Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

  • 9:30 π.μ.
  • Unknown
Εκδήλωση του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Π.Α.Σ.Θ. σε συνεργασία με Ποδηλάτες απο την Βέροια.

Κυριακή 17 Απριλίου 2016
Συγκεντρωνόμαστε στις 8.00 το πρωί στο υπαίθριο πάρκινγκ του One Salonica (Γιαννιτσών και Κωλέτη). Φορτώνουμε τα ποδήλατα στα αυτοκίνητα. Στις 08.30 Αναχώρηση. Στις 09.30 περίπου μαζευόμαστε σε προκαθορισμένο σημείο στην είσοδο της πόλης της Βέροιας,

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της, η Μαρία Ιορδανίδου, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο.

Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας, με επίκεντρο τον Ελληνισμό της Πόλης από το 1870 έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Λωξάντρα αναδεικνύεται σε σύμβολο της πολίτικης Ρωμιοσύνης, διασώζοντας τη μνήμη και την ταυτότητα με τον αυθορμητισμό και τη γνησιότητα του απλού λαϊκού ανθρώπου, με το βαθύ γυναικείο ένστικτο και τη μητρική αγκαλιά.

Η Άννα Βαγενά, που έκανε η ίδια τη διασκευή και σκηνοθεσία του κειμένου, μας προσκαλεί σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν σε μια δυναμική επικοινωνία.

Στόχος της παράστασης δεν είναι μια απλή «νοσταλγική»

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα καλαθοσφαίρισης του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 από τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Αναστασία Μαυρίδου και τον Υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής Ημαθίας,  κο Χαρίλαο Καμπουρίδη.
Η κα Μαυρίδου συνεχάρη τους αθλητές που με τον αέρα των πρωταθλητών παρέλαβαν τα διπλώματα,τα μετάλλια και το κύπελλο αλλά και τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, κο Κελεπούρη Νικόλαο.
Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του 3ου ΓΕΛ Βέροιας ανακυρήχθηκε πρωταθλήτρια του νομού Ημαθίας στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου για το σχολικό έτος 2015-2016.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

« Το να παίζεις ένα όργανο σωστά σημαίνει να τραγουδάς με αυτό» -  R. Wagner

 Το πραγματικό έργο ενός τραγουδιστή είναι να μεταμορφώσει τις νότες σε τραγούδι, όπως ο ποιητής μεταμορφώνει τις κοινές λέξεις σε ποίημα.
Η καθηγήτρια φωνητικής κα Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου στην ομιλία με θέμα η τέχνη της φωνής και η υγεία της, αναλύει με λεπτομέρειες τον τρόπο λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος και τον σημαντικό ρόλο των οργάνων του σώματος που συμμετέχουν στην παραγωγή του λόγου και του τραγουδιού.
 Ο ιατρός κος Αντώνης Βασιλειάδης ,ΩΡΛ ,θα αναφερθεί στις ασθένειες που προκύπτουν στην φωνή από την κακή χρήση της.
         
Τετάρτη 23 Μαρτίου  2016, ώρα 6.00μ.μ , Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Περιμένοντας να κατατεθεί και να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων αύριο (Τρίτη) η τροπολογία για τα εκκρεμή θέματα των φορολογικών δηλώσεων.
Περιμένοντας, την επομένη, να “ανοίξει” και το TaxisNet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Περιμένοντας μέχρι την λήξη της προθεσμίας 30.04 πάνω από 6.000.000 άτομα να “περάσουν” από τα γραφεία μας.
Περιμένοντας να “ζήσουμε” καταστάσεις πανικού, τρόμου και αγωνίας.
Περιμένοντας στιγμές απείρου κάλους με ένα σύστημα που μας έχει συνηθίσει να “σέρνεται”.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

 Bashir al-Aani
Τη στιγμή που όλα τα φώτα της επικαιρότητας είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις σε μια συμφωνία με την Τουρκία, για να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, το ΙSIS συνεχίζει τα εγκλήματα πολέμου, τις συμβολικές εκτελέσεις αμάχων, θυμίζοντας μας ότι οι φρικαλεότητες που οδηγούν στην απελπισμένη έξοδο από τη Συρία δεν έχουν σταματήσει.
Σήμερα επιβεβαιώθηκε η εκτέλεση του Σύριου ποιητή Bashir al-Aani και του γιου του Elias. 

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας πραγματοποιεί εκδήλωση – διάλεξη, η οποία εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο ιστορικών διαλέξεων «Βραδιές Ιστορίας» του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, ώρα 19:30 στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Προσκεκλημένη εισηγήτρια είναι η κα Δήμητρα Κουκίου, ιστορικός, προϊσταμένη της βιβλιοθήκης και της συλλογής χαρακτικών του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Αθηνών, η οποία θα αναπτύξει το θέμα

"Οι Ευρωπαίοι φιλέλληνες αποτυπώνουν τους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης".

Ο Αγώνας του 1821 για εθνική ελευθερία, τα πάθη των Ελλήνων και οι διαδοχικές νίκες τους, καθώς και το αίσθημα της χριστιανικής αλληλεγγύης ενάντια στους Οθωμανούς, κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πνεύμα και αποτέλεσαν πηγές καλλιτεχνικής έμπνευσης.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

  • 11:11 π.μ.
  • Unknown



Μάρτιος 2013 - Μάρτιος 2016 ,

3 χρόνια Space Gym 

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί στις 18/03 στο bar Φούρνος
Γιατί το γυμναστήριο έγινε..

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

  • 11:58 π.μ.
  • Unknown


Ο Ρέι Τόμλινσον, που θεωρείται ο δημιουργός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), απεβίωσε, σύμφωνα με τον εργοδότη του, την εταιρεία Raytheon. Ηταν 74 ετών.



«Πραγματικός ηγέτης στον χώρο της τεχνολογίας, ο Ρέι ήταν ο άνθρωπος που μας έφερε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην απαρχή της ιστορίας των υπολογιστών δικτύου», είπε ο εκπρόσωπος της Raytheon Μάικ Ντομπλ σε δήλωσή του.

Ο Ντομπλ πρόσθεσε ότι ο Τόμλινσον πέθανε το Σάββατο το πρωί αλλά δεν γνώριζε αν συνέβη στο σπίτι του και δεν είχε επιβεβαιωμένη αιτία θανάτου. Εργαζόταν στο παράρτημα της εταιρείας στο Καίμπριτζ, της ανατολικής πολιτείας Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με άρθρο της αυστραλιανής εφημερίδας Μόρνινγκ Χέραλντ του Σίδνεϋ, πέθανε μάλλον από καρδιακή προσβολή.

Ο κλάδος της τεχνολογίας αντέδρασε με λύπη στον θάνατο του Τόμλινσον, ο οποίος απέκτησε ιδιαίτερη φήμη μετά την εφεύρεσή του το 1971 ενός προγράμματος για το Arpanet, της πρώιμης μορφής Διαδικτύου, που επέτρεπε την ανταλλαγή ατομικών μηνυμάτων μεταξύ χρηστών υπολογιστών σε διαφορετικούς διακομιστές.

Ο Τόμλινσον καταγόταν από το Αμστερνταμ της πολιτείας της Νέας Υόρκης, και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Rensselaer και το ΜΙΤ τη δεκαετία του 1960. Εργαζόταν για την εταιρεία Bolt Beranek and Newman, την τωρινή Raytheon BBN Technologies, όταν δημιούργησε το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με το κύριο άρθρο που έγραψε γι΄αυτόν το περιοδικό Forbes το 1998, ο Τόμλινσον έδειξε το σύστημα σε συνάδελφό του και μετά του είπε: «Μην το αναφέρεις σε κανέναν! Κανονικά δεν έπρεπε να ασχολούμαστε με κάτι τέτοιο».

Η εφεύρεσή του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι στην επιχειρηματική και προσωπική ζωή, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο «ψωνίζουν, κάνουν τραπεζικές συναλλαγές και κρατούν επαφή με φίλους και συγγενείς εκατομμύρια άτομα, είτε από άκρη σε άκρη μιας πόλης είτε από μια πλευρά του ωκεανού στην άλλη», αναφέρεται στο βιογραφικό του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Internet Hall of Fame, του οποίου ορίσθηκε επίσημο μέλος το 2012.

Η προσφορά του άρχισε να αναγνωρίζεται παγκόσμια όταν η χρήση του email έγινε γνωστή με τη διάδοση των ατομικών υπολογιστών, ενώ του είχαν απονεμηθεί βραβεία από οργανισμούς τεχνολογίας, περιοδικά και τη Διεθνή Ακαδημία Ψηφιακών Τεχνών και Επιστημών, σύμφωνα με το βιογραφικό του.

- See more at: http://www.ka-business.gr/pages/persons-interviews/11216/pethane-o-efeyreths-toy-e-mail#.dpuf

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκε στις 04-06/03/2016 ο χειμερινός κύκλος των αγώνων κολύμβησης για τη φετινή περίοδο, με την διεξαγωγή στο Κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ των αγώνων ανοικτής κατηγορίας (ΟPΕΝ).

Ο επίλεκτος αθλητής Σάββας Θώμογλου του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Ημαθίας  κατάφερε να περάσει στους 8 καλύτερους κολυμβητές στα αγωνίσματα 100μ. και 200μ.

ΠΡΟΣΘΙΟ ΑΝΔΡΩΝ, καταλαμβάνοντας την 8η θέση με χρόνους 01:07.53 και 02:22.91

αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός αθλητής της κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ (έτος  γέννησης 2001) που μπήκε στην οκτάδα και ότι

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγ. Αντωνίου 26-Βέροια) εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, την ομαδική έκθεση με τίτλο: ''Follow me'' . 
Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί: Τάσσα Γκανίδου, Κάλλη Καστώρη, Αθηνά Λατινοπούλου, Αννα-Μαρία Σαμαρά, Μαρία Τριλλίδου.

Πρόκειται για μια παρεμβολή στο χωροχρονικό συνεχές...πάνω στο ''νήμα'' της αλληλουχίας των γεγονότων, η ''ανάμνηση'' μιας ανάμνησης και το εικονικό όπως το μή πραγματικό του διαδικτύου γίνονται ένα. 
Σε μια ακολουθία αριθμών δίχως λογική πέντε δημιουργοί χωρίς καμιά φορμαλιστική ομοιότητα αλλά με μοναδικό συσχετισμό την 'έννοια του νήματος ή και της κλωστής, προβάλουν τους προβληματισμούς τους μέσα από το έργο τους ως ''διαφορικό κατώφλι'' στο λαβύρινθο της συνείδησης και της επισφαλούς υπερπληροφόρησης.


«ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ»: Όταν καταλήγαμε στο μήνυμα που θα αποτύπωνε σε μια συμπυκνωμένη πρόταση, το όραμα και τα σχέδιά μας και αποφασίσαμε να το στείλουμε, με μία ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο, ποτέ δεν πιστεύαμε ότι το ΜΑΖΙ θα περιλάμβανε τόσους πολλούς αποδέκτες, τόσες όμορφες εικόνες, τόσα έντονα συναισθήματα, τόσο περίσσευμα ελπίδας και αισιοδοξίας, τόσο ΦΩΣ!
Από τις 11 Ιανουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της υπέροχης διαδρομής μας, που στόχο είχε τη συγκέντρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του 2ου ορόφου της Βιβλιοθήκης μας, ζήσαμε μοναδικές στιγμές.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

  • 11:47 π.μ.
  • Unknown

Ανοίγει και πάλι το Σάββατο 5 Μαρτίου το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο για τους επισκέπτες έπειτα από το κλείσιμό του για λίγες εβδομάδες λόγω του χειμέριου ύπνου. 


Οι αρκούδες του Καταφυγίου έχουν ξυπνήσει εδώ και αρκετές ημέρες και πλέον

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

  • 1:44 μ.μ.
  • Unknown
Ο «Αθωνικός» αποτελεί μια από τις παλαιότερες εταιρίες διάθεσης αυθεντικών αγιορείτικων εργοχείρων και προϊόντων με έδρα τη Δάφνη του Αγίου Όρους.
Πλέον διαθέτει και δίκη του ιστοσελίδα με οργανωμένο e-shop για αποστολή στο δίκο σας χώρο.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ