Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»  

Κομοτηνή, Ελλάδα. Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης έξι εκχιονιστικών οχημάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG), στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος Δωρεάς Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας | ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ που ο ΤAP υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017, εξελίσσεται βάσει χρονοδιαγράμματος, εντάσσεται στις εθελοντικές Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις του ΤΑΡ, κι επικεντρώνεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων και στην περιβαλλοντική διαχείριση.


Το πρόγραμμα ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ είναι από τα εκτενέστερα που ο ΤΑΡ πραγματοποιεί προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων κατά μήκος της όδευσής του. Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα €10 εκατ. για 90 περίπου οχήματα κοινής ωφέλειας: ασθενοφόρα, απορριματοφόρα και οχήματα καθαρισμού δρόμων, δασικά οχήματα, εκχιονιστικά, και οχήματα πολιτικής προστασίας. Καθένα από αυτά εξυπηρετεί συγκεκριμένες τοπικές ανάγκες και ανταποκρίνεται σε σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν στον ΤΑΡ οι φορείς και εκπρόσωποι των κοινωνιών αυτών.

Τα έξι εκχιονιστικά είναι οχήματα-πολυμηχανήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Εκτός από τον εκχιονιστικό μηχανισμό και τις αλατιέρες, συνδυάζουν τις ιδιότητες χλοοκοπτικού, κοπτικού και μηχανήματος κλαδέματος. Κατά συνέπεια, αναμένεται να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό χιονιού και πάγου το χειμώνα, καθώς και τη συντήρηση δρόμων και άλλων δημόσιων χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα οχήματα παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Μέτιος σημείωσε:

«Το τελευταίο διάστημα υλοποιείται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ένα έργο ενεργειακής υποδομής διεθνούς σημασίας. Η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φυσικό αέριο στις αγορές της Ευρώπης και των Βαλκανίων, ξεκίνησε από τους Κήπους του Έβρου, και σήμερα προχωρά σε όλη την Περιφέρειά μας. Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει ιδιαίτερα το γεωπολιτικό ρόλο της περιοχής μας, παρέχοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στις τοπικές μας κοινωνίες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Για αυτούς τους λόγους, η Περιφέρειά μας έχει αναπτύξει μια εποικοδομητική συνεργασία με τον ΤΑΡ, για την οποία θέλω και δημόσια να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αναμένοντας βέβαια να ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά και τις υπόλοιπες προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Σήμερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παραλαμβάνει από τον ΤΑΡ έξι εκχιονιστικά οχήματα. Η δωρεά αυτή θα ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειάς μας συνδράμοντας το έργο των υπηρεσιών μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Παραλαμβάνω λοιπόν τα νέα αυτά εκχιονιστικά οχήματα-πολυμηχανήματα εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη δωρεά θα είναι προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Από την πλευρά του, ο  εκπρόσωπος του ΤΑΡ κ. Σπύρος Νάκος, Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ΤΑΡ συμβάλλει στην προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Μέτιο και τις περιφερειακές αρχές για την εξαιρετική συνεργασία τους. Χάρη σε αυτή κατέστη δυνατή η παράδοση των οχημάτων σε λιγότερο από 6 μήνες από την ανακοίνωση της μεγάλης αυτής επένδυσης.

*Ο TAP έχει προγραμματίσει την παράδοση ακόμη 4 εκχιονιστικών οχημάτων, στις 21 Δεκεμβρίου 2017 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.  

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)
Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.
Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.
Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.
Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).
Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com
Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ