Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Το «φιλί της ζωής» για νέα παράταση παίρνουν η Κάρτα Σίτισης, το επίδομα ενοικίου και το δωρεάν ρεύμα, μετά και τη λήξη της παράτασης που έχει δοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Βέβαια θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις κατά την νέα παράταση, αφού επιδότηση σίτισης, μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσουν να χορηγούνται στους πολίτες οι οποίοι διαβιούν στους δήμους που δεν θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

  • 3:00 μ.μ.
  • Unknown
Σας περιμένουμε το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 19:00, στο Δημαρχείο Βέροιας (Μητροπόλεως 44, τηλ.: 23310 61010). 
Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου», σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος 
«Η Παναγιά της Φωτιάς» του Σπύρου Πετρουλάκη, συγγραφέα των best sellers «Η εξομολόγηση» και «Το παράθυρο της Νεφέλης».

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

To Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, που φέτος οργανώνει στο Ιερό της Μητέρας Θεάς στη Λευκόπετρα Βερμίου, αλλά και στην αρχαία Μίεζα (περιοχή Νάουσας-Λευκαδίων).

Το Σάββατο 28 Μαϊου στις 11:00, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε έναν αρχαίο ναό της Βέροιας, αφιερωμένο στη Μητέρα των Θεών Αυτόχθονα.
Λίγο πριν την είσοδο στο χωριό Λευκόπετρα, στο Βέρμιο, τη ρωμαϊκή εποχή ιδρύθηκε ο αρχαίος ναός της Μητέρας, ο οποίος πρόσφατα έχει αναστηλωθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

 
 Σε  μουσικό ταξίδι,  παρέα με τα τραγούδια του κιθαρίστα
Βασίλη Βαλαβάνη, σας  προσκαλεί η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας  το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ,  στο Αρχοντικό Σαράφογλου .

Ερμηνεύουν : Μαρία Ανδρεάδου – Δημήτρης  Σολάκογλου
Συμμετέχουν οι μουσικοί
Πλήκτρα : Σάκης Δερμιτζάκης
Μπουζούκι : Νίκος Λολίδης
Φλάουτο : Παν. Έντβιν Παναγιώτου
Μπάσο : Μάκης Μακαριάδης

Είσοδος ελεύθερη , προβλέπεται κέφι μεγάλο!

Βαλαβάνης  Βασίλης

       Γεννήθηκε  στην  Αθήνα  όπου και  ξεκίνησε  κιθάρα και πήρε  το  Δίπλωμά  του  το  1993,  έχοντας  καθηγητή  για μια δεκαετία περίπου τον  Νότη Μαυρουδή. Σπούδασε  επίσης  Ανώτερα  Θεωρητικά  της  Μουσικής (Φούγκα).
       Έχει  παρακολουθήσει  σεμινάρια  κλασικής  κιθάρας  σε  Αθήνα  και  Βόλο και έχει εμφανιστεί  σε  πολλές  συναυλίες  παίζοντας   solo  και  με  μικρά  σύνολα  σε  Αθήνα,  Θεσ/νίκη, Τρίπολη,  Βέροια, Κοζάνη,  Γιαννιτσά, Έδεσσα, Φλώρινα κ.α. Συμμετείχε  επίσης παίζοντας  κιθάρα  στα «Στάσιμα  παρελθόντος λόγου» στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων: Θεσσαλονίκη  Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997.
   Στη  δισκογραφία  εμφανίστηκε  το  2001  με  τον  δίσκο  ακτίνας (cd) Έργα  συνθετών  του  20ου  αιώνα  για  κιθάρα  στον  οποίο  συμμετείχε  μαζί  με  τον  Χρήστο  Βερνάρδο  και  τον  Κώστα  Μπραβάκη.
   Το  2005  εκδόθηκε  στα  πλαίσια  του  4ου  Φεστιβάλ  Κιθάρας  Βέροιας   το  βιβλίο  του  Δρόμοι  της  Κιθάρας, από  την  Δημοτική  Επιχείρηση Πολιτισμού  Βέροιας. 
    Το  2007  παρουσίασε  το  cd   Μητέρα  Φύση  που  εκδόθηκε  από  την  Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση  Ημαθίας  και  διατίθεται  δωρεάν  σαν  εκπαιδευτικό  υλικό  για  τα  σχολεία.
     Η  επαγγελματική  του  ενασχόληση,  με  την   κιθάρα  σε  Δημοτικά  και  Ιδιωτικά  Ωδεία,  και παράλληλα στην Β/θμια Εκπαίδευση σαν εκπαιδευτικός μουσικής, υπερβαίνει την   εικοσαετία.
   Έχει  γράψει  μουσική  για  παιδικό  θέατρο, καθώς επίσης για κύκλους τραγουδιών για παιδιά και ενήλικες, σε στίχους Δ.Προβάδου και άλλων στιχουργών, που έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία σε ραδιοφωνικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Β’θμιας Εκπαίδευσης. 
        Από  το  1993  ζει  στη  Βέροια όπου  την τελευταία δεκαετία εργάζεται  σαν  καθηγητής  κιθάρας  στο  Δημοτικό  Ωδείο  Βέροιας και από το 2010 είναι επίσης καθηγητής κιθάρας  του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.
   Από το 2015 ανέλαβε την διεύθυνση της Ορχήστρας Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, Veriartisti,  που ίδρυσε και διηύθυνε μέχρι πέρσι ο Λάμπρος Μπέκιος.
    Μαθητές  του  έχουν  βραβευθεί  σε  Πανελλήνιους  και  Διεθνείς  Διαγωνισμούς  κιθάρας, και  συνεχίζουν  την  πορεία  τους  σαν  σολίστ  στην  Ελλάδα  και  το  εξωτερικό.
   



Κυριακή 22 Μαΐου 2016

  • 12:23 π.μ.
  • Unknown
Παρούσα σεληνιακή φάση
(22 Μαΐου 2016)

Πανσέληνος
Πλήρες φεγγάρι (Πανσέληνος)
Φωτεινότητα: 100%
Σελήνη: 14,6 ημερών
Απόσταση από το κέντρο της Γης: 402638 χλμ
 Στις 22 Μαΐου 2016 και ώρα Ελλάδος 00:14, πραγματοποιείται η τελευταία Πανσέληνος της Άνοιξης 2016, από την 1η μοίρα του ζωδίου του Τοξότη. Το φεγγάρι αυτό, γίνεται η αιτία να δημιουργηθούν μεγάλες εντάσεις, έριδες και καβγάδες, δεδομένου της συμμετοχής που έχει και ο φαινομενικά ανάδρομος Άρης από το ίδιο ζώδιο! Η «δράση» θα προκαλέσει «αντίδραση» τις ημέρες που ανοίγονται μπροστά μας, για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να περιορίσουμε τις άσκοπες ενέργειες, την σπατάλη, το ρίσκο, την επιπολαιότητα καθώς και την αυθάδεια αλλά και την εριστικότητα του λόγου, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες γύρω μας. Η Πανσέληνος στον Τοξότη, θα φέρει στην επιφάνεια και γεγονότα, που θα ανατρέψουν και κάποια από τα προσωπικά μας σχέδια, γεγονός που θα γίνει η αιτία να εκδηλωθούν διαμάχες και να κυριαρχεί η υπερβολή καθώς και η αταξία!!!!!




Σάββατο 21 Μαΐου 2016

  • 11:37 μ.μ.
  • Unknown
 🎯
Μεγάλη εμφάνιση από τον Έλληνα άλτη Εμμανουήλ Καραλή ο οποίος πέρασε τα 5.55μ στο μήτινγκ της Οστράβα στην Τσεχία, επίδοση που τον έφερε στην κορυφή της
Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού
Προκειμένου να πείσει τα θύματα του προσποιήθηκε υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και υποτιθέμενη βλάβη στον μετρητή και τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος
Κατάφερε να αποσπάσει χρυσαφικά η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 2 περιπτώσεων απάτης σε χωριά της Ημαθίας και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (19-05-2016) το πρωί ο προαναφερόμενος,

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Απρίλιο του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. 

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας διοργανώνουν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών και εφήβων, με θέμα: «Ελεύθερος χρόνος και παιδί».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, από τις 9:30 έως τις 14:30. 
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου στην παιδική και εφηβική ηλικία και θα προταθούν τρόποι και κατευθύνσεις  για τη δημιουργική αξιοποίησή του.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου (9:30 ως 12:30), περιλαμβάνει προφορικές εισηγήσεις, που αφορούν στις παρακάτω θεματικές:
1) Ελεύθερος χρόνος και παιδί.
2) Ελεύθερος χρόνος και λογοτεχνία.
3) Ελεύθερος χρόνος και κινηματογράφος.
4) Ελεύθερος χρόνος και θέατρο.
5) Ελεύθερος χρόνος και μουσεία.
6) Ελεύθερος χρόνος και μουσική.
7) Ελεύθερος χρόνος και ΑμεΑ.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου (13:00 ως 14:30), θα υλοποιηθούν παράλληλα εργαστήρια, στα οποία οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν, μέσα από στοχευμένες βιωματικές δράσεις, ποικίλες προτάσεις για τη δημιουργική και εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών και εφήβων.
Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων είναι οι εξής:
  1. Ελεύθερος χρόνος και μουσική.
  2. Ελεύθερος χρόνος και μουσεία.
  3. Ελεύθερος χρόνος και θέατρο.
  4. Ελεύθερος χρόνος και κινηματογράφος.
  5. Ελεύθερος χρόνος και βιβλίο.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στα εργαστήρια είναι περιορισμένος (έως 25 άτομα) και απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Η δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο http://goo.gl/forms/Yb6PQkBamj
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου www.freetimeseminar.wordpress.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Μαΐου στις 8 το βράδυ 
ο Χρήστος Γιανναράς θα παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο
 
 "Την Αλήθεια κατάματα". 
 
Είστε προσκεκλημένοι όλοι, 

πιστεύουμε οτι θα είναι μια ενδιαφέρουσα συνάντηση...

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του 55 φυτά δενδρυλλίων κάνναβης 

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (10-05-2016) το μεσημέρι, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 47χρονος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή των Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 φυτά δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο στην αυλή του σπιτιού του.

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Συνάντηση φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας με μοναδικό θέμα συζήτησης την κοινή δράση και διαμαρτυρία ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου που πρόκειται να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση αύριο Κυριακή 8 Μαϊου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν,εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας,του 4 ου Π.Τ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Αγροτικού ΣυλλόγουΒέροιας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ημαθίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας, του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, του Οδοντιατρικού, Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας.

Όλοι αύριο στην Πλατεία δημαρχείου της Βέροιας

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων ομόφωνα αποφάσισαν, να πραγματοποιηθεί στην
Συνελήφθη χθες (6-5-2016) το απόγευμα στο Πλατύ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός, 33χρονος ημεδαπός, καθώς οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, που διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ σε σήμα των αστυνομικών να σταματήσει, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, 2 κατσαβίδια, ένας ατσαλοκόφτης και ένα σιδερένιο εξάρτημα από γεωργικό ελκυστήρα.
 Εξιχνίαση κλοπών από οικίες
Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών στις παρακάτω περιοχές:

8/5/2016 από 8:00:00 πμ έως 2:30:00 μμ - ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 11:30 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.
ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 14:30 ΤΟ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις Μνήμης 2016 , από την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ Βέροιας

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-5- 2016
11.00 π. μ. Δενδροφύτευση « μια ρίζα για τη ρίζα μας» Δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

ΠΕΜΠΤΗ 19-5- 2016
09.00 π. μ. – 13.00 μ. μ. - Περίπτερο ενημέρωσης στην Πλ. Δημαρχείου - Βέροια
- Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γ. Ν. Βέροιας  «δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε»
07.00 μ. μ. Κεντρική Εκδήλωση στην Πλ. Αγ. Σοφίας – Θεσσαλονίκη.
Κατάθεση στεφάνου – Ομιλία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-5- 2016
10.00 π. μ. Μνημόσυνο στον καθεδρικό Ι. Ν. Αγ. Αντωνίου Βέροιας
Ομιλία από τον κ. Τουτουντζίδη Παύλο.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 8.00μμ, το τμήμα πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου διοργανώνει στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την ετήσια συναυλία – προσφορά στον σύλλογο καρκινοπαθών του νομού «ο Άγιος Παρθένιος». 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Το πιάνο, μακρινός φίλος, οικείος ξένος» μαθητές του Ωδείου παλιοί και νέοι, απόφοιτοι, αλλά και φίλοι της διοργάνωσης αυτής, που αισίως έφτασε στην ενδέκατη χρονιά, θα ερμηνεύσουν έργα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με κάποιο ιστορικό γεγονός ή σημάδεψαν ανεξίτηλα κάποια ιστορική περίοδο.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ