Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017



 Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου η περιοδική έκθεση που διοργάνωσε το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας με τίτλο: «Πνοή Ελευθερίας» Επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία (1821-1822). Στην έκθεση περιλαμβάνονται ιστορικά κειμήλια από τη συλλογή του Ναουσαίου Τάκη Μπάιτση που σχετίζονται με τα επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία (1821-1822) και ειδικότερα με το επαναστατικό κίνημα του Βερμίου, με επίκεντρο τη Νάουσα. Μέσα από το υλικό της έκθεσης και τα συνοδευτικά κείμενα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί τα γεγονότα της Άνοιξης του 1822 στη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα τον αγώνα του Ελληνισμού για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α. Χρήστος Κούτρας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκ/σης Θανάσης Σιακαβάρας, οι αντιδήμαρχοι Νάουσας Σταύρος Βαλσαμίδης, Ελπίδα Τάκη - Τζέπου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας Προκόπης Μπίλης, Δώρα Μπαλτατζίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης κ.α.
Παράλληλα, ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και οι επισκέψεις σχολικών τμημάτων στην Έκθεση με σκοπό την επαφή των μαθητών με τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου στην Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή μας.
Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00-13:00 και απογεύματα Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-20:00.
Για ομαδικές επισκέψεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2331078127.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ