Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η H&M, Hennes & Mauritz ΑΕ, πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Αυγούστου, τα εγκαίνια του 1ου καταστήματός της στη Βέροια στην οδό Μητροπόλεως 53, προσφέροντας στους πελάτες της ένα μοναδικό πάρτι μόδας με Guest DJs τους Γιώργο Μανίκα και Στέλιο Χανταμπάκη. 


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Το CERN και η αναζήτηση της νέας Φυσικής:
ενημερωτική εκδήλωση  στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου CONF12,
το Σάββατο 27-08-2016,  στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Η ΕΛΜΕ Ημαθίας είναι συνδιοργανωτής στην ενημερωτική εκδήλωση αυτή.

Φέτος, στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου Conference “Quark Confinement and the Hadron Spectrum” (http://indico.cern.ch/event/353906/) το οποίο λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς από την 28η Αυγούστου έως 3η Σεπτεμβρίου οργανώνεται μία εκδήλωση για το κοινό στη Βέροια. Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πιο προηγμένη έρευνα αιχμής που γίνεται για την κατανόηση της φύσης και των δυνάμεων που τη διέπουν.

Στο πρωινό μέρος της εκδήλωσης (11:30-14:00) οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν απλά πειράματα φυσικής καθώς και να επεξεργαστούν δεδομένα από το Μεγάλο Αδρονικό Συγκρουστή (LHC) του CERN υπό την καθοδήγηση Ελλήνων και ξένων ερευνητών.

Στο LHC πριν τέσσερα χρόνια ανακαλύφθηκε το μποζόνιο Higgs, μετά από έρευνες πενήντα ετών. Πέρσι το καλοκαίρι, το LHC - μετά από αναβάθμιση δύο ετών - ξεκίνησε να καταγράφει εκ νέου δεδομένα Φυσικής από συγκρούσεις πρωτονίων σε σχεδόν διπλάσια ενέργεια από πριν, με σκοπό τις μελέτες ακριβείας του μποζονίου Higgs, καθώς και την ανακάλυψη νέων σωματιδίων που ίσως παράγονται στις ανεξερεύνητες αυτές ενέργειες. Το κοινό, θα έχει την ευκαιρία και αυτό, να «ανακαλύψει» με την σειρά του το μποζόνιο Higgs χρησιμοποιώντας το λογισμικό HYPATIA (δημιουργία του Παν/μίου Αθηνών), να δει πως το πείραμα ALICE ερευνά για καταστάσεις πλάσματος κουάρκ και γλυονίων - οι οποίες υπήρχαν τις πρώτες στιγμές του Big Bang - και να λύσει τις απορίες του συζητώντας με ερευνητές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν γενικά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους επιστήμονες, να κάνουν ερωτήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, και να εξερευνήσουν περιγραφικό υλικό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αφίσες, βίντεο και ενημερωτικά φυλλάδια.

Μια εκδήλωση που στοχεύει να φτάσει το ευρύτερο κοινό, πιστεύουμε πως πρέπει να συμπεριλαμβάνει μια καλλιτεχνική χροιά. Για το λόγο αυτό, στην απογευματινή εκδήλωση περιλαμβάνεται ένα μουσικό πρόγραμμα, σε δύο μέρη, από τη σοπράνο Καλλιόπη Πέτρου. H Καλλιόπη Πέτρου θα εκτελέσει ένα ποικίλο πρόγραμμα από γνωστά κλασσικά τραγούδια μουσικής δωματίου, και στο τέλος δημοφιλή ελληνικά τραγούδια, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Τομμάζο Ντορίγκο. Η καλλιτέχνης συμμετέχει σε παραγωγές όπερας και οπερέτας στο εξωτερικό και δίνει συναυλίες κλασσικού τραγουδιού και μουσικής δωματίου αλλά και ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού κυρίως στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Η απογευματινή εκδήλωση (19:00-20:30) περιλαμβάνει δημόσια διάλεξη στα ελληνικά από τον Καθ. Εμμανουήλ Τσεσμελή με τίτλο «Το CERN και η αναζήτηση της νέας φυσικής». Ο καθηγητής Εμμανουήλ Τσεσμελής (http://emmanuel.web.cern.ch/emmanuel/cv.html) είναι υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του CERN και Επισκέπτης Καθηγητής της Φυσικής των Στοιχειωδών Σωματιδίων και Επιταχυντών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο καθηγητής Ε. Τσεσμελής έχει ευρεία εμπειρία στην προβολή της φυσικής και δίνει δημόσιες διαλέξεις υψηλής ποιότητας. Στη διάλεξή του θα συζητήσει τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα του προγράμματος έρευνας στο CERN, συμπεριλαμβανομένων της ανακάλυψης του Higgs, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια του εργαστηρίου.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
11:30 - 14:00 Ενημέρωση του κοινού για το CERN, έκθεση πειραμάτων, προβολές στο ισόγειο, τον ημιορόφο και τον 1ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας

19:00 - 20:30
19:00 Πρώτο μέρος της Μουσικής Παράστασης
19:15 Διάλεξη από τον Καθ. Ε.Τσεσμελή “Το CERN και η αναζήτηση της νέας Φυσικής”
20:00 Δεύτερο μέρος της Μουσικής Παράστασης

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου θ’ απολαύσουμε φέτος το ωραιότερο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς, και, όπως κάθε χρόνο, τα μνημεία και τα μουσεία της Ημαθίας ετοιμάζονται να "ζωντανέψουν" την μαγική αυτή βραδιά με εκδηλώσεις στις οποίες η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Στις Αιγές, στις 20:00, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας θα υποδεχθούν τους επισκέπτες με μια ξενάγηση στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων, ενώ από τις 21:30, η Αθηνά Πέϊου (τραγούδι) και ο Δημήτρης Κωστόπουλος (πιάνο) θα μας ταξιδέψουν μουσικά στο χρόνο και τον χώρο με αγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι και τον έρωτα του Μάνου Χατζηδάκη του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

  • 7:39 μ.μ.
  • Unknown
Στην Ελλάδα, το ακτοπλοϊκό ταξίδι αποτελεί μια ευχάριστη και συμφέρουσα επιλογή μετακίνησης, είτε πρόκειται για ταξίδι αναψυχής είτε όχι. Γνωρίζουμε, όμως, όλοι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα των ακτοπλοϊκών μεταφορών;
  • 7:28 μ.μ.
  • Unknown

«Σε αποχή διαρκείας από τη διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)- πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα- προχώρησαν από σήμερα 03/08/2016,
οι εργαζόμενοι στο σύνολο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των 30 δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα»,

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

 
  Η Κ.Ε.Π.Α. Δ.Βέροιας γιορτάζει το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με τη Γεωργία Νταγάκη την Πέμπτη 18 Αυγούστουώρα 21.30 live&loud στην πλατεία Ωρολογίου!!!            
  Η Γεωργία Νταγάκη με τραγούδια μέσα από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και άλλα –παλιά και καινούργια- θα παρουσιάσει ένα  εκρηκτικό πρόγραμμα, με δυνατούς ρυθμούς αλλά όχι μόνον.
Με τις μοναδικές της διασκευές στην λύρα, ροκ και παραδοσιακών τραγουδιών που ξεσηκώνουν το κοινό, οι δυνατοί ρυθμοί  θα  δώσουν  τη σκυτάλη τους σε μελωδικά ακούσματα .
Μία φωνή και μία λύρα οι πρωταγωνιστές,  που όμως πλαισιώνονται από εξαιρετικούς μουσικούς:
Γιώργος Κονής:Πλήκτρα
Λουκάς Καλαντζάκος:Τύμπανα
Λουκάς Σουμιλάς:Μπάσσο
Αντρέας Αρβανίτης:Λαούτο, ασκομαντούρα και φλογέρες

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου λοιπόν , υποδεχόμαστε τη Γεωργία Νταγάκη , για να γιορτάσουμε το «Αυγουστιάτικο φεγγάρι». Είσοδος ελεύθερη!


Νέο τραγούδι από την Γεωργία Νταγάκη   σύντομα από την MINOS/EMI
Δεν λέει η καρδιά να μάθει(TV)

‘Σκέτος εγώ’ official video

Λίγα λόγια για την Γεωργία
Η Γεωργία Νταγάκη από μικρή συνθέτει τραγούδια και παράλληλα ξεκινά να πειραματίζεται συνεχώς, μελετώντας ήχους, τραγούδια και μελωδίες από την παραδοσιακή μουσική ως τη rock, διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα, τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.
Σημαντικός σταθμός στην πορεία της που σηματοδότησε αυτή την προσωπική αναζήτηση ενός άλλου ήχου πέρα από τα καθιερωμένα, ήταν η συνεργασία της με  τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία. Μία συνεργασία που έδωσε την ευκαιρία στην Γεωργία Νταγάκη με την κρητική της λύρα να χαρίσει ελληνικό χρώμα σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα: «The House of Rising Sun», «Don’t let me be misunderstood», «Mercy’s Hand», «Give me the night» αλλά και να ερμηνεύσει το τραγούδι της «Πανσέληνος» διασκευασμένο και παιγμένο από τους Animals. Η συνεργασία αυτή εκφράστηκε και δισκογραφικά με την Γεωργία να συμμετέχει στην ηχογράφηση 4 τραγουδιών στον δίσκο του Eric Burdon “Athens Traffic Live”.

Λίγο μετά κυκλοφόρησε μόνο στο εξωτερικό από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «askardamykti» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη, από το οποίο ξεχώρισε «Το Καράβι της φυγής» και η ‘’Πανσέληνος’’ και παράλληλα πραγματοποίησε περιοδεία με τον Goran Brecovic ανοίγοντας τις συναυλίες του.

Στις σημαντικές επίσης συνεργασίες της επί σκηνής σημειώνουμε και αυτή με τους θρυλικούς Violent Femmes από την Αμερική.

‘’Phobie’’Το Νέο Album της Γεωργίας Νταγάκη στο TOP 20 της Ευρώπης ( World Music Charts of Europe)
Μαΐος 2015
O “Φόβος”(Phobie) της Γεωργίας Νταγάκη στο TOP 20  των  World Music Charts of Europe! Το άλμπουμ  “Φόβος” (Phobie) της Γεωργίας Νταγάκη κυκλοφόρησε στο εξωτερικό τον Οκτώβριο του 2014 και μέσα σε λίγους μήνες, κατάφερε να ανέβει στο TOP 20 των World Music Charts of Europe!
Μία πολύ σημαντική διάκριση για έναν ελληνόφωνο δίσκο αν αναλογιστούμε, πως οι μουσικοί παραγωγοί των ραδιοφώνων της Ευρώπης που ψηφίζουν, δέχονται καθημερινά δεκάδες δίσκους από όλο τον κόσμο προκειμένου να προτείνουν τα καλύτερα δέκα του μήνα. Παραγωγοί σταθμών, όπως το BBC από την Αγγλία, το  NTR από την Ολλανδία, το Radio 1 του Βελγίου, το TRadio Nacional de Espana κά.
Πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή που ξεκίνησε στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε δε και εκδόθηκε από τον προσωπικό συνεργάτη και παραγωγό της Γεωργίας Νταγάκη Δημήτρη Μίχαλο στο Βερολίνο από την Meisel Music, στο διάσημο πλέον Hansa studio, στο οποίο έχουν ηχογραφήσει καλλιτέχνες και συγκροτήματα  όπως οι David Bowie, Cure  Spandau Ballet,και Depeche Mode. Μια μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού  που αναγνωρίζει στην Γεωργία Νταγάκη την διεθνή εμβέλεια που έχει η ίδια το live και τα τραγούδια της.

Link Youtube

ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ διασκευή Νταγάκη live στο Λονδίνο

με Eric Burdon-The Animals /Studio

Ο ΑΜΛΕΤ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ/

Παραδοσιακά/διασκευή Νταγάκη.

Ερωτόκριτος – Φεστιβάλ  Βαρβάρας Χαλκιδικής


Booking agency FOUR SEASONS seasons@otenet.gr  τλφ 210 6891076
Κώστας Χριστόπουλος :6972856600, Πασχάλης Μουχταρίδης 6974017310
Επικοινωνία: dagakiofficial@gmail.com

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Με φινάλε στη Θεσσαλονίκη για τις εσωτερικές διοργανώσεις  - ΝΕΟ Πανελλήνιο ΡΕΚΟΡ !!!!  από τον Σάββα Θώμογλου στα 200 μ Πρόσθιο

Με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης  Εφήβων / Νεανίδων / Παίδων / Κορασίδων που διεξήχθη στο  Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης  (21-24 Ιουλίου), ολοκληρώθηκε  ο φετινός κύκλος των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων.
Στους αγώνες της Θεσσαλονίκης μετείχαν συνολικά 965 κολυμβητές / τριες από 101 Σωματεία όλης της χώρας.

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν η συγκομιδή για τον Βεροιώτη αθλητή Σάββα Θώμογλου

Επικράτησε μάλιστα για μια ακόμη φορά στα 200 μέτρα Πρόσθιο κάνοντας χρόνο  2.21.70 , πού αποτελεί

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ