεδομένα στους πλειστηριασμούς και την προστασία Α’ κατοικίας 

την Δευτέρα 25/01 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

Θα μιλήσουν οι :


Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Πολιτιστικά Δρώμενα» της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας. Πρόκειται για το 60ο τεύχο του περιοδικού, στο οποίο περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με τον πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη κ.τ.λ.

Διαβάστε στις σελίδες του…
Πολιτιστική Ανάπτυξη… σε διαρκή αναμονή…, Γιάννης Καμπούρης
Το νηματουργείο Χατζηνικολάκη στη Βέροια, Βιργινία Πατρίκα
Εργαζόμενοι, προβλήματα και συνδικαλιστική δράση στη Βέροια του 1927, Αλέκος Χατζηκώστας
Για τους Ημαθιώτες νεκρούς του πολέμου 1940 – 41, Γιάννης Καρατσιώλης
Η Βεροιώτικη παράδοση, Αθανάσιος Σταυρίδης
Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δάσκαλοι και μαθητές συμπράττουν στην παρουσίαση ενός προγράμματος μουσικής δωματίου με έργα από την περίοδο του Προκλασικισμού. 
Πρόκειται για έργα συνθετών που με την μουσική τους συνέβαλαν ιδιαίτερα στην μετάβαση από το Μπαρόκ στον Κλασικισμό καταθέτοντας πρωτόλεια δείγματα του κλασικού  ύφους στα οποία στήριξαν το έργο τους οι κύριοι εκπρόσωποι του Κλασικισμού. 
Θα ακουστούν έργα των C.F.ABEL, L.MOZART, C.G.TOESCHI, και
Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας καλεί όλα τα μέλη του, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενημερωθούν και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια του ΤΟΒ, σε Ανοιχτή Γενική Συνέλευση την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11 π.μ. στο «ΣΤΑΡ».
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί απολογισμός ενεργειών του 2015 και παρουσίαση των προγραμματισμένων δράσεων για το 2016.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τα μέλη, εγγραφές νέων μελών, τακτοποίηση συνδρομών και κοπή βασιλόπιτας.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πολλοί συμπολίτες μας, προσπαθώντας να προφυλάξουν τις κάθε είδους υδραυλικές εγκαταστάσεις της οικοδομής και της οικίας τους, από τον παγετό που επικρατεί, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, αφήνουν «ανοικτούς» τους σωλήνες «να στάζουν», με αποτέλεσμα το νερό να βγαίνει σε αυλές, πεζοδρόμια και στους δρόμους και να παγώνει, δημιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα στην κίνηση οχημάτων και πεζών.
Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι καιρικές συνθήκες (παγετός και χιονοπτώσεις) δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σύντομα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, αναφέρει ότι η προστασία των κάθε είδους υδραυλικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να γίνει με προφύλαξη τους (μόνωση) και επαναλαμβάνει συνοπτικά, τις σχετικές οδηγίες:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Την φανέλα του Φιλίππου θα φορέσει ο Κώστας Τσιλιμπάρης. Ο διεθνής τερματοφύλακας γύρισε από το εξωτερικό και επιστρέφει στο Ελληνικό πρωτάθλημα ως παίκτης του Φιλίππου. Μιλώντας για την απόκτηση Τσιλιμπάρη, ο πρόεδρος του Φιλίππου Γιώργος Φύκατας τόνισε:

«Καλωσορίζω τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα Κώστα Τσιλιμπάρη στην οικογένεια του Φιλίππου. Του εύχομαι να είναι υγιής και με το ταλέντο του και τις ικανότητες του να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τους υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

iPhone7-a640


Λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2016 με ένα ολοκαίνουριο design. Μπορεί να έχουμε αρκετούς μήνες μπροστά μας μέχρι το Σεπτέμβριο, αλλά ήδη υπάρχουν φήμες που μας δίνουν κάποιες πληροφορίες.


Πρόκειται να έχει ακόμη λεπτότερη σχεδίαση και αναβαθμισμένο επεξεργαστή

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

  • 3:37 μ.μ.
  • Unknown
Αγαπητοί φίλοι,
Η βιβλιοθήκη μας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, με τα 31.375 εγγεγραμμένα μέλη (60% του πληθυσμού της Βέροιας) και τους 800 επισκέπτες ημερησίως, είναι μία από τις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες του κόσμου.  
Το 2010, με τη βιβλιοθήκη μας αποσπάσαμε το Βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates έχοντας

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Τα μέλη και οι φίλοι της Ενώσεως καθηγητών αγγλικής δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας θα κόψουν την βασιλόπιτα τους στο εστιατόριο-μεζεδοπωλείο Στα καλά καθούμενα (Κοντογεωργάκη 18, Βέροια) την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 στις 9:00 μ.μ..  Η τιμή συμμετοχής κατ' άτομο είναι 11 ευρώ, ενώ τα ποτά θα είναι κερασμένα από την Ένωση.

Θα χαρούμε πολύ να ιδωθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να περάσουμε ευχάριστα.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μέτρια χαρακτηρίζεται η ανταπόκριση των δανειοληπτών στις επιστολές - ειδοποιητήρια που έλαβαν από τις τράπεζες, οι οποίες καλούν σε συνεννόηση για ρύθμιση των καθυστερούμενων δανείων. Η εορταστική περίοδος αλλά και η έλλειψη ενημέρωσης για τη διαδικασία και τις συνέπειές της φαίνεται να δικαιολογεί σε αυτή τη φάση την περιορισμένη ανταπόκριση, αλλά στην επόμενη επιστολή το «μήνυμα» θα είναι περισσότερο σαφές και θα τονίζει με μεγαλύτερη έμφαση τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ο δανειολήπτης ως μη

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας και Περιοχής “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”  στα πλαίσια της ανακήρυξης του 2016 από την UNESCO ως “ΈΤΟΥΣ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ”  διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων :
το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στις 20:00 μουσική συναυλία αφιερωμένη στον άνθρωπο  Αριστοτέλη .Συμμετέχουν  :
Κωνσταντίνος Καλδάρας και οι μουσικοί του
Η χορωδία του ΚΑΠΗ Ειρηνούπολης και
Το παραδοσιακό σχήμα “Κιβωτός”
την  Κυριακή 17 Ιανουαριου 2016, Ωρα 11:00 π.μ. στο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου “ΕΡΙΑ”
παρουσίαζει το νέο βιβλίο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ”
Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
κ.Κων/νος Στάικος,  συγγραφέας, εκδότης

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Εντοπίστηκαν στην οικία του αρχαία νομίσματα και αντικείμενα
Ο αιφνιδιαστικός και συντονισμένος έλεγχος των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη χθες (03-01-2016) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας ενός άνδρα, για κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Πρόκειται για έναν 40χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, σε έρευνα της οικίας του,

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Πάλι τζακ ποτ στο Τζόκερ καθώς ούτε στην κλήρωση της Πέμπτης βρέθηκε νικητής.
 
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ:

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ